- Reaksiyon puanı
- 2,374
İlk kez linux kullanacak biri olarak hangi dağıtımını kullanmalıyım ?
Emin olamadım, birde linux mint var.Ubuntu kullan. Basit ve kolay kullanımı olduğu için çabuk alışırsın.
Linux Mint de kötü bir seçenek değil. Onu da tercih edebilirsin. Onun dışında Debian, Kali Linux, milli olan Pardus ta var.Emin olamadım, birde linux mint var.
Böyle hiç bir bilgi vermeden size dağıtım öneremeyiz, çok fazla dağıtım var. ilkönce bir dağıtım da olmasını istediğiniz özellikleri olmamasını istediğiniz özellikleri oyuncu bilgisayarımı ev bilgisayarımı render bilgisayarımı ingilizce biliyormusunuz ve en önemlisi hangi masaüstü ortamını kullanmak istediğiniz.İlk kez linux kullanacak biri olarak hangi dağıtımını kullanmalıyım ?
Güzel anlatmışsın da bunlar masaüstü arabirimleri. Hiç Linux kullanmayan kişi bu nedir der fakat bu söylenmişse ben devam ettireyim. XFCE'de bir oyun oynamayı çalıştım. Oyun performansı Gnome'a göre düşüktü. Minecraft oynamayı denemiştim. Onun dışında MATE arayüzünü hiç duydun mu canım? Dilersen bir bak:Böyle hiç bir bilgi vermeden size dağıtım öneremeyiz, çok fazla dağıtım var. ilkönce bir dağıtım da olmasını istediğiniz özellikleri olmamasını istediğiniz özellikleri oyuncu bilgisayarımı ev bilgisayarımı render bilgisayarımı ingilizce biliyormusunuz ve en önemlisi hangi masaüstü ortamını kullanmak istediğiniz.
Masaüstü dağıtımları, kısaca.
KDE - Kişiselleştirmenin sınırlarını aşan masaüstü ortamı
Sadece bunlar değil, daha bir sürü kişiselleştirme özelliği var, RAM vb kullanımına gelecek olursak dağıtımdan dağıtıma değişir, kubuntu 1GB kde neon 500mb gibi. store.kde.org diye bir mağazasıda bulunmaktadır.
XFCE - Daha fazla özellik vermeye çalışan ama hafifliği koruyan masaüstü ortamı.
Ekli dosyayı görüntüle 85329
Ram kullanımını test etmedim ama 500mb aralarında olduğunu biliyorum.
Gnome - masaüstü ortamı
Ekli dosyayı görüntüle 85330
Ağırdır, 1GB ram kullanır boştayken ayrıca ekran görüntüsündeki Gnome Ubuntu 19.10'un Gnome'sidir başka dağıtımlardaki gnome farklı olabilir.
Böyle hiç bir bilgi vermeden size dağıtım öneremeyiz, çok fazla dağıtım var. ilkönce bir dağıtım da olmasını istediğiniz özellikleri olmamasını istediğiniz özellikleri oyuncu bilgisayarımı ev bilgisayarımı render bilgisayarımı ingilizce biliyormusunuz ve en önemlisi hangi masaüstü ortamını kullanmak istediğiniz.
Masaüstü dağıtımları, kısaca.
KDE - Kişiselleştirmenin sınırlarını aşan masaüstü ortamı
Sadece bunlar değil, daha bir sürü kişiselleştirme özelliği var, RAM vb kullanımına gelecek olursak dağıtımdan dağıtıma değişir, kubuntu 1GB kde neon 500mb gibi. store.kde.org diye bir mağazasıda bulunmaktadır.
XFCE - Daha fazla özellik vermeye çalışan ama hafifliği koruyan masaüstü ortamı.
Ekli dosyayı görüntüle 85329
Ram kullanımını test etmedim ama 500mb aralarında olduğunu biliyorum.
Gnome - masaüstü ortamı
Ekli dosyayı görüntüle 85330
Ağırdır, 1GB ram kullanır boştayken ayrıca ekran görüntüsündeki Gnome Ubuntu 19.10'un Gnome'sidir başka dağıtımlardaki gnome farklı olabilir.
