hangi lise seçilir

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Ders çalışan temeli olan birisi misin? Yoksa bir mesleğim olsun ben uğraşamam mı diyorsun? İkisine cevabına göre seç ileriyi düşün mesleği tercih edersende it kopuk olmayan bir yeri seçmeye çalış araştır yani.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Önceden Meslek lisesi öğrencilerinin alanlarına sınavsız geçiş hakkı vardı, bunun kaldırılması saçma oldu ve bu yüzden pek bir değeri kalmadı. Yine de bir alanda gelişmek istiyorsanız işinize yarar, sonuncu sınıfta stajınızı yapıp hem eğitim alırsınız hem para kazanırsınız.

Jokzilla2626

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Meslek pişmanlıktır meslekten çıkıp iyi bir yerlere gelen biri hiç görmedim. (Eski meslek liselerinden bahsetmiyorum ozm yine bir gideri vardı.) Şuan durumları çok vahim eğer puanın yetiyorsa gitmemeni öneririm.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Meslek pişmanlıktır meslekten çıkıp iyi bir yerlere gelen biri hiç görmedim. (Eski meslek liselerinden bahsetmiyorum ozm yine bir gideri vardı.) Şuan durumları çok vahim eğer puanın yetiyorsa gitmemeni öneririm.
Benim bir tanıdığım var meslek lisesinden çıkışlı Ankara da Fizik okuyor. İnsan yeterki istesin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Anadolu kesinlikle. Üniversite sınavı için meslek lisesi berbat bir seçim olur.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Üniversite sınavına girip üni okuyacağım diyorsan meslek lisesi seçmemelisin. Fakat dersen ki mesleğimi elime alıp liseden sonra çalışmaya başlayacağım o zaman meslek lisesi seçebilirsin.

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Kardeşim emin ol okuduğun lisenin hiçbir önemi yok. Kimse kimseye hangi liseden mezunusun diye sormaz. Dikkat edilecek şeyler:
1- Düzgün çevre.
2- Ulaşım.

Onemli olan her yaz o senenin tekrarını güzel bir şekilde yapıp üniversiteye güzel bir şekilde hazırlanmak.
En kötü okulda da en iyi okulda da üniversiteye ön hazırlık yapabilirsin. Sonrasında dershaneyle vs 12.sinifta yoğun çalışırsın.

Mesela mahallenin orta düzeyde bir Anadolu lisesine gittin. Dersleri çok anlayamıyor olsan bile YouTube da videolar dolu. Emin ol hangi okulda olursan ol çalışırsan dersleri geçebilirsin ve 12.sinifta üniversite hazırlığında fazlasıyla rahat edersin.

Üniversite okuyacakların meslek liselerinden uzak durması gerekir. Meslek liseleri genelde yukarıda yazdığım düzgün çevre şartına uymuyor zaten.

Egitim hayatında başarılar.

Jokzilla2626

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Benim bir tanıdığım var meslek lisesinden çıkışlı Ankara da Fizik okuyor. İnsan yeterki istesin.
knk valla buradakiler o kadar kötü ki bir tane bile adam çıkmaz içinden
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk bi de Ankara Fizikte okuyorsa 8.sınıfı en az 4 5 sene önce okudu demek ozmanadan bu zamana sistem çok değişti hele lgs şile artık anadolu liseleri bile kötü oldu

Son düzenleme: