Hard disk sorunu

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Altı gün önce internet üzerinden hard disk satın aldım ve on günlük cayma hakkım var bu yüzden acil yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunum şöyle, bilgisayarım çok yavaşladığından ve eskidiğinden yenisini aldım, bir de dosyalarımı yeni pcye aktarmak üzere hard disk.
Gereken her şeyi hard diske attım fakat eski bilgisayarda açılan dosyalar yenisinde açılmıyor.
Yenisinden çıkarıp eskisine takıyorum dosyalar açılıyor, yenisine götürüp takıyorum olmuyor.
Klasörler gözüküyor fakat içleri boş gözüküyor.
Bir de yazılar yeşil, disk sıkıştırma uygulamıştım eskisinde sanırım ondan.
Bunu çözemez miyim? Yoksa cayma hakkımı mı kullanayım?
Bu arada markası Samsung, genelde harddisk hataları hep bu markadan çıkmış, yani gözlemlediğim kadarıyla.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Altı gün önce internet üzerinden hard disk satın aldım ve on günlük cayma hakkım var bu yüzden acil yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunum şöyle, bilgisayarım çok yavaşladığından ve eskidiğinden yenisini aldım, bir de dosyalarımı yeni pcye aktarmak üzere hard disk.
Gereken her şeyi hard diske attım fakat eski bilgisayarda açılan dosyalar yenisinde açılmıyor.
Yenisinden çıkarıp eskisine takıyorum dosyalar açılıyor, yenisine götürüp takıyorum olmuyor.
Klasörler gözüküyor fakat içleri boş gözüküyor.
Bir de yazılar yeşil, disk sıkıştırma uygulamıştım eskisinde sanırım ondan.
Bunu çözemez miyim? Yoksa cayma hakkımı mı kullanayım?
Bu arada markası Samsung, genelde harddisk hataları hep bu markadan çıkmış, yani gözlemlediğim kadarıyla.

sanki bilgisayarınızda virüs var gibi klasörler gözüküyor içleri boş gözüküyor aslında onlar klasör değil exe dosyası oluyor şayet virüs bulaştı ise sisteminiz Windows 7 mi ?

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır zaten imkansız, bilgisayar bugün geldi.
Çalıştırdım, internete bile bağlamadan hard diski taktım.
Daha internete bağlanalı iki saat bile olmuyor ki..
edit, windows 8

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
virüs değil. klasörleri şifrelemişsin. harddiski eski bilgisayara takıp şifrelemeleri kaldırmayı dene.
ayrıca harddiskten kaynaklanmıyor bu sorun

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD Athlon (tm) processor 3800+ 2.40 GHz bunu sormuşsunuzdur umarım :Dkusura bakmayın işletim sistemine bakmak için eski pcyi tekrar kurmam gerekti, bu sırada net gidince bayağı oyalandım.Doğrudur yapmışımdır, peki şifreleri nasıl kaldırıcam?

edit, yeni gördüm hemen kuruyorum. Çok teşekkür ederim.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
virüs değil. klasörleri şifrelemişsin. harddiski eski bilgisayara takıp şifrelemeleri kaldırmayı dene.
ayrıca harddiskten kaynaklanmıyor bu sorun
bir tane virüs var xpde çalışan klasörleri exe haline getirip orjinallerini gizliyor ilk aklıma o geldi belki şifrelenmiş olabilir.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
AMD Athlon (tm) processor 3800+ 2.40 GHz bunu sormuşsunuzdur umarım :Dkusura bakmayın işletim sistemine bakmak için eski pcyi tekrar kurmam gerekti, bu sırada net gidince bayağı oyalandım.Doğrudur yapmışımdır, peki şifreleri nasıl kaldırıcam?

edit, yeni gördüm hemen kuruyorum. Çok teşekkür ederim.
kopyaladığınız klasörlerden birine sağ tıklayıp klasör içindekilerinin boyutlarını görebiliyor musunuz

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fakat dediğim gibi bilgisayar bugün geldi, açtım, interneti bile bağlamadan hard diski taktım. Virüs olması imkansız

evet görebiliyorum

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunu hala halledemedim.
Yeni pcden attığım dosyalar eskisinde görünüyor, eskisinde attıklarım yenisinde görünmüyor.
acaba eskisinde usb 0.3 girişi olmadığı için olabilir mi?
Bir de resim açmaya çalıştığımda "Dosyanın bulunduğu konuma doğru erişme izniniz olmadığı için, Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi bu resmi açamıyor" yazıyor. Önceki mesajlarda klasörleri şifrelemiş olabileceğim söylenmişti sorun bu olabilir belki. Aradım fakat şifreleri nasıl kaldıracağımı bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kendi hatanızı samsunga maal etmeyiniz lütfen.samsung teknolojiye yön veren avrupada en çok satılan markalardan bir tanesidir
benim s3 bozuldu ama olsun benim hatamda olabilir :D

sensizsinema

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
mevcut hdd'den yeniye aktarma yapma derdindesin? diskin imajını alan bir program kullan ben onlardan kullanmadığım son bir kaç ay içinde çok sayıda format atıp herşeyi hiç etmiş olmamdan ben bu veri kaybını umursamıyorum artık linux mint'te diskler diye windows'taki disk yönetimine benzer bişey var o disk'in imajını diğer diske aktarır sankidonatılar da disk kalıbını geri yükle ile.