Hangisi daha iyi Linux mu Bsd mi

Linux mu Bsd mi

• Linux

Kullanılan: 12 70.6%
  • Bsd

Kullanılan: 5 29.4%

• Kullanılan toplam oy
    17

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
evet yanıtlar lütfen tarafsız olsun ve bilgilendirici olsun :thumbup:

artık açık kaynak yazılımların derinlerine inme zamanı geldi :clap:

oylar sizden çaylar bizden :biggrin:

arkadaşlar bu konuda kimse yorum yapmayacakmı acaba :huh:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bir zamanlar freeBSD kullanmıştım..
Bayağı güzeldi...Ancak program yüklemek bayağı uğraştırıyor:D:D
Ayrıca Microsoft daha güzel...
Microsoft daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!!!

Reaksiyon puanı
189
açıkçası oyumu BDS kullanmadığım için linux'a verdim ama bir ara BSD ile uğraşıcam. Bu arada Solaris bir BSD türevi mi linux türevi mi?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
o zaman anketi unix vs nt olarakmı yapmam gerekirdi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
o zaman anketi unix vs nt olarakmı yapmam gerekirdi

Bunun'da bir sakıncası yok ama bu tip anketlerden çok katılım bekleme, yılda bir işletim sistemleri anketi açarım, açarız. Bir tek onda katılım alabilrisin, diğer türlü insanlarda sıkılıyor zaten..

Forumda kaç tane BSD kullanan varda bu anket oylansın? Benim BSD geçmişimde bir tek FreeBSD kurulumu var kullanmadğım sistem hakkında nasıl yorum yapayım? Ya da ankette oy kullanan kaç kişi hayatında BSD duydu, gördü?

Senin daha yolun var biraz sakin durda ortama alış, insanlar neler yapıyor, neler biliyor, oku-öğren. Sonra bana gelip özel mesajdan başka kullanıcıları şikayet etme durumunda kalma... :) Bir irc kanalında bir abim bana lamer demişti, kızmıştım.. Sonra baktım geçinmenin yolu huyuna gitmek, abi noobum ben dedim, hayır lamersin sus ben kralım dedi. :) Eyvallah abi dedim.. Ondan öğrenilecek çok şey vardı.. Hala da var.. Onlar ne derse öyle oldu sustum, baktım, dinledim, araştırdım... O kadar zaman oldu, bak şimdi nelerle uğraşıyorum, hala daha konuşmadan önce 2 defa düşünürüm, ne derlerse o. :wink:

Sende biraz sakin olsan kimse sana birşey demez, ilerde ne kadar komik duruma düşürdüğünü kendini anlayacaksın, şu anketten önce açtığın anket mesela.. :)

Neyse sustum ben, her koyun kendi bacağından... :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
uyarılarını dikkate alacağım fakaaaat

forumdaki arkadaşlarında daha anlayışlı ve saygılı davranmaları gerek (ben onlara nasıl davranıyorsam)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bunun'da bir sakıncası yok ama bu tip anketlerden çok katılım bekleme, yılda bir işletim sistemleri anketi açarım, açarız. Bir tek onda katılım alabilrisin, diğer türlü insanlarda sıkılıyor zaten..

Forumda kaç tane BSD kullanan varda bu anket oylansın? Benim BSD geçmişimde bir tek FreeBSD kurulumu var kullanmadğım sistem hakkında nasıl yorum yapayım? Ya da ankette oy kullanan kaç kişi hayatında BSD duydu, gördü?

Senin daha yolun var biraz sakin durda ortama alış, insanlar neler yapıyor, neler biliyor, oku-öğren. Sonra bana gelip özel mesajdan başka kullanıcıları şikayet etme durumunda kalma... :) Bir irc kanalında bir abim bana lamer demişti, kızmıştım.. Sonra baktım geçinmenin yolu huyuna gitmek, abi noobum ben dedim, hayır lamersin sus ben kralım dedi. :) Eyvallah abi dedim.. Ondan öğrenilecek çok şey vardı.. Hala da var.. Onlar ne derse öyle oldu sustum, baktım, dinledim, araştırdım... O kadar zaman oldu, bak şimdi nelerle uğraşıyorum, hala daha konuşmadan önce 2 defa düşünürüm, ne derlerse o. :wink:

Sende biraz sakin olsan kimse sana birşey demez, ilerde ne kadar komik duruma düşürdüğünü kendini anlayacaksın, şu anketten önce açtığın anket mesela.. :)

Neyse sustum ben, her koyun kendi bacağından... :)
keyloger arch irc kanalından bahsediyorsun sanırım, ben de Arch kullanıyorum ve ordaki ras0ir saolsun bilmediği şey yok mükemmel bir adam fakat onun dışında gerçekten rahatsız hasta ruhlu tipler de var.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
keyloger arch irc kanalından bahsediyorsun sanırım, ben de Arch kullanıyorum ve ordaki ras0ir saolsun bilmediği şey yok mükemmel bir adam fakat onun dışında gerçekten rahatsız hasta ruhlu tipler de var.

:) yönetim genelde iyidir.. :wink:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
windows ikisinden de kurabiye yapar çayla yer :D

expero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bsd unix türevi olduğu için bu şekilde bi karşılaştırma yapmak çok zor
ama oyumu bsd ye verdim

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bence @ramboberk haklı, forumda hakaret etmedikçe ve ortamı bozmadıkça herkes görüşlerini açıklayabilir, SDN hiçbir kullanıcının mülkiyetinde değil. Rahatsız olan konuya girmez ve yorum yazmaz insanların kalbini boş yere kırmaya gerek yok.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bu güne kadar kime yada kimlere hakaret ettim yada kötü söz söyledim

ben hatırlamıyorum ama bana edenler oldu hatta çocuğum yaşındakiler bile

bu yüzden artık bu forumdan soğumaya başladım

expero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğru bende zaten karşılaştırma amaçlı olarak oy vermedim
şahsi görüşüme göre verdim

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
"Büyük dağıtımlarca desktop standardizasyonu yapılmış linux kernelini, unix ve türevlerine göre daha esnek bulmaktayım...gerek profesyonel yazılımcılarca gerek geliştirme-arge yatırımlarıyla mevcut ve çıkmakta olan donanımlara hızlı adapte olduğunu düşünmekteyim...kernelden sonra kullanılan ortam, masaüstü ve uygulamalar nerdeyse hepsinde aynı...
Bu noktadan sonra unix ve türevleri üstüne bi platform kullanacaksanız bundan sonrası sizin igtiyaç-tercih-düşünce ve bilginize kalıyor..."
imza;ben