Harici hard diskimdeki bir çok dosyam görünmüyor..

fengo61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turgenyev arakadaşım önerdiğin şeyleri yaptım ama bir sonuç alamadım ancak başka sitelerde yaptığım araştırma sonucunda arkadaşımın harici hardiskinde ki kendi dosyalarını kurdardım nasıl mı combofix diye bir proğramı pc me kurdum ve taratma yaptım ve dosyalar kurtarıldı aşağıda ki dosyayı kurduktan sonra işlem tamam.
Combofix http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe indirip tarattır sorunun çözülecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
%90 virus ama sen şu söylediklerimi yap

aşlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

örnek D de bu sorunu yaşıyosan

komut satırına D: yazıp enter a bas

sonra şu komutu aynen yaz

attrib /d /s -h -r -s

bunu yazınca bekle yazı çıkıncaya kadar (uzun sürüyo biraz)

sonra görünüyor...

Hocam bir dünya lişstleme yaptı ma yine istediğim dosyaam açılmadı ve silinmiyor da taratıyorum avira ile birşey yok biğer dosyalarım açılıyor ? nerede yanlış yapıyorum?

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Aşağıdaki yazılımı deneyin.

Unhide.exe

Win7/Vista kullanıyorsanız, sağ tık>yönetici olarak çalıştırın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba IThelp bana yardımcı ol litfen senin dediğin kodu yazıyorum fakat tarama yapıyor cmd ekranında ve başında erişim engellendi diyor ne yapmam lazım acil yardım...

bluefair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

aşlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

attrib /d /s -h -r -s

sonra görünüyor...

Harikasınız anlatımlarınızla sorunumu çözdüm. Teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar attrib /d /s -h -r -s bunu yazınca entera basıyomuyuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
usta bende de aynı yazı çıktı sen soradan ne yaptın da düzeldi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de aynı sorun oluştu ve söylenenleri yaptığımda da aynı şekilde 'erişim engellendi' yazısı çıkıyor. Ne yapmam gerekiyor. Siz ne yaptınız ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah razi olsunn 1 haftadir ugraşiordum çok çok saolasinnn:)))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dostum sonunda erişim engellendi ibaresi çikti, eyvah dedim ama hdd ye bakinca dosyalarin isimsiz klasör içinde olduğunu gördüm. çok teşekkür ederim.

ygz00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aşlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

attrib /d /s -h -r -s

sonra görünüyor...

kardeş Allah razı olsun , mimarlık buromuz var ve tüm evraklarımız tüm projelerimiz yani aklına ne gelirse en önemli bilgiler haricideydi sayende kurtardık tekrar Allah razı olsun Allah gönlüne göre versin :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hay allah razıolsun senden kardeş allah ne muradın varsa versin

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Kardeşler ben yaklaşık 7-8 ay önce 2tb seagate harddisk aldım 5-4 ay kullandım bir gün hdd imi açtığımda dosyalarım gözükmede bir an kalp kirizi geçirdim sonra usb i çıkarıp yeniden taktım güründü fakat 1 gün sonra ne yaparsam yapayım bir türlü dosyalarımı göremedim birde hdd im daha önceden 1 kez yere düşmüştü ama sonra çalışmaya devam etti. şimdi hdd de tek dosya açıp bütün herşeyimi (resim,video,oyun,program vs) attım çok fazla bir yer işgalinden kurtuldum(çok fazla etkilemişti bilgisayarımı dosyalar çok fazla yer kaplıyorlardı her şeyi oraya attım)hdd imde bir dosya olduğu için kısayol açıp ordan hdd imdeki tek dosyaya girebiliyorum ama bir şey kurarken onun içine kurduğum için(bilgisayarda yer kaplamsın diye oyun vs) gözat bölümünde bazen kısayol um gözükmediği için atmam problem oluyor bir de korkuyorum bir virüs vs girer ve yavaş yavaş bilgileri siler diye bunun bir çözümü var mı mesela benim bir 300gb lık harddiskim daha var ama onda hiç böle sorunla karşılaşmadım.daha önce dediğiniz her şeyi denedim olmadı bende konu açmak istemediğimden buraya yazdım şimdiden teşşekkürler.(bilgisayardan yeterince anlarım birde bitdefender ile taradım)(birde o cmd ile olanı yaptım sadece recylc bin diye bir şey buldu birde hdd de böle bir klasör var içi boş)

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama bugün eve gelip hdd in içini açtığımda dosyalarım göründü nasıl odu bilmiyorum yinede çok teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar attrib/d/s-h-r-s yazınca geçersiz anahtar diyor yardımmmmmmmm

erknkrst

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba. bundan yaklaşık 1 ay önce virüs taraması yaparken taşınabilir diskimde yaklaşık 900 gb boyutundaki 'filmler' klasörüm birden bire kayboldu. sistem arka planda sildi sanırım klasörü. kullanılabilir hafızaya da baktığımda hdd boş görünüyordu. bende diskimi bir veri kurtarma merkezine gönderdim ama çok fahiş bir fiyat talep ettiler bende yaptırmadım. sorunu şöyle belirttiler
'''MFT tabloları parçalanmış ve hasarlı. İlgili dosyalar diskte mevcut fakat index yapısı bozuk. Düzeltilmesi gerekmektedir.'''
internetten bazı programlar indirip diski tarattım, bütün silinmiş öğeler çıktı fakat asıl önemli olan 'filmler' klasörüm yinede çıkmadı. çok uzun süredir biriktirdiğim, çok emek verdiğim, benim için çok önemli bir arşivdi. yardımcı olursanız çok sevinir, duacınız olurum. şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşlar merhaba. bundan yaklaşık 1 ay önce virüs taraması yaparken taşınabilir diskimde yaklaşık 900 gb boyutundaki 'filmler' klasörüm birden bire kayboldu. sistem arka planda sildi sanırım klasörü. kullanılabilir hafızaya da baktığımda hdd boş görünüyordu. bende diskimi bir veri kurtarma merkezine gönderdim ama çok fahiş bir fiyat talep ettiler bende yaptırmadım. sorunu şöyle belirttiler
'''MFT tabloları parçalanmış ve hasarlı. İlgili dosyalar diskte mevcut fakat index yapısı bozuk. Düzeltilmesi gerekmektedir.'''
internetten bazı programlar indirip diski tarattım, bütün silinmiş öğeler çıktı fakat asıl önemli olan 'filmler' klasörüm yinede çıkmadı. çok uzun süredir biriktirdiğim, çok emek verdiğim, benim için çok önemli bir arşivdi. yardımcı olursanız çok sevinir, duacınız olurum. şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