Bunlar iyimiş ama benim merak ettiğim Manjaro KDE ve McMojave KDE arasında ne gibi farklılıklar var ?Ubuntu Android'e benziyor bir tık. Kullanımı, menüleri arayüzü vs kolay. Ama kişiselleştirme imkanı kısıtlı.
Manjaro KDE, ki benim en sevdiğim, kişiselleştirme imkanı fazla ve kolay. Uygulama marketi olarak da pamac kullanılıyor zaten manjaroların tümünde galiba. KDE octopi ile gelmişti ama pamac'a geçmiştim sonra.
Manjaro Xfce bir tık daha stabil çalışıyor diyebilirim. Ama ben bunu da bozdum.
Benim önerim başlangıçta Ubuntu veya Manjaro KDE
Ben oyun oynamıyorum.Genellikle web kodlama ile veya forumla uğraşıyorum.Güzel anlatmışsın da bunlar masaüstü arabirimleri. Hiç Linux kullanmayan kişi bu nedir der fakat bu söylenmişse ben devam ettireyim. XFCE'de bir oyun oynamayı çalıştım. Oyun performansı Gnome'a göre düşüktü. Minecraft oynamayı denemiştim. Onun dışında MATE arayüzünü hiç duydun mu canım? Dilersen bir bak:
Linux Windows'tan daha hafif bir işletim sistemi gerçekten. Eğer çoğu oyunlar Linux'ta olsaydı (Wine ile değil) ben Windows'u siler, Kali Linux'u kurardım. Onun dışında deneyimli linux kullanıcıları Arch Linux, Kali Linux, Slackware Linux kullanıyorlar.evet ben ubuntudayım kullanımı basit yalnız bir detay vereyim dil seçeneğinde dili tüm sisteme yayıyor
parçalı olarak kullanamıyorsun windows 10 da dilde 3-4 dili kullanabiliyordum sadece klavyede ama .. sisteme yaymıyordu ayrıca dil paketi sistemde vardı
fakat genel performans sanıyorum ubuntuda işlemler daha rahat
McMojave tema. Linux ekran görüntüleri konusundan benim paylaştığım gönderilere bakabilirsin. Benzetmeye çalışmıştım kendi çapımda.Bunlar iyimiş ama benim merak ettiğim Manjaro KDE ve McMojave KDE arasında ne gibi farklılıklar var ?
Hımm, bakayım.McMojave tema. Linux ekran görüntüleri konusundan benim paylaştığım gönderilere bakabilirsin. Benzetmeye çalışmıştım kendi çapımda.
McMojave KDE tema mı ?
Gerçekten linux hakkında herhangi bir bilgim yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hımm, bakayım.
hımm bilmiyordum birde bunu gerçi bence çoğu kişi bilir ama yinede söyleyim: birde windovsta çok fazla virüs var linuxta çok fazla korkmuyorsun vardır illaki ama windovstaki gibi değil. hatta linuxun sanırım debianda görmüştüm kendi rehberinde belirtmişlerdi evet linux virüsü çok azdır korkmanıza gerek yoktur gibi bir ifade vardı.Linux Windows'tan daha hafif bir işletim sistemi gerçekten. Eğer çoğu oyunlar Linux'ta olsaydı (Wine ile değil) ben Windows'u siler, Kali Linux'u kurardım. Onun dışında deneyimli linux kullanıcıları Arch Linux, Kali Linux, Slackware Linux kullanıyorlar.
Hack ile işim olmaz.Ben genellikle php ile kodlama yapıyorum.Kodlama yapıyorsan eğer Kali Linux o zaman kullan @TRTURKEYTR. Çünkü hack, kodlama vs. için daha verimli olur diye düşünüyorum.
McMojave KDE tema mı ?
Gerçekten linux hakkında herhangi bir bilgim yok.
Biliyoruz canım. Anlatmak istediğim Kali Linux'u genelde o işlerde daha iyi olduğu için kullanılıyor. Dilersen hack yapmazsın, senin tercihin. Kali Linux oldukça güçlü bir Linux dağıtımıdır.Hack ile işim olmaz.Ben genellikle php ile kodlama yapıyorum.
