Hangi seri en iyi?

  • 2.Seri (Andrew Garfield)

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Son Seri (Tom Holland)

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .

Bu konuyu okuyanlar

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
Nostalji olsun diye açtım en baştan hepsini izledim.Tobey Maguire'nin ilk filminden (2002), Tom Holland'ın son filmine (2017) kadar hepsine bir baktım, inceledim.
Şimdi daha önce yabancı forumlarda bu ve buna benzer çok konu açıldı yalnız herkes ortaya fikir atıp bırakmış.Adam akıllı bunu bi açıklığa kavuşturacağım.Ağ mekaniklerinden tut ergenlik haline kadar filmleri baştan aşağıya saçma olan kısımlarıyla beraber eleştiri tadında inceleyeceğiz.Yalnız dikkatimi çeken bir şey var o da örümcek adamı bugüne kadar bizim bildiğimiz 3 aktör dışında 11 kişi daha oynamış.Çeşitli çizgi filmler olsun, diziler olsun var yani.Önce bir aradan çıksın isterseniz bunların isimlerini vereyim kafamızda bunlarla alakalı soru işareti kalmasın.Asıl bomba ise en sonda :D resmen şok oldum ! ŞOKKK !!!

Örümcek Adam kurgusal karakteriyle rol almış şahıslar:
Drake Bell , Nicholas Hammond , Neil Patrick Harris , Christopher Daniel Barnes , Max Charles , Shinji Tôdô , Josh Keaton , Ted Schwartz , Dan Poole , Hirofumi Koga
Evet bunlar ve son 1 kişi daha var.Bombayı patlatacağım demiştim ve patlatıyorum inanamıcaksınız.Spiderman'ı oynayan son aktörün ismi Tevfik Şen.
tevfiksen5.jpg

Bu abimiz 1973 yılı yapımı 3 DEV ADAM filminde Türk usülü filmdeki lakabıyla örümcek olan örümcek adamı oynamıştır.Çok tuhaf.
Bu resimde filmdeki Türk usulü örümcek adamın görünüşü;
300

Neyse.Bir yandan utanırken bir yandan da izlerken gülme krizine sokan bu yapımdan daha fazla bahsetmek gereksiz.Bilin istedim sadece.Şahsen ben filmi sonuna kadar izleyemedim ortalarda bir yerde artık gülmekten sol böbreğim ağrımaya başlamıştı.Ölecem diye mouse ile hemen çarpıya bastım.Asıl konumuza geri dönelim;















Biraz boşluk bırakayım yukarıdaki görüntü gitsin :) Hala bir kısmı görünüyorsa kağıt benzeri bir şeyle kapatın halledersiniz siz...

Şimdi gelelim asıl konuya.3 şahıs Tobey Maguire - Tom Holland - Andrew Garfield.Bunların oynadığı filmleri öncelikle bir inceleyelim.Olayımız neydi?
Olayımız basit.Bir örümcek birini ısırır.Bu kişi Peter Parker isimli karakterdir.Genleri değişime uğrar ve çeşitli yeni özellikler kazanır.Bunun neticesinde filmde kötü adamlar ortaya çıkar bunlara karşı koyarken bu gidişat ile beraberinde küçüklükten beridir aşık olduğu kişiyi elde etmeye çalışır.Bu yani gidişat, senaryo bu.

Her şey çok güzel.Peki neden 3 kez art arda film çekildi? Neden 2 değil? Ve niye üç :] neden üç yani? "3" sayısı niye ? Hepsinin elbet açıklaması var mesela Marvel evrenine katmak için sonradan çekildi, işte sponsor şirketler (Sony) ile arası bozuldu farklı aktörle çekildi v.s v.s şimdi bir yerden başlamak gerekiyor.

