HardDisk Sorunu !

Laputos

Asistan
Reaksiyon puanı
5
evet arkadaşlar kendi pc de d sürücüsünün kapasitesi 40 gb içinde resim müzik video ve bir çok önemli dosyam var ve bunlar yaklaşık 30 gb lik bi yer kaplıyo 10 gb de boş alan var ancak ben d sürücüsündeki bu dosyalarımı göremiyorum yer kaplıyolar ancak yoklar gizli klasör değiller ara yapıyorum hiç bir dosya çıkmıyor bu sorun ne olabilir daha önce başına gelipde halleden birisi varsa veya bilen birisi varsa lütfen yardımcı olabilirmi...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
40 GB HD kapasitesi fiziksel olarak 40 GB değildir.
Mesela 80 GB lık bir HD gerçekte resimdeki gibi bir boyuta sahiptir.
(74.4 GB)

f52cym7t8w6q5yohasb5.jpg

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet'ten Disk Yöneticisine baktın mı?

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
dosyaları gizleyen bir virus girmiş olabilir özellikle ve mesela delf.aam gibi bu tür bir virus girdiğin her dosyayı gizler ve bazen dosya adları şeklinde .exe uzantıları oluştururlar

Laputos

Asistan
Reaksiyon puanı
5
rise senin dediğin gibi değil yusufsan yönetten baktım da ordan en yapabilirm ki ben d ye giriyorum ancak dosyaları göremiyorum ancak yukarıda ki arama çubuğuna örnek D\ görünüyor ya ben d de müziklerim diye bir dosya olduğunu biliyorum oraya D\müziklerim şeklinde yazdığım zman dosyaya giriyorum ama dosya görünmüyorum yasin04 virüs bulaşmış olabilir ama kaç kere tarattım ayrı ayrı programlara olmadı

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
önceden görebiliyordun şimdi görünmüyo öylemi hiç birşey yapmadım kendiliğinden oldu diyosan virüs ten başka ihtimal gelmiyo aklıma ama format falan attıysan ve yeniden biçimlendirme yapmışsan yapacak bişey yok

Laputos

Asistan
Reaksiyon puanı
5
hallettim arkadaşlar oldu ancak şimdi de dosya ya iki kere tıkladığımda normalde dosyanın içi açılması gerekirken direk arama sayfasına gidiyo hani resim müzik video aramak için açılan pencere açılıyo yan tık yapınca en üste ara onun altıdna aç var ordan aç yapınca açılıyor

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
hallettim arkadaşlar oldu ancak şimdi de dosya ya iki kere tıkladığımda normalde dosyanın içi açılması gerekirken direk arama sayfasına gidiyo hani resim müzik video aramak için açılan pencere açılıyo yan tık yapınca en üste ara onun altıdna aç var ordan aç yapınca açılıyor

nasıl hallettiğini de yazarsan memnun oluruz...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
% 100 virüs. Çok başıma geldi. Aynı anlattığın hatadan değildi ama. Ben de tıkladığımda birlikte aç penceresi geliyordu ama yukarda klasör seçeneklerine tıkladığımda dosyalarıma yani sürücüye ulaşabiliyordum. Sadece sol çift tıkladığımda sorun yapıyordu ve sebebi de virüstü.

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başlat \ Çalıştır

cmd yaz enter a bas

çıkan ekran da D: yaz enter a bas

oraya şunu aynen yaz

attrib -r -a -s -h /d /s

sorunun çözülür fakat pc de virüs var temizlemen lazm : )

edit : bu işlem biraz bekletebilir ekleyeyim : )

2.edit : vista kullanıyorsun sanırım eğer çalıştır ı bulamazsan klavyede windows tuşu ile r ye aynı anda bas karşına gelir ; )

HaydarFuel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux live cd ile aç, yok ben linux kullanamam mount edemem diyorsan ubuntu 9.04ü kullan özellikle, onda işler daha fazla auto şekilde ilerliyor.
Virüs varsa, linux altında sorun yaşamadan dosyalarına ulaşırsın, yok eğer dosyalarına gene ulaşamazsan bu sefer hdd table sorunludur yada donanımsal daha büyük birşey vardır.
fdisk /fix mbr şeklinde msdos altında hdd table için müdahalede bulunabilirsin, ya da recovermyfiles tarzı bir program kullanıp arama yaptır