Harici diskte virüs

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Bilgisayara tak bilgisayar çökerse virüslüdür çökmezse değil :D
Malwarebytes indir diski tak tarat

RuşenAYDIN52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bence harici diski kabloyla bilgisayarına tak antivirüsün varsa zaten virüs der virüslü dosyayı bulur

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Harici diske yada USB belleğe virüs bulaşmasını istemiyorsanız
İlk önce şüpheli virüslü bilgisayardan sağlam dosyayı Android telefona atınız.

Sonra telefondan OTG kablosu yardımıyla hard diske yada usb belleğe dosyanı aktarın.

Android Linux sistemli olduğuna göre Hiç bir virüs kendi başına işlem gerçekleştiremez telefonda.

Ama Hard diski direk bağlarsanız pc'ye dosya gizleyen virüs anında harddiske yada usb'ye sızarak dosyaların tümünü gizler. Sonra cihazı takacağın başka pc'yede bulaşır antivirüs yoksa.
Bu virüs böyle yayılır.

Ama şüphelendiğin dosya kendisi virüslüyse endişelenmene gerek yok. Dosyayı çalıştırmayıncaya kadar virüs bilgisayara bulaşmaz. İstediğin yere rahatça atabilirsin dosyayı işlem yapmaz yani.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Şüphe duyduğun her şeyden vazgeç! ne kadar tanımlamaya daha sonra da silmeye çalışsan da arkada kalan birkaç kalıntı mutlaka olacaktır,diskinde ki veriler önemsenmeyecek şeylerse diski formatla yok dersen tek önerim combofix dir.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
ComboFix, Windows 8.1 ve Windows 10'u desteklemiyor. Combofix çok güçlü bir araçtır, bir uzmanın yönlendirmesi olmadan kullanılması sisteminiz için riskli olabilir.
Konu sahibi harici diskten bahsetmiş,bende windows yüklü bir sisteme yapması için öneride bulunmadım nerden vardınız bu kanıya Harici disklerde windows var da bizmi bilmiyoruz yoksa.
Combofix i bilinçsiz kullanırsanız eğer sistem dosyalarını silme ihtimalı var onun haricinde kalıcı geri dönüşü olmayan bir zararı yok olamaz,zaten harici diske yapmasını önerdim yüksek ihtimalle windows kurmamış depolama amaçlı kullanıyordur, internette combofix rehberleri illaki mevcuttur uzman felan dediğiniz kişiler kimler oluyor mahalledeki bilgisayar teknikerlerimi hani şu formatcı abiler:) tamam adamlar ekmek yiyecekte ufak tefek işlere dünyanın parasını istiyorlar kaç kere şahit oldum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Konu sahibi harici diskten bahsetmiş,bende windows yüklü bir sisteme yapması için öneride bulunmadım nerden vardınız bu kanıya Harici disklerde windows var da bizmi bilmiyoruz yoksa.
Combofix i bilinçsiz kullanırsanız eğer sistem dosyalarını silme ihtimalı var onun haricinde kalıcı geri dönüşü olmayan bir zararı yok olamaz,zaten harici diske yapmasını önerdim internette combofix rehberleri illaki mevcuttur uzman felan dediğiniz kişiler kimler oluyor mahalledeki bilgisayar teknikerlerimi hani şu formatcı abiler:) tamam adamlar ekmek yiyecekte ufak tefek işlere dünyanın parasını istiyorlar kaç kere şahit oldum.
ComboFix'in tam olarak ne tür dosyaları ve nereleri tarama yaptığını biliyor musun? :) Hem ComboFix'i çalıştırdığında tarama için harici diski nasıl seçiyorsun? Zaten program çalıştırıldığı sistem üzerimde işlem yapıyor.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Genel olarak malware ve zararlı temizliği işte, hariciyi nasıl seçeceğini bilmiyorum ama güvenli modda harici gözüküyorsa taramayı o disk içinde yapacaktır,özel olarak da seçim yapabilir belki internetten araştırsın bakalım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
uzman felan dediğiniz kişiler kimler oluyor mahalledeki bilgisayar teknikerlerimi hani şu formatcı abiler:) tamam adamlar ekmek yiyecekte ufak tefek işlere dünyanın parasını istiyorlar kaç kere şahit oldum.
Önceden log analizi yapan, kötü amaçlı yazılım ve temizleme işleminde yönlendirmeler yapan, sistemi virüsten arındırmaya yardımcı olan ve bu konularda birtakım araçları kullanmak için rehberler hazırlayan bazı yerli güvenlik forumları vardı, üstelik üyelerine bunun eğitimlerini de verirlerdi; şimdi bunlar tarih oldu. Bazı forumlarda amatör olarak yine yardımcı olmaya çalışanlar var, kimisi uzman kimisi az buçuk bir bilgi ile destek sunuyor. Bizdekinin aksine bazı yabancı güvenlik siteleri bu gibi analizleri hala devam ettiriyorlar.
Genel olarak malware ve zararlı temizliği işte, hariciyi nasıl seçeceğini bilmiyorum ama güvenli modda harici gözüküyorsa taramayı o disk içinde yapacaktır,özel olarak da seçim yapabilir belki internetten araştırsın bakalım.
ComboFix'in harici diski tarama gibi bir özelliği yok. Bu araç bazı durumlarda yetersiz kalabilir, ayrıca farklı araçlara ihtiyaç duyulabilir. Bazı güvenlik yazılımları ComboFix'i "RiskTool" (virüs olmayan yazılımı potansiyel virüs) olarak algılayabilir ve aracın çalışmasını etkileyebilir. Düzgün bir şekilde kullanılmazsa, sistemi bozabilir.

Harici diski farklı güvenlik araçları ile taratabilir, Malwarebytes tabii bir alternatif, Emsisoft Emergency Kit (taşınabilir sürüm) de önerilebilir. Daha profesyonel biçimde işlem yapılacaksa; Malwarebytes Techbench (PC Onarım Araç Seti) de var, kurulum gerektirmiyor, (basic olan) kişisel kullanım için ücretsiz olarak kullanılabiliyor. İlgilenen olursa, şurada (eski) bir tanıtım videosu var.