Ben her şeyden önce fiziksel ve ruhsal değişim ile başlayacağım.Fiziksel olarak Tobey reisin oynadığı örümcek adam ağını kendi fırlatıyor.Diğerleri ise bileğine bağladığı saçma sapan ufak hurda parçasına benzer mekanizma ile fırlatıyor.Bir kere bu olay baştan aşağıya saçmalıktır.Böyle bir film çekiyorsunuz, örümcek adamı ısırıyor genleri değişiyor ve sadece biyolojik özellikleri çoğalıp extra parmaklarından diken çıkıp duvara mı tırmanıyor? Tabii ki de kendi vücudundan salgıladığı ağı atacak.Yoksa ne anlamı kaldı? Örümcek adam yeteneği denince en önemli 3 özellik Örümcek Hissi, Ağ fırlatma ve Tırmanmadır.Reflexi, gücü kuvveti, yükseğe zıplaması ve diğer biyolojik gelişmeleri (Uzağı görme) saymıyorum bile.Buradan 1-0 önde başlıyor.Hayır tarafsız bakayım diyorum hepsinde emek var diyorum yalnız ağ atmama olayı cidden saçmalık.Daha konuşacağız dur oku bak.Şimdi gelelim ruhsal kısma;

Ruhsal kısım çok önemli.Tamam Tobey amca 3 film çekti diğerleri 2, 1 diyebilirsiniz ama bu ruhsal olayı bahsetmem gerek.3 Örümcek Adam filminde de örümcek adam hissiyatını, örümcek adamın özellikleri hakkında bilgiyi en çok Tobey Maguire'nin oynadığı seri vermiştir.Resimlerini paylaşmayı unuttuk bak gerçi bilmeyen vardır.
Soldan sağa doğru sırayla: Tobey Maguire ---> Andrew Garfield ---> Tom Holland ---
8YQann.jpg



Şimdi Tobey'in oynadığı 2.Fİlmde (2004) bir müddet örümcek adam olmayı bıraktığını görüyoruz.Bazı sahnelerinde ağı bitiyor ve yere çakılıyor.Bunlar üzüldüğünden dolayı.Hayvani duygularından uzaklaşıp insani duygu düşüncelere daldığından zayıf düşüyor.Üzüntüsü uğramış olduğu mutasyona yansıyor ve filmin bir yerinde duvara tırmanmaya çalışırken yetisinin kaybettiğini görüyoruz tutunamayıp kayıp düşüyor.Orda zaten kostümü çıkarıp çöpe atıyor.Sonradan dönmek istiyor çatıdan zıplasa da yok yani yok.Ruhsal yönden zayıf düştüğü için örümcek yetilerini kullanamıyor.Gözleri bile eski haline geliyor gözlük takıyor ama sonra? Mary Jane Watson ile kafede çay içerken Doktor Ahtapot saldırıyor ve Peter Parker'ın üstüne duvar yıkılıyor.Çöküntünün altından çıktığında sevdiği kızın kaçırıldığını görüyor buraya dikkat burada çok sinirli ! Evet.Sinirli bir şekilde yıkıntının altından sertçe çıkıyor.Gözlüğü gözüne takıyor o da ne? Gözlük işlemiyor.Örümcek duyuları tekrardan geldi.Gözler yine sapa sağlam.İşte burada bu hissiyatı bize diğer filmler veremiyor ne yazık ki.Bu gibi şeyler filmi gerçekten önemli kılıyor.Hatta diğer filmlerde özellikle Tom Holland'ın oynadığı örümcek adam da diğer filmleridekine nazaran daha güçsüz, çelimsiz olduğu aşikar.Demir adamın verdiği kostümle zar zor bir şeyler başarıyor.Belki de bu filmde, yeteneklerine tam hakim olmamasıyla da alakalıdır.Ama zaten filmin başını, örümceğin ısırmasını göstermiyor direk örümcek adam şeklinde başlıyor film o yüzden bir şey diyemiyoruz.Buraya kadar her şey tamam yalnız farklı bir olaydan daha bahsetmek istiyorum.O da örümcek adamın filmdeki varlığı.

