Hangi Linux Dağıtımı (KDE Masaüstü Kullanan)

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar Bana KDE Masa Üstü Kullanan Hızlı Çalışacak Bir Linux Dağıtımı Önerebilirmisiniz.Arada Bir Görüntülü konuşma Ve Sesli Konuşma Yapabileceğim.Kde 3 veya 4 Kullanan Bir Dağıtım İstiyorum Sistemim Bu:
1 Gb Nvidia 9500 GT
2 Gb Ram
80 Gb Harddiks

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Gel seni Mint (Gnome) ile refağa kavuşturalım :D Ben kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı ve stabil :)
Benim sistemimde seninki gibi; GT220M (M9600 GT nin selefi), 3 GB RAM, 10 GB HDD :)

5592.png

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Arkadaşlar Bana KDE Masa Üstü Kullanan Hızlı Çalışacak Bir Linux Dağıtımı Önerebilirmisiniz.Arada Bir Görüntülü konuşma Ve Sesli Konuşma Yapabileceğim.Kde 3 veya 4 Kullanan Bir Dağıtım İstiyorum Sistemim Bu:
1 Gb Nvidia 9500 GT
2 Gb Ram
80 Gb Harddiks
Biraz beklersen Pardus Kurumsal 2'yi veya 2011'i kullanabilirsin.
Diğer türlü OpenSuse kurabilirsin KDE için.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
KDE'nin Görünümü Hoşuma Gitti Oyüzden KDE yazdım Gnome Ubuntuda Kullandım pek Hoşlaşmadım kendisinden :D

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Opensuse Kurmaya karar Verdim Saolun.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Aklına takılan bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırız. Karar verdiğine sevindim.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hemen Sorıyım Ozaman :D Opensusenin Deposu Ubuntuya Benziyor mu ? :D
Program Kurulumu Nasıl Ayrıca Empathy Kuruluyor mu :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Bas Kubuntu'yu ya da Pardus'u rahatına bak hacı :mrgreen:

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Linuxta Windows Kullanan Bir Arkadaşımla Msnde Konuşabilirmiyim

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ben OpenSuse ve KDE ile ilgili olanları alayın, genel Linux sorularını diğer arkadaşlara havale ediyorum :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Zararın neresinden dönersen kardır mantığı ile gel sen Mint kur. (ubuntu ile alakalı değil. Resimden de anlaşılacağı gibi :D)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eger KDE kullanacaksam kesinlikle Pardus tercih ederdim.
Hocam peki kurulumu kolaydır değilmi?Yani disk biçimlendirme yaparken tamamın silinmesin.Ayrıca Windowsun yanına kurabilir miyim?Önceden debian ile kde denemiştim harikaydı:):)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Hocam peki kurulumu kolaydır değilmi?Yani disk biçimlendirme yaparken tamamın silinmesin.Ayrıca Windowsun yanına kurabilir miyim?Önceden debian ile kde denemiştim harikaydı:):)
Aşağıdaki konuyu bir incele istersen. YALI ile kuruyorsun ve gayet başarılı bir kurulum yapabilirsin.
.

omer_d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandığım kde dağıtımları;
mint
opensuse
pclinux
mandriva
mepis
fedora 13-14
kubuntu

benim için kwin performansı ve kararlılık on planda idi.

deb paketlerini kullanan;
mint kde de az da olsa kararlılık sorunları oldu. Özellikle program yukleme ve kaldırma sırasında cok fazla işlemçi kullandı.
(aynı işlem susenin yast ında işlemci kullanımı yüzde 2 civarında idi) ama mint her şeyi ile yüklenen bir sistem sonrasına pek fazla iş bırakmıyor (pek cok şey kurulu geliyor).

mepisi cok başarılı buldum. kararlılık sorunları olmadı. En hızlısı idi.

kubuntu işlemci kullanımı en fazla, kwin performansı en az idi.

rpm kullanan
fedora 14 daha kurulum sırasında sorunlarla karşılaştım. daha yeni olmasina rağmen çok fazla update var.

mandriva nın performansını ve kararlılığını beğendim.

