Hardiske Erişilemiyor

xeriphas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir tanıdık bana 1 terabytelık bir Seagate harici harddisk getirdi. Dosya sistemi NTFS imiş, macte kullanacağı için Fat32 yapmamı istedi. NTFS to FAT32 Wizard adında bir program buldum. Başladı çevirmeye. 3-4 saatin ardından %95 olunca hata verdi program. Harddiske eişilemiyor. Bilgisayarımda Yerel Disk (G:) olarak duruyor tıklayınca da "G: erişilemiyor, disk yapısı bozuk ve okunamaz durumda" diye uyarı çıkıyo. Bilgisayarım-Yönet'tten baktım diskin %100'ü boş gözüküyor ve dosya sistemi de RAW. Sanal Linux kurup girdim içinde dosya gözükmüyor. Recovery programları denedim zaten her biri 5 saatte tarıyor sadece biri buldu onda da hiç bi dosyanın ismi bile yok. İçinde 800 gb dosya vardı,lütfen yardım edin.

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Minitool Partition Wizard programı ile raw formatına dönüşmüş diskini ntfs yada fat32 formatına çevireblirsin. Bir daha biçimlendirme işlemlerini windows üzerinden yap. Başka program kullanma.

xeriphas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Minitool Partition Wizard programı ile raw formatına dönüşmüş diskini ntfs yada fat32 formatına çevireblirsin. Bir daha biçimlendirme işlemlerini windows üzerinden yap. Başka program kullanma.
Dosyalar geri gelir mi peki?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Program dosya sistemini NTFS olarak gördü

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Program dosya sistemini NTFS olarak gördü

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
NTFS--> FAT32 conversion programları kulağa çok sağlam gelmiyor. Doğrusu ve daha sağlamı önce diskin başka bir yerde yedeğini almak sonra diski yeniden formatlamak. Ben bu işlemi bu şekilde yapardım, örnekte gözüktüğü gibi sorun yaşanmış demek ki doğrusunu yaparmışım. :-(

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende tavsiye bilgisayarın okuduktan sonra recovery my files programı ile çoğu silinen dosyalara ulaşabilirisn. ücretli programdır. craclisi mevcut. ücretsiz olarakda recuva lider.

İyi Forumlar.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bir tanıdık bana 1 terabytelık bir Seagate harici harddisk getirdi. Dosya sistemi NTFS imiş, macte kullanacağı için Fat32 yapmamı istedi. NTFS to FAT32 Wizard adında bir program buldum. Başladı çevirmeye. 3-4 saatin ardından %95 olunca hata verdi program. Harddiske eişilemiyor. Bilgisayarımda Yerel Disk (G:) olarak duruyor tıklayınca da "G: erişilemiyor, disk yapısı bozuk ve okunamaz durumda" diye uyarı çıkıyo. Bilgisayarım-Yönet'tten baktım diskin %100'ü boş gözüküyor ve dosya sistemi de RAW. Sanal Linux kurup girdim içinde dosya gözükmüyor. Recovery programları denedim zaten her biri 5 saatte tarıyor sadece biri buldu onda da hiç bi dosyanın ismi bile yok. İçinde 800 gb dosya vardı,lütfen yardım edin.
dosyalar içindeyken ntfs den fat32 yapmak istedin üstüne hata verdi şimdi dosyaları kurtarman gerekiyorsa işin çok zor ücretsiz programlarla falan uğraşma ücretlilerin cracklilerini bul bir ihtimal.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zaten ücretlileri deniyorum partitionı canlandırmak için ama olmuyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sonunda sinirlenip diski biçimlendirdim artık partition da bulmuyor, disk açılıyor ama içi boş paralı falan fark etmez dosyaları isimleriyle bulcak bi program yok mu?