Burada araya giriyorum.Çünkü bir şeyi açıklamam gerek.Bir filme yorum yapabilmek veya iki filmi karşılaştırmak için en baştan sona hiçbir saniyesini kaçırmadan anlayarak izlemek gereklidir.Etrafta ses, gereğinden fazla ışık olmayacak.Yoksa muhabbet eşiliğinde televizyonda izlemek, veya yemek yerken televizyonda izleyip reklam girince lavaboya gidip geldiğinde filmin çoktan başladığını görmek bunlar film izlemeye girmez.Ya bir sinemada veya sinema mantığı olarak gece 1 olur herkes uyur karanlık odada kulaklıkla filmi açar, sinema taktiğiyle baştan sona izlersin.Burada film izleme adabı ile ilgili konuaşacak değilin.Sadece eleştiri yapabilmek için izlemek gerekli...
orumcek-adam-sli.jpg


Bana göre en iyi örümcek adam Tobey Maguire'nin oynadığıdır.Şahsen filmi bununla tanıdık bize bu sevdirdi.Yalnız övme faslı bitecek şimdi sövmeye geçeceğiz :D tabii ki de şaka.Sövmek yok.Biraz eksi yönlerini konuşacağız yalnız şunu belirtmek isterim ki Tobey'in oynadığı örümcek adam, sadece örümcek adamı anlatmıyor.Yani filmde farklı konularda var aile içi ilişkilerden tut, dostluk, akrabalık, güven her türlü duygu karmaşasını film barındırıyor.Aşk, dram, komedi, gerilim filmde her şey var.Bunu anlayabilmek, filmi izlerken bunu iliklerinizde hissedebilmek için yukarda anlattığım gibi filme odaklanarak her saniyesini anlayarak kaçırmadan izlemek gerekli.İşte bu yüzden filmin çoğunluğunda örümcek adamı göremiyoruz.Diğer serilerde örümcek adam karakteri ön plana çıkmışken ve filmde bol bol gösteriliyorken ilk seride Peter Parker ve Aşk Hayatı kurgusalı daha ön plana çıkmıştır.Bu yüzden çok fazla göremiyoruz örümcek adamı yalnız bu o kadar da kötü değil.Sadece hafif bir eksiklik hissettiriyor yalnız rahatsızlık vermiyor.Zaten bu filmi herkesin sevmesi de buradan kaynaklı.Duygusallık hat safada.İnsanlar duygulandığı için veya yeri geliyor sahnelerde arkada çalan sağlam bir müzikle ani atak yapılıyor insanın bir hoşuna gidiyor.Bunu ilk seri başardı bu yüzden çok sevildi.
landscape-1495016266-mary-jane-watson-kirsten-dunst.jpg

Andrew Garfiel'in oynadığı seri de güzel.En azından Tom Holland'ın oynadığından güzel.Bu serideki bir şey çok dikkatimi çekti ve Tobey reisin filminde olmaması çok büyük bir kayıp.Bunları burada açıklıyorum çünkü hiçbir yerde yazmıyor.Bu konuya açıklık getireceğime inanıyorum.Burada tüm yazılanları okuduğunuzda anlayacaksınız.Hatta bu konu eskiyebilir.Aradan 3-5 yıl geçmiş olabilir veya daha fazla yine de hortlatmaktan çekinmeyin he ;) Konu güzel çünkü.Yaz gitsin.

Mesela örümcek birini ısırdı diyelim örümcek adam oldu.Eeee? Sonra başka birini ısırırsa ne olacak? Demi :) işte burada Tobey'in oynadığı seride büyük açık var.Bunu açıklığa kavuşturmak ne yazık ki 2.Seri olan İnanılmaz Örümcek Adam (2012) filminde gerçekleşmiştir.Kabaca anlatayım gizli bir fabrika benzeri araştırma, geliştirme ofisinde babası çeşitli testler yapar.Gen aktarımları olur uzun uzadıya yazmıyacağım düzgün izlersen sende görürsün.İlk aktarım insandan örümceğe olur bu yüzden aynı geni taşıyan kişinin oğlu Peter Parker dışında kimi ısırırsa ısırsın değişim gerçekleşmez.Çok mantıklı geldi bana.Her ne kadar örümcek olduktan sonra bir anda IQ seviyesi tavan yapıp ağ atan mekanizmayı tasarlama fikri çöp olsa da bu olay ciddi bir açıktı ve önemli sorunları, soruları beraberinde getirirdi.Kapattılar iyi olmuş.Yalnız filmde Andrew başkanı ısırma sahnesi de çok saşma sapandı.Sanki arı sokuyor o tavırlar ne öyle Allah aşkına ya.Aynı örümcekten bin tane var.İlk seride ise 1 tane pullu benekli bir örümcek var.Hatta bununla ilgili bir benzetmeyi de Youtube'de "Filmler ve Filimler" adlı kanalda da yapmıştı Fox reis.Onu da izlemenizi tavsiye ederim..