pclinux te bir sorunla karşılaşmadım ama network managerini kullanamadım (benzer sıkıntı mandrivada da oldu)

opensuse 50-60 arasında fps değeri üretirken diger dağıtımlar 30-35 arasında üretti.
opensuse kararlılık ve kwin performansı cok iyi idi. Hiç sorun çıkarmadı. (YAST ı cok başarılı buldum)

ayrıca kde 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4 üncü sürümlerini denedim 4.5.x sürümler de birtek 4.5.4 de dolphin sorunu çözülmüş gibi.

sonuçta dağıtımlardan hangisini kullanacak iseniz kendi stabil deposunda hangi sürüm var ise onu kullanın. (yani susede 4.4.4 mandrivada 4.4.3 mepiste 4.4.3 mint te 4.4.5 ci sürümleri stabil)
kde nin 4.5.4 sürümü yayınlandı fakat sitesinde yayınlanan sürüm stabil olduğuna inanılan fakat yeterince test edilmeyen sürümü. her dağıtımın kendisine göre stabil sürümü var.

mandriva ve suse ye depo eklemek ubuntu kadar kolay. mintte gerek yok.

Ayrıca yüklemeli cd-dvd nin canlı cd-dvd den daha performanslı oldugunu gozlemledim

Size tavsiyem opensuse, mint, mandriva.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
KDE kullanmak isteyenler, kesinlikle Pardus tercih etmeliler. Pardusun kalitesini dünyada anlamaya başladı.
Bence ve yabancı kaynaklarca, dünyanın en iyi KDE dağıtımı Pardustur.

GNOME kullanmak istersen seçimin Ubuntu veya Ubuntu tabanlı bir işletim sistemi olmalı.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kde dediginmi pardusdan baska secim yanlis secim olacaktir özellikle su an yeni gelen pardus 2011 diyorum baska hic bir sey demiyorum kde nin tekeli pardusdur :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kubuntu :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
KDE Pardus 2011 gerçekten çok güzel bir seçim olacaktır. :) Katılıyorum arkadaşlarımıza. Ama gel sen Mint kur :P

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Pardus 2011 / 16 Ocak bekle derim...

mdyrd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de ilk başladığımda kde ile başladım. tabiki en iyisi pardus. kubuntudan bile iyi. görsel olarak daha etkili. ancak kde masüstü çöküşü çok oluyor. bir gün bilgisayarı açtığında kde nin açılmama tehlikesi var. bir haftada 5 kere kurduğumu bilirim. tübitak diye türkler geliştiriyor diye bi ara çok kullandım. ama olmadı. çok güvenilir değil. ubuntu denedim daha sonra gnom masa üstü çok basit ve sıkıcı geldi ilk başta. ancak biraz devam edince gerçekten de çok güzel. en önemlisi bir yıldır hiç tık demedi. çok sağlam gözün kapalı güvenebilirsin. ne yapsan çökmüyor. gnome masaüstünü tweak, secreenleds , desklets ve compfiz kurdunmu kde yi bi daha aramazsın. keşke pardusda ubuntu gibi kde(kubuntu) ve gnome(ubuntu) gibi iki masaüstü seçeneği verse. hiç durmam tekrar pardus kurarım. ama illaki kde diyenlere pardusu tavsiye ederim. ama herşey görsellik değil. sağlamlık daha ön planda. ben öğretmenim okulda kendi bilgisayarıma ubuntu kurdum. her önüne gelen kullandığı halde 1 yıldır hiç çökmedi.ayrıca çok önemli bir ayrıntıda ubuntunun program desteği pardustan çok çok fazla. windowsta yapabildiğin herşeyi ubuntuda yapabiliyorsun. pardus kullanırken yine ikinci sistem olarak winxp kullanıyordum . ubuntu ile windowsu artık hiç kullanmıyorum. ve ihtiyaç duymuyorum. program desteği o kadar fazlaki windows programları bile yanında hiç kalır. ayrıca vaşka bir ayrıntı da ubuntunun sürücü desteği. şu ana kadar bir çok bilgisayara kurdum. webcam, yazıcı,scanner, ekran kartı dahil hiç bir sürücü sıkınrısı yaşamadım. son olarak 1. tercih ubuntu derim . illa kde istiyorsanız prdus derim.

