Harddiskten ses geliyor(kafa sesi değil)

adamollan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddiskimi evvelsi gün oldukça rahat kullanıyordum.Bugünde hiç sorunsuz kullandım taki saat 11:30'u gösterene dek...
Kahvaltıdan sonra Harddiskin cızırtı gibi bir ses çıkardığını duydum.Böyle titrk bir ses.Sürekli devam ediyor ve kulağımı cırmalıyorr:crying::crying::crying::crying:. Kafa sesidir dedik değil. Sürekli devam ediyor araştırdım bad sectormu dedim değil.
Veri aktarıyor şimdilik.Nedeni nedir????

:blush::blush::blush::blush:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Disk kafası hareket etme gücünü aldığı yer ile bobin ötüyor başka bir tanımı yok.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Benimkide ses yapıyor ama çok rahatsız etmiyor kullanımdada sorun çılakartmadı hiç

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
ya konu çok eski farkındayım ama bobin ötmeai değil bu baska bisi cevap verisrweniz sevinirim( ben adamollan şifre unutunca oluyor bole) bildiğimiz bayağı cızırtı hiç olmadu bole

marleysken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim
Harddisk ile alttaki korumalıkta hafiften boşluk olur , o boşluktada termal macunu vardır .
Senin 3 senelik bilgisayarının termal macunu kuruduğundan orda yine bir boşluk oluyor .
Harddisk alttaki korumaya çarpıyor ve cızırtı sesleri duymaya başlıyorsun .
Sen götür bilgisayarcıya sakın kendin elleme ben denedim bilgisayarı kısa devre yapmışım 50 lira vermiyeyim diye 180 lira verdik :D .
Götür bilgisayarcıya 50 lira ver heryerini temizle ve termal macun sür de o halletsin hem ısınma sorunun gider hemde cızırtı . başka konuyada aynısını yazmıştım :D

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
harddiski çıkardım hrici adaptörle çlıştırdum aynı ses

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Kardeşim
Harddisk ile alttaki korumalıkta hafiften boşluk olur , o boşluktada termal macunu vardır .
Senin 3 senelik bilgisayarının termal macunu kuruduğundan orda yine bir boşluk oluyor .
Harddisk alttaki korumaya çarpıyor ve cızırtı sesleri duymaya başlıyorsun .
Sen götür bilgisayarcıya sakın kendin elleme ben denedim bilgisayarı kısa devre yapmışım 50 lira vermiyeyim diye 180 lira verdik :D .
Götür bilgisayarcıya 50 lira ver heryerini temizle ve termal macun sür de o halletsin hem ısınma sorunun gider hemde cızırtı . başka konuyada aynısını yazmıştım :D
Yazdığınızdan hiçbirşey anlamadım harddisk ve termal macun ne alaka?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Neyse sorun çıkartır mı onu söyleyin

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Evet cok guzel simdi ram glttl 8 gb vardi bi modul glttl pcnin kafasi kirilmis cope atiyom itirazi olan