Emme velakin örümcek ısırılması olayının 2.Seri ile başka insanlarda gerçekleşmeyeceğini gördükten sonra en azından insan rahatlıyor.Tom Holland'ın oynadığı filmde bu gösterilmiyor bile.Çoktan ısırmış örümcek olmuş.Başlangıçtaki olaylar yok filme bodozlama ortadan bi yerden dalıyoruz.Ayrıca ilk 2 serideki aşk kavramı olsun, oyuncu tipleri olsun (Evet tip.Bildiğin surat) şahsi fikrim daha çok yakışıyor.Ayrıca son film çok çocuksu.Bakın arkadaşlar benim filmi kötüleme gibi bir niyetim yok.Öyle bir niyetim olsa inanın farklı tavır sergilerim şuan bu yazıyı bir çırpıda mı yazdığımı sanıyorsunuz? 12 de başladım 3 oldu bak.Hala da yazıyorum bakalım kaçta bitecek.Neyse; filmde hata aramam.Zaten hataları görürüm sadece beni rahatsız ederse eleştirimi yaparım.Emek var tamam.Marvel evrenine uygun olarak baştan tasarlandı tamam.The avengers serisinde gördük hoşumuza gitti tamam.Yalnız film içi tavırlar olsun, bilmiyorum kimsenin oyunculuğunu sorgulamıyorum ama sanki kendini filme verememiş gibi bir havası var.Ya çok önemsemiyor ya da beceremiyor.Şayet ilk durumsa oldukça sinir bozucu olur çünkü Tobey reis bu karakteri o kadar başarılı oynamış ki Cüneyt Arkın'ın Battal Gazi'yi oynadığı gibi kendini parçalıyor böyle nasıl desem paralıyor kendini.Yıpratırcasına param parça ediyor ! Karakterle eşleşiyor.Tom Holland tiplemesine ise hiç yakıştıramadım şahsen.Filmde ayrıca kararsızlıktan çok yapabilme imkanı varken yani o teknik bilgiye sahipken dövüşlerde falan çok gereksiz hareketler yapıp saçmalıyor.Dövüş konusunda da Andrew Garfield çok iyi hakkını vermek lazım.Tekniği gerçekten iyi.Yani bu 3 spiderman ortada buluşup kapışsa tahminimce ilk Tom Holland'ın fişini çekerler :D Iron Man filmde kendini bir şey sanıp Tom Holland'a bağrıyor büyüklerinin lafını dinle falan diyor agolu bir tavırla acaba çok merak ediyorum oradaki karakter Tobey reis olsaydı aynı çıkışı yapabilir miydi? Yani tamam.Andrew başkan da azarlamaya uygun bir tip ama Tobey'de hiç öyle duruş yok.