Doğru söylemişler disk MTF tabloları parcalanmış olduğunda disk yapısı arızalı ve ya okunmaz durumunda ama veri kurtardım diyorsun normaline bakarsan disk yapası tamamen arızalım olan disk hiç veri kurtaramazsın 3 part programlarıyla ama dediğin gibi bazı verileri kurtardığına göre halen bir umudun var aşağıdaki programı indir kulan programın kulanmasını öğren öncelikle araştır MTF tablosu arızalı disklerde veri kurtarırsın derin bir tarama ile ve hata bozulmuş dosyaları onararak verir sana program cok deirn kapsamlı bir program kesinlikle tavsiye ederim

R-studio programının full google de arat bul indir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar çok tesekkr ederim daha basarılı olursunuz ınsaallah:clap::clap::thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çalıştır ve cmd den dediklerinizi yaptım ancak erişim engellendi diyor yardım lütfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eyvallah kardeşim ya çok teşekkür ediyorum zıkkım virüs yüzünden hardiski 6 aydır saklıyom fırsat buldumda bilen birine verip yaptırcaktım artık parasıyla saolasın

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yönetici olarak çalıştırda gelmiyorsa :(

Mutlaka gelir ama az da olsa gelmeme ihtimaline karşı komut satırı kapalı ve ya erişime kapalı olabilir bunun icin yapmanız gereken.

1- Başlat/Çalıştır'a gpedit.msc yazın enterlayın.

2- Açilan pencerede sol taraftan, sırasıyla:

Yerel Bilgisayar ilkesi/ Kullanıcı yapılandırması/ yönetim şablonları/ Sistem'e tiklayalım.

sağ tarafta açılan seçenekler içerisinde, Komut Satırına Erişimi Engelle secenegini Göreceksiniz.

muhtemelen bu secenek etkin durumdadır. siz çift tıklayarak ya Yapılandırılmadı ya da Devre Dışı Seçeneklerinden Bir tanesini Seçerseniz komut Satırı Erişiminize yeniden Çalışır.

Adminisrator hesabıyla giriş yapın öyle acılın komut satırını her ihtimale karşıda şunları yazayım Administrator hesabı kapılıysa şayet aşağıya bakın.

Adminisrator hesabı kapalı olabilir bunun icin yapmanız gereken administrator hesabını etkinleştirmek.

Windows 8 icin

Administrator Hesabını Etkinleştirmek:

1.Ekranın sağ üst köşesine dokunarak veya mouse unuzu götürerek Ara’ya dokunun veya tıklayın.
2.Arama çubuğuna cmd yazın.
3.Gelen komut istemcisine sağ tıklayın.
4.Alttaki listeden yönetici olarak çalıştırı sol tıklayın.
5.Gelen komut satırı penceresine aynen net user administrator /active:yes yazarak enter tuşuna basın.

6.Komut satırında Net user administrator şifreniz şeklinde yazıp enter tuşuna basarak administrator hesabı için bir şifre belirleyebilirsiniz..

7.Komut satırı penceresini kapatın.

8.Artık Administrator hesabı kullanılabilir şekildedir. Oturumunuzu kapatıp Administrator hesabı ile oturum açabilirsiniz.

Windows XP, Vista, 7 için:

Administrator Hesabını Etkinleştirmek:

1.Başlat – arama çubuğuna CMD yazıp enter tuşuna basın.

2.Gelen cmd.exe’ye sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırı sol tıklayın.

3.Gelen komut satırı penceresine aynen net user administrator /active:yes yazarak enter tuşuna basın.

4.Komut satırında Net user administrator şifreniz şeklinde yazıp enter tuşuna basarak administrator hesabı için bir şifre belirleyebilirsiniz..

5.Komut satırı penceresini kapatın.

6.Artık Administrator hesabı kullanılabilir şekildedir. Oturumunuzu kapatıp Administrator hesabı ile oturum açabilirsiniz.

Bu şikilde mutlaka cmd yönetici olarak acabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende de ayni sorun bu yolla çözüldü teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Burak kardeşim..cidden allah razi olsun..ne diyim rabbim sana dert vermesin çok yaşa.

safuci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu yazalı 2 yıl olmuş ama Allah razı olsun çok işime yarıda teşekkür ederim

aşlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

attrib /d /s -h -r -s

sonra görünüyor...

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar; elimde 1 tb lık hdd var( external)

Bu diski bilgisayara bağladığım zmaan örneğin X klasöründe programlarım var tıklıyorum içerik boş görünüyor.

Ancak ; o diske tıklayıp searc kısmında arama yaptığımda miasl OFFİCE programını arattığım zaman programı görünüyor.

Aksi halde alan bomboş.

Ne yapmalıyım.