Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aralarındaki fark nedir bilmiyorum ama ubuntu 6.1'in masaüstü hoşuma gitmişti (tabi çok önceden). Sanırım slax kde4 kullanıyor, Bir ara bilgisayarımıa pardus kurmuştum slaxtaki ile benzerdi herhalde oda kdeydi. Bende KDE diyorum...
Bu arada yeri gelmişken biri bu olayı açıklasın, nedir?
Kden güzedir pek kararsızlık bulamadım pardus 2009da olacak masaüstüdür ve favorimdir.
Gnome ubuntunun kulandığı masaüstüdür.En çok gnome bilinir çünkü ubuntudandır.Çok kararlıdır.
Xfce 2.ci en performaslıdır gnome tabanlı gtk kulanır.Kararlıdır bir o kdarda görünüşü kötüdür.
Fluxbox biraz zorda olsa en performaslı ve en hızlısıdır.Kararlımı kararsızmı bilmiyorum.Görünüşü size göre değişir.
E17 en güzeli olmasına rağmen çok kararsız ne yapacağını bilmez ama çok güzeldir.
Linux bilmeyenler için
Masaüstü görüntüleri:
Kde(Pardus):
arkadaş lütfen şu soruma açıklık getirin lütfen!!bu linuxun görsel hali varmı.yani benim duyduklarıma göre linux'da sadece siyah bi ekran varmış ve sadece kod yazıyomuşun.bu masaüstüler ne oluyor o zaman .yani bu linux çeşitleri görselleştirilmiş halimi oluyor ne oluyor anlamadım gitii.lütfen bunu bana bi açıklayın.şimdiden teşekkürler
Xfce-tr grubunun üyesi olarak xfce'i görünüm olarak kötülemenize çok üzüldüm. Xfce'i kısaca tanımak istiyenler şuraya bakabilir. Şimdi görünüm olarak kötü olup olmadığını kararlaştırmak için ilk önce bir düşünün Kde ve Gnome normal açıldığında kaç mb Ram harcıyor? ve bu harcadığı Ram karşılığında size ne veriyor? Xfce, Gnome ve Kde masaüstü ortamlarına göre çok daha az Ram harcar.
Xfce'i özelleştirmek ve masaüstü ortamını güzelleştirmek için buraya ve buraya bakabilirsiniz. Son olaran compiz fusion kurarak istediğinizi yapabilirsiniz. Karar sizin.
gnome daha basit daha kullanışlı ve daha hafif ama kde daha görsel biraz ileri kullancılar için ben pardus u ilk yüklediğimde zorlanmıştım açıkcası.bi de kde ram i fazla kullanıyor.ama windows 7 ile yarışabilecek güçte kde hatta compfiz fusion ile kullanırsanız windows 7 deki görsellikten çok daha iyisini bulursunuz.ben pardus tan dolayı kde dedim.ama ubuntu kullandığım zaman gnome yi de çok sevmiştim.keşke pardus'un da gnome desteği olsa.ama ben KDE ile de mutluyum.
valla eskiden KDE Gnome'dan daha fazla Ram yiyordu da Ubuntu adına konuşursa 8.04'ten beri işler değişmişti. Neredeyse aynıydılar ama Gnome daha stabil.
Gel gelelim KD4 çıkınca Gnome yine daha az ram harcar duruma geçti.
hem KDE4 şimdilik tam olarak bitmemiş benim gözümde.
Kde ye laf söylemeyeyim söylemeyeyim diyordum ama tutamayacam finix yüzünden KDE masaüstü olmakdan çıktı plazma programcıklara döndü gereksiz bi hevesden öteye gidemez
kde yi opensuse de görmüştüm bizamanlar ve bence gayet gereksiz ve zevksiz bişey..
gnome döver bence.. bide compizfusionla daldımmı anasını ağlatır kde nin..
Salvador Linus bile Gnome ye geçti. Sürekli çökme raporu göndermeye çalışıyor. Hiç stable değil. Gnome ise hem sade hem stable üstelik tartışılmaz bir şıklığı var.
Bu arada unutulmuş windows şifreleri için web de aratın bulun. "Hiren Boot CD"