Harddisk Problemi

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Son bir aydır harrdiskim ara sıra kendi kendine durup tekrar çalışmaya başlıyor. Yani şöyle:
Mesela bir resim açıyorum, ön izleme oluşturuluyor derken harddisk çalışmasını durduruyor, ekran donuyor, açık olan tüm programlar duruyor, 5 saniye sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve sistem kaldığı yerden devam ediyor. Hiç bir şekilde çökme veya herhangi bir problem yok. Ama tırsıyorum 7 senelik emektar harddiskim, ömrünün son demlerini mi yaşıyor diye.

Acaba harddisk ömrünü tamamlıyor mu, yoksa bariz ve çözülebilir bir problem mi var?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Scandisk yapın.belki windows tan da olabilir.format yada onarmayı deneyebilirsin.o da olmazsa hdd nin defin işlemlerini başlatabilirsiniz. :D

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Şimdi format riskli iş, ya format atarken yine durur ve formatı etkilerse iş yaş. Scandisk yaptım herhangi bir badsector sorunu bulamadı. Umarım ölmez, zamansız bir ölüm olur yoksa yıkılırım :D

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Kablosunu degistir
chkdsk yap
hdd board. cikar pinler kontrol et

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
7 Senelik çalışan bir hard diskin ömrünün son demlerini yaşaması doğal.En kısa sürede verileri yedekle.

Verilerini yedekledikten sonra HDD nin bütün bölümlerini sil sıfırdan bir biçimlendir format at.İlk gün ki gibi olmasada biraz doping sağlar.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
açtığın resmin boyutuna bağlı olarak ram lerinde yetersiz yada bozuk olabilir

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
@clients kablolara değiştirdim sabah yine aynı, chdsk yapmıştım zaten, pinlerde problem olduğunu sanmıyorum olsa daha ciddi sorunlar oluşur.

@4ReacTiv verilere yedekleme gibi bir imkanım yok malesef. Onun için giderse zamansız olur diyorum.

@H SİZER ramin yetersizliğinin harddiskin durup tekrar çalışmasıyla bir alakasını kuramadım ama bir deneyeyim. Tabi yedek rami bulabilirsem. Ayıptır söylemesi odada kedi enceğini kaybetse bulamıyacak :D

Öneriler için teşekkürler arkadaşlar :thumbup1:

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
pc deki codeck leride silermisin.
kitlenme meydana geldiginde yada sonrasında veya hissetiginde ctrl alt del yapıp hengi uygulamanın ram ve cpu daha cok harcadıgını bakarmısın
kitlenme yazılımsal oldugunu düşünüyorum aksi halde pc mavi hata verir yada pc kapanıp yenıden acılır.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Codeckleri sil derken?

Hiç bir program açık değilken bile mesela bilgisayarıma girerken bile donduğu oluyor (arka planda da hiç bir program çalışmadığı halde) Garip olan 5 sn donup sonra hiç bişey olmamış gibi aynen devam etmesi.

5 ay önce kendi işlemcim yandığı için anakart ve işlemciyi değiştirdim, değiştirdiğim ana kart ve işlemci kendi donanımımdan daha düşük özelliklere sahip. İşin garip tarafı değiştirdiğimden beri pc ye ne kadar yüklenirsem yükleneyim hiç bir şekilde pc çökmüyor, mavi ekrana düşmüyor veya kendini resetlemiyor. Bu da aslında beni kıllandırıyor.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
hdd donmaları başıma cok geldi ve sonrasında mavi ekran veya resetleme oldu, hdd donması donanımsal olsaydı , windows çalışırken hdd yerınden sökmekle eş değer olurdu.

codeck derken filmleri izleyebilmek için gerekli codec ler.
msconfig / başlatma/ buradan ise butun herşeyi kapatıp aç/kapa yaparmısın.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hdd nin durup çalışması normal zaten bilgisayarın çalışma mantığı öyle ram lerin ile alakası açmaya çalıştığın resim hdd den okunur ram üzerinden işlem görür burada tek etken bunlarda değil yazılımdan da olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorun bendede var arkadaşım bir süre sonra hiç açılmayacak pc iş oraya kadar gelmeden biosun'u güncellemeni tavsiye ederim konun bağ kuracağım başka bir tarafı yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim 5 yillik bilgisayarimda har disk bozulmuş bunun üçün tamir etmek için profesyonel birisini ariyorum Bilgisayarin özelliklri 10 GB ram 805 GB hafıza 4.6 GHZ süret:dirol: