Harici ekran kartı görünmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iRFANN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iRFANN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar.. yeni bi kasa topladım tek bi sorun var oda asus anakartın zotac 96000gt ekran kartı görmemesi...ati almadğım için böyle bir sorun olacağını biliyordum fakat aldık bi kere...
ekran kartı ne biosta nede aygıt yöneticisinde görünmemektedir doğal olarak...bios güncellemesi yaptım ama gene olmadı... ne yapmam gerek

asus M3A78-CM anakart
zotac 9600gt 256 bit ekran kartı

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ekran kartının güç kablosunu taktın mı?

iRFANN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam harici güç kablosumu var:) hemen bakıyorum ozman varsa=)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
var diye hatırlıyorum 9600gt de ama.. bi bak sen yinede...

eğer sorun ondan değilse, muhtemelen anakartın pci x8 desteklidir ve pci x16 olan bazı kartları 8x e takınca sorun oluyo.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende,M3A78-EM modeli bir anakart vardı okadar sorunluyduki kafaları yedirdi bana.ses problemi vardı açıyorum kapıyorum ses yok,tekrar açıyorum kapıyorum ses var.1 ay bile kullanmamıştım sattım.Senin anakartın PCI express X16 desteği var.keşke ATİ alsaydın be arkadaşım ATİ chipsette nvidia pek randuman vermiyor.ekran kartının güç girişi olmalı bibak yinede tam oturmamışta olabilir.sıkıştır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
hocam harici güç kablosumu var:) hemen bakıyorum ozman varsa=)

Evet yeni nesil ekran kartlarının çoğu harici güce ihtiyaç duyarlar. İşlemciye giden güç kablosu gibi dört pinlidir genelde ve kartın üst veya arka kısmında bulunur.

iRFANN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim arkadaşlar....geçte olsa:)...
dediğiniz gibi yeni nesil ekran kartları biraz büyük olduğu için herhalde elektriği harici olması gerekiyor demekki:)