Harici Harddiskimde ki dosyalar görünmüyor? yardım lütfen..

emre4437

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskimi bilgisayarcı kendi pc sine taktıktan sonra hard disk içindeki bütün resimler ve videoların olduğu klasör yok oldu. hard diske virüs girdi çünkü her klasör içinde aynı klasörden tekrar açılıyor. ve recycle.. isimli bir dosya var diskin içinde.. pc den ve programlardan anlamam en kolay nasıl yapabilirim..

taskinn99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence anlayan birini bulun veya internetten virüs temizleme programları bakın. harddiskteki virüsü sildirin. Bu sildirme olayı olurken büyük ihtimalle virüs dahil bütün resim, fotoğraf, video vb. şeyler de uçup gidecek. O recycle yaygın bir virüs. Bana da bulaştığı olmuştu zamanında.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
R-Studio programıyla hiyerarşik yapısıyla birlikte dosyaları kurtarabilirsiniz.
Diğer programları boşuna denemeyin, onlar dosyaları ayrı ayrı ve hepsini bir klasöre toplayarak kurtarır.
Kurtarma yaptıktan sonra format atıp tekrar geri yükleyebilirsiniz.

gabriella

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Harici hard diskinizde (HDD), klasörleriniz ve dosyalarınız gözüküyor ama kesinlikle var olduğunu bildiğiniz bazı dosya ve klasörleri göremiyorsunuz diyelim. Gizli dosyaları göster dediniz olmadı. Gizli dosya virüsünü temizleme yaptınız. Gene gözükmedi. Virüs taraması yaptınız. Gene gözükmedi. Bunlara hiç gerek yokmuş aslında. Çünkü ben de bu yöntemleri denedim.
biggrin.gif

Windows Gezgini'ni açtıktan sonra harici hard diskinizin üzerinde sağ tıklayıp ardından Özellikler seçeneğini tıklayın. Açılan pencerenin üst tarafında Araçlar yazan sekmeyi tıklayın. Ardından Hata Denetimi bölümündeki Şimdi Denetle düğmesine basın. Açılan küçük penceredeki 2 seçeneği de işaretleyerek Başlat düğmesine basın.
Tarama, hard diskinizin kapasitesinin büyüklüğüne göre uzun sürebilir. Sabırla bekleyin. İşlem bitince gizli dosyaları göster diyoruz. Bunu da anlatmama gerek yok herhalde.
biggrin.gif
Eğer bilmiyorsanız durum gerçekten vahim demektir.

Gizli dosyaları gösterdikten sonra harici hard diskimizde found.000, found.001 vs... adlı klasörlerin içine bakıyoruz. Kayıp dosya ve klasörlerimizi bulduk. Hadi gözümüz aydın.
ka01.gif