ᵀᴬᴺᴷ
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 192
Harici diskimde virüs olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
ComboFix, Windows 8.1 ve Windows 10'u desteklemiyor. Combofix çok güçlü bir araçtır, bir uzmanın yönlendirmesi olmadan kullanılması sisteminiz için riskli olabilir.diski formatla yok dersen tek önerim combofix dir.
Konu sahibi harici diskten bahsetmiş,bende windows yüklü bir sisteme yapması için öneride bulunmadım nerden vardınız bu kanıya Harici disklerde windows var da bizmi bilmiyoruz yoksa.ComboFix, Windows 8.1 ve Windows 10'u desteklemiyor. Combofix çok güçlü bir araçtır, bir uzmanın yönlendirmesi olmadan kullanılması sisteminiz için riskli olabilir.
ComboFix'in tam olarak ne tür dosyaları ve nereleri tarama yaptığını biliyor musun?Konu sahibi harici diskten bahsetmiş,bende windows yüklü bir sisteme yapması için öneride bulunmadım nerden vardınız bu kanıya Harici disklerde windows var da bizmi bilmiyoruz yoksa.
Combofix i bilinçsiz kullanırsanız eğer sistem dosyalarını silme ihtimalı var onun haricinde kalıcı geri dönüşü olmayan bir zararı yok olamaz,zaten harici diske yapmasını önerdim internette combofix rehberleri illaki mevcuttur uzman felan dediğiniz kişiler kimler oluyor mahalledeki bilgisayar teknikerlerimi hani şu formatcı abilertamam adamlar ekmek yiyecekte ufak tefek işlere dünyanın parasını istiyorlar kaç kere şahit oldum.
Önceden log analizi yapan, kötü amaçlı yazılım ve temizleme işleminde yönlendirmeler yapan, sistemi virüsten arındırmaya yardımcı olan ve bu konularda birtakım araçları kullanmak için rehberler hazırlayan bazı yerli güvenlik forumları vardı, üstelik üyelerine bunun eğitimlerini de verirlerdi; şimdi bunlar tarih oldu. Bazı forumlarda amatör olarak yine yardımcı olmaya çalışanlar var, kimisi uzman kimisi az buçuk bir bilgi ile destek sunuyor. Bizdekinin aksine bazı yabancı güvenlik siteleri bu gibi analizleri hala devam ettiriyorlar.uzman felan dediğiniz kişiler kimler oluyor mahalledeki bilgisayar teknikerlerimi hani şu formatcı abilertamam adamlar ekmek yiyecekte ufak tefek işlere dünyanın parasını istiyorlar kaç kere şahit oldum.
ComboFix'in harici diski tarama gibi bir özelliği yok. Bu araç bazı durumlarda yetersiz kalabilir, ayrıca farklı araçlara ihtiyaç duyulabilir. Bazı güvenlik yazılımları ComboFix'i "RiskTool" (virüs olmayan yazılımı potansiyel virüs) olarak algılayabilir ve aracın çalışmasını etkileyebilir. Düzgün bir şekilde kullanılmazsa, sistemi bozabilir.Genel olarak malware ve zararlı temizliği işte, hariciyi nasıl seçeceğini bilmiyorum ama güvenli modda harici gözüküyorsa taramayı o disk içinde yapacaktır,özel olarak da seçim yapabilir belki internetten araştırsın bakalım.