Harici Disk Parola Ekranı Açılmıyor?

Serhatyrdmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar; yaklaşık 1 ay önce iomega 1 Tb harici disk aldım,bilgisayara takıp format attıktan sonra önbellekten kendi programını yükledim,program üstünden şifreledikten sonra yaklaşık 3 hafta sorunsuz kullandım ancak 1 haftadır harici diski bigisayara taktığımda program üzerindeki parola sorma ekranı çıkmıyor, haliyle parola giremediğimden dolayı harici diskin içindeki verilerde açılmıyor.(yalnız harici diskin önbelleği gözüküyor)

Şöyle bir durumda var; harici diski başka bilgisayarda denediğimde parola sorma ekranı çıkıyor ve parolayı girince harici diskin içindeki verileri görebiliyorum ( ayrıca arkadaşımın iomega 500 mb harici diskini kendi bilgisayarımda denediğimde gene açılmıyor.)

Bu parola ekranının çıkmaması neden kaynaklanıyor? ,fikir yürütebilirseniz memnun olurum,şimdiden herkese teşekkürler.

thecom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
autorun özelliğini kapatmış olabilirsin onun haricinde başkada durum yokk...

Serhatyrdmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiçbir ayarıyla oynamadım,sadece tak-çıkar yaptım

Serhatyrdmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programı tekrardan yüklemeyi de denedim sonuç değişmedi, sadece bu sıkıntı çıkmadan önce bilgisayar internet üzerinden güncelleştirme yaptı,sonrasında bu problem ortaya çıktı,otomatik olarak bir ayar yapmış olabilir mi acaba?

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarında autorun özelliği devre dışı kalmış gibi görünüyor.

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eğer sistemin xp ise baştan kurmanı tavsiye ederim çünkü eski haline getirmek için uğraşacağın zamana baştan makinen temizlemiş olursun. ama maalesef atamam dersen eğer xp ise makineni virüslerden temizlemeni (anti-virus,anti-malware) sonrada sp3 ü tekrar yüklemeni tavsiye edebilirim ama bu daha zahmetli olacaktır emin ol :) son durumundan da haberdar edersın ıslem yaptıktan sonra ;)

Serhatyrdmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda Vista yüklü.:) şimdi virüs temizliği dışında yapmam gereken ne var, epeyi zahmetli olacakta bu harici diski çalıştıramadıgım sürece kriz geçirmem an meselesidir..:)

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostum başlat > çalıştır > gpedit.msc yaz enter a bas
sol taraftakı kullanıcı yapılandırmlarını altında açılanlardan windows bileşenleri ni seç saş tarafta otomatik kullan ilkelerine gir orada otomatik çalıştır özelliği kapat var ona 2 defa tıkla açılan pencerede etkin i işaretle uygula ya bas sonra devre dışı nı seç uygulaya bas sonrada bilgisayarıma gir sürücüne sağ tıkla otomatik çalıştır ı seç veya 2 defa ğzerine tıkla bı dene bakalım ısıne yarıcak mı

Serhatyrdmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ilgi alakan için sagolasın,bu mevzu uzadıkça uzayacak gibi, başlat > çalıştır > gpedit.msc yazdım böyle bir dosya bulunamadı diye bir uyarı verdi,bu kapıda kapandı sanırsam

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hdd ye sağ tıkla.özellikler.orada otomatik çalıştır olması lazım.belki oradan aktive edersin.nedeni ise hatırladığım kadarıyla windowsları illet autorun virüsünden korumak için microsoftun bi güncelleme yapmasıdır.Büyük ihtimal sen de o güncellemeyi kurdun.