Uzun lafın kısası, destanın özeti ilkler her zaman güzeldir klişesini demeyeceğim.Bence en iyi seri ilk iki seri olmakla beraber örümcek adamı en iyi vurgulayan özellikle de Peter Parker'ı en detaylı ve iyi anlatan Tobey Maguire'dir.Gücünün sınırlarını da Andrew başkan zorlamış, bize tüm şehrin elektriğini yese bile ölmeyeceğini göstermiştir.
%C3%96R%C3%9CMCEK.jpg


Konu bundan ibaret.Taktir sizin sizce en iyi örümcek adam ve genel olarak en iyi film serisi hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Tobey Maguire efsane oyuncuydu ya Spiderman'ı onun sayesinde sevdik diğerleri beceremedi yakışmıyorda o rolü bırakması kötü oldu cidden
adamın oynadığı bütün Spiderman serisi harikaydı
 

free_agent

Asistan
Katılım
1 Eylül 2012
Mesajlar
365
Reaksiyon puanı
48
Puanları
28
Film olarak Tobey'in oynadığı Spider Man 2 en iyi filmidir bence ama Tobey Maguire çok iyi bir oyuncu değil.
 

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
Tobey Maguire efsane oyuncuydu ya Spiderman'ı onun sayesinde sevdik diğerleri beceremedi yakışmıyorda o rolü bırakması kötü oldu cidden
adamın oynadığı bütün Spiderman serisi harikaydı
Aynen.Adam karakteri yaşıyordu ya.Andrew de hadi neyse de Tom hiç olmamış.Filmi çekerken önemsememiş sanki önemsizmiş gibi.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Film olarak Tobey'in oynadığı Spider Man 2 en iyi filmidir bence ama Tobey Maguire çok iyi bir oyuncu değil.
Diğer filmlerini izlemedim fakat bende en çok Tobey'in 2.Filmini seviyorum.Bu konu hakkında düşüncelerimiz aynı.
 
Son düzenleme:

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Aynen.Adam karakteri yaşıyordu ya.Andrew de hadi neyse de Tom hiç olmamış.Filmi çekerken önemsememiş sanki önemsizmiş gibi.

---- Mesajlar birleştirildi ----


Diğer filmlerini izlemedim fakat bende en çok Tobey'in 2.Filmini seviyorum.Bu konu hakkında düşüncelerimiz aynı.

Tom Holland bir şeyler yapmaya çalışmış ama Andrew hiç beceremedi
 

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
Arkadaşlar başka düşüncesi olan yok mu? Yorumlarınızı bekliyorum ilgisiz kalmayalım :cool:
 

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
Konuya anket eklenmiştir.En fazla 2 oy kullanabilirsiniz.2019 da anket kapanacaktır arkadaşlar.
 

Rint

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2013
Mesajlar
1,654
Reaksiyon puanı
360
Puanları
83
O değilde, o ağları atıp atıp duruyor ya? Kim temizliyor onları :D Birisi benim camıma damıma ağ atsa çok pis söverim :D :D

İlk seri derim, çünkü biz o ağlamaklı örüncek adam ile ağladık...
 

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
O değilde, o ağları atıp atıp duruyor ya? Kim temizliyor onları :D Birisi benim camıma damıma ağ atsa çok pis söverim :D:D

İlk seri derim, çünkü biz o ağlamaklı örüncek adam ile ağladık...
Harbiden hiç düşünmemiştim onu bak.Devlet örümcek adam ağı temizleme işi açmıştır sigortalı + asgari ücretle içşi çalıştırıyordur :D
Bir de bazen semaya doğru ağ atıyor hani nereye attığı belli değil yani göğe atıyor ağı onunla yol alıyor o da bi garip.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
landscape-1495016266-mary-jane-watson-kirsten-dunst.jpg
hatun'un ilk filmde giyiminde farklılıklar vardı o fark nedir? fark etmediysen ya çocuksun yada dikkatli değilsin...
 

FideLity

Doçent
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
418
Puanları
63
landscape-1495016266-mary-jane-watson-kirsten-dunst.jpg
hatun'un ilk filmde giyiminde farklılıklar vardı o fark nedir? fark etmediysen ya çocuksun yada dikkatli değilsin...
Sonraki filmlerde lise kıyafetleri yerine tiyatro sahne kıyafetleri var gelinlik gibi beyaz :) çok dikkat etmemiştim.
 

LoKi*

Doçent
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
617
Reaksiyon puanı
486
Puanları
63
Yaş
23
andrew garfieldli olan seri güzeldi
 
Üst