Öneri hangi rami almalıyım

serifardaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
anakartımın markası lenovo modelini bilmiyorum hazır sistem olduğu için öncelikle sistemim şu şekilde
i3 8100
rx550 4gb
8gb ram
256 ssd
1tb hdd
ramim oyunlarda vesaire yetersiz kalıyor hepsini kullanıyor anakartta 2 ram slotu var birinde 8gb markası belli olmayan bir ramtakılı
görev yöneticisinde ddr4 2400mhz görünüyor
cmd de ddr4 2667mhz görünüyor
cpuz de ise ddr4 2666mhz görünüyor
fotoğraflarınıda koyayım birde cl denilen birşey varmış pek anlayamadım hangi özelliklere sahip bir ram alabileceğimi öğrenmem için yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    492.1 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    606.1 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    610.2 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    488.9 KB · Görüntüleme: 17

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,651
Windows işletim sistemi kullanıyorsan, Komut İstemi (Command Prompt) aracılığıyla anakart bilgilerini kolayca öğrenebilirsin. Başlat menüsüne gidip “cmd” yazdıktan sonra açılan ekrana “wmic baseboard get product, Manufacturer” komutunu girmen yeterli olacaktır. Bu komut, anakartının modelini ve üreticisini gösterir. Anakart modelini öğrendikten sonra burada paylaşırsan maksimum hangi hızı destekliyorsa ona göre uygun ram önerebiliriz.

serifardaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows işletim sistemi kullanıyorsan, Komut İstemi (Command Prompt) aracılığıyla anakart bilgilerini kolayca öğrenebilirsin. Başlat menüsüne gidip “cmd” yazdıktan sonra açılan ekrana “wmic baseboard get product, Manufacturer” komutunu girmen yeterli olacaktır. Bu komut, anakartının modelini ve üreticisini gösterir. Anakart modelini öğrendikten sonra burada paylaşırsan maksimum hangi hızı destekliyorsa ona göre uygun ram önerebiliriz.
Yaptım Lenovo 313A yazdı
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam mesela şu ram olurmu ddr4 cl17 fakat 3600mhz sanırım https://www.amazon.com.tr/dp/B0D3S6...=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
Bir arkadaşa sordum mhz önemi değil dedi diğer ram ile aynı frekansta çalışır dedi cl önemli dedi eğer doğru ise bu ramı satın alacağım

Son düzenleme:

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ana kartına göre DDR4 2800 MHZ RAM öneriyor. Ancak artık bu ramler bulunamıyor.
100% olarak emin değilim ama belki anakarttan XAMPP açabilme ve 3200 MHZ CL 16 RAM kullanma ihtimalin olabilir