Hangi linux masaüstü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi masaüstü

• Kullanılan toplam oy
    51

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hangi linux masaüstü anket yapıyoruz ben kde diyorum:clap::yes:

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aralarındaki fark nedir bilmiyorum ama ubuntu 6.1'in masaüstü hoşuma gitmişti (tabi çok önceden). Sanırım slax kde4 kullanıyor, Bir ara bilgisayarımıa pardus kurmuştum slaxtaki ile benzerdi herhalde oda kdeydi. Bende KDE diyorum...

Bu arada yeri gelmişken biri bu olayı açıklasın, nedir?

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
valla kde'nin programları aşmış ama arayüz güzelliği dersen

gnome > kde 4 > kde 3.x derim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kden güzedir pek kararsızlık bulamadım pardus 2009da olacak masaüstüdür ve favorimdir.
Gnome ubuntunun kulandığı masaüstüdür.En çok gnome bilinir çünkü ubuntudandır.Çok kararlıdır.
Xfce 2.ci en performaslıdır gnome tabanlı gtk kulanır.Kararlıdır bir o kdarda görünüşü kötüdür.
Fluxbox biraz zorda olsa en performaslı ve en hızlısıdır.Kararlımı kararsızmı bilmiyorum.Görünüşü size göre değişir.
E17 en güzeli olmasına rağmen çok kararsız ne yapacağını bilmez ama çok güzeldir.
Linux bilmeyenler için
Masaüstü görüntüleri:
Kde(Pardus):
ekrangrnts2r.png

Gnome(Ubuntu):
ekran.jpg

xfce(Arch linux):
vMW9xYw

E17(Elive-Debian):
012.jpg

fluxbox(flubuntu-ubuntu)
fluxbuntu-jaunty.png

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
xfce ve lxde.

@finix: xfce ve fluxbox hakkında söylediklerine katılmıyorum. xfce ile biraz uğraşırsan gayet hoş bir görünüm yakalayabilirsin.

fluxbox ise en hızlısı değil. gördüğüm en hızlı masaüstü ortamı lxde. öyle ki, p1 işlemcilerde bile stabil çalışabiliyor. bkz: http://forum.lxde.org/viewtopic.php?f=1&t=33

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaş lütfen şu soruma açıklık getirin lütfen!!bu linuxun görsel hali varmı.yani benim duyduklarıma göre linux'da sadece siyah bi ekran varmış ve sadece kod yazıyomuşun.bu masaüstüler ne oluyor o zaman .yani bu linux çeşitleri görselleştirilmiş halimi oluyor ne oluyor anlamadım gitii.lütfen bunu bana bi açıklayın.şimdiden teşekkürler

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Tek dediğim sana söyleyenler en son 1995te linux kulanmış yada gördüğünü anlatıyor.Siyah ekran olmaktan çıktı linux örneğin benim masaüstüm böyle:
ekrangrnts2r.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Açık ara fark ile gnome önde olacak sanıyordum ama kde önde xD

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
xface'in görüntüsü o kadarda kötü değilmiş, biz ona sade diyelim... :)

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Xfce-tr grubunun üyesi olarak xfce'i görünüm olarak kötülemenize çok üzüldüm. Xfce'i kısaca tanımak istiyenler şuraya bakabilir. Şimdi görünüm olarak kötü olup olmadığını kararlaştırmak için ilk önce bir düşünün Kde ve Gnome normal açıldığında kaç mb Ram harcıyor? ve bu harcadığı Ram karşılığında size ne veriyor? Xfce, Gnome ve Kde masaüstü ortamlarına göre çok daha az Ram harcar.

Xfce'i özelleştirmek ve masaüstü ortamını güzelleştirmek için buraya ve buraya bakabilirsiniz. Son olaran compiz fusion kurarak istediğinizi yapabilirsiniz. Karar sizin.

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu linux sürümlerinden hangisi ile unutulmuş win admin passwordunu kırabiliriz??:confused1:

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
gnome daha basit daha kullanışlı ve daha hafif ama kde daha görsel biraz ileri kullancılar için ben pardus u ilk yüklediğimde zorlanmıştım açıkcası.bi de kde ram i fazla kullanıyor.ama windows 7 ile yarışabilecek güçte kde hatta compfiz fusion ile kullanırsanız windows 7 deki görsellikten çok daha iyisini bulursunuz.ben pardus tan dolayı kde dedim.ama ubuntu kullandığım zaman gnome yi de çok sevmiştim.keşke pardus'un da gnome desteği olsa.ama ben KDE ile de mutluyum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kdede Compize gerek yok ayarlardan masaüstü efekleri var.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hayır tersi gnome berbat bir masaüstü gereksiz yere ram gidiyor gnome yerine xfce kulan derim.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
valla eskiden KDE Gnome'dan daha fazla Ram yiyordu da Ubuntu adına konuşursa 8.04'ten beri işler değişmişti. Neredeyse aynıydılar ama Gnome daha stabil.
Gel gelelim KD4 çıkınca Gnome yine daha az ram harcar duruma geçti.
hem KDE4 şimdilik tam olarak bitmemiş benim gözümde.

o sebeple Gnome diyorum :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Başa baş Gnome mi öne geçecek yoksa Kde mi?Bekleyin xD

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
aa ne zaman 9 9 oldu 8 e 8di :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Kde ye laf söylemeyeyim söylemeyeyim diyordum ama tutamayacam finix yüzünden :) KDE masaüstü olmakdan çıktı plazma programcıklara döndü gereksiz bi hevesden öteye gidemez :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Sen öyle diyorsun ama gnomede gereksiz yere ram alıyor ve kerdeşi xfce daha iyi :DEnzim al işte Kde 10 gnome 9

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kde yi opensuse de görmüştüm bizamanlar ve bence gayet gereksiz ve zevksiz bişey..
gnome döver bence.. bide compizfusionla daldımmı anasını ağlatır kde nin..

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Salvador Linus bile Gnome ye geçti. Sürekli çökme raporu göndermeye çalışıyor. Hiç stable değil. Gnome ise hem sade hem stable üstelik tartışılmaz bir şıklığı var.

Bu arada unutulmuş windows şifreleri için web de aratın bulun. "Hiren Boot CD"

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Antimatter:Kde 4 kulan bir bak gel bak kde4 yeni yeni gelişti.Kdede compize gerek kalmadı kendisinde var.