SkynetGenisys
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 20
Arkadaşlar harddisk enable'ydi şimdi bios'la oynayınca
disable oldu yardım edin ne yapayımda enable yapayım yardım 
AtıyorumNasıl disable oldu?
Bios'un resimlerini çekip atabilir misiniz? Tercihen görüntü kirliği olmaması için direkt resim olarak koymak yerine link şeklinde verin. Malum koca koca resimlerle uğraşmak sıkıntı biraz.
F1 durumu bende yok çok şükürHdd nin açılışta sağlık durumunu kontrol eden özelliğini disable etmişsin başka bir sıkıntı varmı, önceden açarken F1 e basmadan açılmama gibi bir sorunun varmıydı?
Advanced bios features menüsünde olması lazım S.M.A.R.T diye yazarF1 durumu bende yok çok şükürnormal açılıyor sadece disable yazdığı için sordum başka bir sorun yok
peki nasıl açarım o özelliği yararı varmı?
"Standart Cmos Features" görünüyor ve dediğindedeAdvanced bios features menüsünde olması lazım S.M.A.R.T diye yazar
Namus meselesi dokunmadım vururlarEn temiz çözümü söylüyorum, direkt bios pilini çıkar tak. "Eğer tövbe estafurullah... Ben anakarta elimi sürmemiş adamım" dersen Bios'u "Load Optimized Defaults"tan sıfırlamayı deneyebilirsin.
Namus meselesi dokunmadım vururlarşaka bir yana bios pili'ni nasıl çıkaracağım bilmiyorum
![]()
Fark etmez. Ama PSU'dan kapatmak her türlü güvenli olur. (Yani fiş girişinin hemen altındaki anahtar.) Bilgisayarı boş ver çarpılma şimdi akşam akşam.Fişe takılıykenmi çıkarayım?
Fark etmez. Ama PSU'dan kapatmak her türlü güvenli olur. (Yani fiş girişinin hemen altındaki anahtar.) Bilgisayarı boş ver çarpılma şimdi akşam akşam.![]()
Alışıksınmışsın sen bir şey olmaz.Bikere pc çalışırken ekran kartını ellemiştimne çarpmıştı beni
neyse elimi ekran kartının fan'ına sokmuşum
![]()
pili çıkartma reset jumperı var onu kullan pil yuvası elinde kalabilir...Fişe takılıykenmi çıkarayım?
Jumper nedemek öyle film vardı "Zıplayıcı"pili çıkartma reset jumperı var onu kullan pil yuvası elinde kalabilir...
jumperı iki pine tak o şuan tek pine takılı olmalı.![]()
jumper köprü manasında kullanılıyor pc elektroniğinde eski pclerde bütün ayarlar jumperlar ile oluyordu ...Jumper nedemek öyle film vardı "Zıplayıcı"neyi nereye takacağım okla gösterdiğin yer nere aklım karıştı
![]()
Şöyle yaparım reset tuşu varsa iyi, yoksa bios pili çıkartacağımjumper köprü manasında kullanılıyor pc elektroniğinde eski pclerde bütün ayarlar jumperlar ile oluyordu ...
bu videosu.
Ben eniyisi bios pilini çıkartayım yada boşver hiç birşey yapmayayımo reset jumper'ı standart 3 pinli siyah plastik jumper tek pinde olur yer değiştir sonra tekrar tek pine tak pc kapalı olucak.