İnşallah dual boot olayını biliyordur.Kur ve kurcala derim. Ama mutlaka dual boot olsun. Benim gibi
bilmeden kurcalayınca iki ayda bir format gereği duyuluyor. O sırada windows'a geçiyorum.
Bir bilgisayarda 2 işletim sistemi kullanmak.Biliyoruz canım. Anlatmak istediğim Kali Linux'u genelde o işlerde daha iyi olduğu için kullanılıyor. Dilersen hack yapmazsın, senin tercihin. Kali Linux oldukça güçlü bir Linux dağıtımıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İnşallah dual boot olayını biliyordur.
Biliyorsan deneyebilirsin. Hangi dağıtım sana daha çok yakınsa onu kur ve bize söyle. Ayrıca basit terminal emülatör arayüzünü birazcık öğren. Çünkü o çok lazım olacaktır:Bir bilgisayarda 2 işletim sistemi kullanmak.
Yarın denemeyi düşünüyorum.Denediğim de size söylerim.Biliyorsan deneyebilirsin. Hangi dağıtım sana daha çok yakınsa onu kur ve bize söyle. Ayrıca basit terminal emülatör arayüzünü birazcık öğren. Çünkü o çok lazım olacaktır:
Bir bilgisayarda 2 işletim sistemi kullanmak.
Bu arada söyliyeyim Arch tabanlı ürünlere linux'da geliştiğin zaman geç Manjaro falan hepsi Arch tabanlı, Arch tabanı hiç kararlı bir sürüm değildir bi komut yazarsın sistem çöp olur tamam şimdi birileri gelcek hayır diyecek ama bununlanda kalmayıp internetteki nasıl yapılır? sitelerinin çoğu debiana destek veriyor.Yarın denemeyi düşünüyorum.Denediğim de size söylerim.
Zaten kubuntu kurmayı düşünüyorum.Bu arada söyliyeyim Arch tabanlı ürünlere linux'da geliştiğin zaman geç Manjaro falan hepsi Arch tabanlı, Arch tabanı hiç kararlı bir sürüm değildir bi komut yazarsın sistem çöp olur tamam şimdi birileri gelcek hayır diyecek ama bununlanda kalmayıp internetteki nasıl yapılır? sitelerinin çoğu debiana destek veriyor.
Senden istediğim Ubuntu'yu kullanıp Gnome masaüstü ortamına karışmaman. Sen Kubuntu'yu kullanmalısın, Sana gösterdim McMojave KDE diye o temayıda uygulayabilirsin, yeterki Gnome'ye bulaşma ha Ubuntu şuan'da kuruluysa Gnome'dan KDE'ye geçince farkı sende anlayacaksın.
Kubuntu demişken, Ubuntu ile aynıdır sadece başında K var ve masaüstü ortamıda KDE'ye alınmış
hocam ben ubuntuyu seçtim fakat sistem karşılamıyor gibi 4 gb ram var 1tb hard disk boyutu ne kadar yapmalıyım?Bu arada söyliyeyim Arch tabanlı ürünlere linux'da geliştiğin zaman geç Manjaro falan hepsi Arch tabanlı, Arch tabanı hiç kararlı bir sürüm değildir bi komut yazarsın sistem çöp olur tamam şimdi birileri gelcek hayır diyecek ama bununlanda kalmayıp internetteki nasıl yapılır? sitelerinin çoğu debiana destek veriyor.
Senden istediğim Ubuntu'yu kullanıp Gnome masaüstü ortamına karışmaman. Sen Kubuntu'yu kullanmalısın, Sana gösterdim McMojave KDE diye o temayıda uygulayabilirsin, yeterki Gnome'ye bulaşma ha Ubuntu şuan'da kuruluysa Gnome'dan KDE'ye geçince farkı sende anlayacaksın.
Kubuntu demişken, Ubuntu ile aynıdır sadece başında K var ve masaüstü ortamıda KDE'ye alınmış