heavymental

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardus kde yi nasıl en iyi kullanan dagıtım olabiliyo anlamıs degilim kardeşlerim.el insaf yani.bencede en kotu kde lerden biri pardusta. yani linux milliyetciligi mi yapıcaz artık.pardus un turkler tarafından geliştirlmesi dısında baskada hic bi ozelligi yok.kde yi en iyi kullanan dagıtım olmasıda mumkun degil.gercekci olalım.kde kullanacaksan kardeşim pclos yada mandriva kur derim.mandriva yuzde turkce en az pardus kadar turkce bi dagıtım zaten.onun dısında mepis linux gercekten kde yi en hızlı en stabil kullanan dagıtımlardan biri ama turkce dil destegi yok.

omer_d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kde ve dağıtım ayrı yapılar zaten konunun amacı...
OpenSuse de çökme gibi sorun yok kde çok iyi.
Dağıtımın kararlı deposundaki kde çöküyorsa sorunun çoğu dağıtımda.
En iyi diyenler neye göre diyorlar, kde lerin hepsi görsel olarak birbirine çook benzer
arkadaşlar. Görselliğin güzelliğine aldanmayın hepsi aynı...
distrowatch ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ama opensusenin ön tanımlı olarak kde ile o kadar ilgi görmesi KARARSIZLAR için fikir verebilir. Depolarında yok yok. Hepsi basit anlaşılır bir şekilde dizinlenmiş ve YaST a eklenmesi adresi kopyalamak
kadar kolay. Depolarda bilgisayardaki dizinler gibi dolaşmak dolphin kullanmak gibi.
pek çok dağıtım da kdenin gelişmiş uygulamalarının yerine hafif alternatifleri ön tanımlı gelir. (amarok, lancelot...)
OpenSuse nin böyle kısıtlaması yok.
program merkezi sorunu neredeyse her dağıtımda (ubuntu, kubuntu, mint, pardus) karşılaştım (kararsız kalma, yüksek işlemci kullanımı...) ama YaST a böyle sorun yok.
linux de tehdit olurmu tartışılır ama paranoidler için YaST güvenlik çözümleri (Güvenlik duvarı, dosya erişim, program
koruması...) iyi cevap veriyor.

Performans ve kararlılıkta açık ara önde. Gözlerinize güvenmiyorsanız sayılarda görebilirsiniz. (kwin fps sinden)
Dizüstü kullanıyorsanız fark iyice açılıyor.

PClinux de gayet başarılı ama 64 bit henüz yok.

Bu konunun en iyi cevabını OpenSuse veriyor, sadece bir kez denemeniz yetiyor.

msatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus KDE'i en iyi kullanan dağıtım değildir.
15-20 dk'da bir kde çökme habercisi uyarı veriyor. Birisi haftada 5 kez yeniden kurduğumu bilirim diyor nasıl en iyi KDE masaüstü sistemini kullanan dağıtım oluyor ?
Görselliği iyi olabilir ama stabil değil!
Pardus KDE konusunda kararlılığı tartışılan bir dağıtımdır. Dağıtım milliyetçiliğini ilk kez bizim ülkede gördüm.

Pardus'un kalitesini dünya anlamaya mı başladı ? Millet Firefox 13 sürümündeyken Pardus kullanıcıları 6. sürümünü kullanıyorlardı. Debian gibi çok sıkı denetim ve stabilite testleri olduğu için değil. Yeterince iyi ve hızlı bir ekip olmadığı için.

Bu arada Pardus zaten maziye gömüldü. Artık babalar gibi KDE kullanan TÜRK OĞLU TÜRK Debian'ımız var. İlk sürümün takma adı Kürşat olacakmış :)
Dünyanın kalite malite anlamasına gerek kalmadı. Bir yabancı forumda bununla ilgili okuduğum şey çok manidar; "Bu projeye yine Türk gibi başladılar ama yine İngilizler gibi yürütemediler"
Pardus için ölüm çanları zaten çalıyordu 64 bit sıkıntısı olsun paketleme sıkıntısı olsun.

Milliyetçiler ve kapitalistler için bir önerim var, özgür yazılım, açık kaynak ruhu size gelmez. Milliyetçi olmamanın vatan haini gibi görüldüğü bu coğrafya da gidin XP kullanın o bile fazla gelir 98 kullanın İE 6 ile.
Bir ara tv de bir haber çıktı eski yeşilçam filmleri bilgisayar teknolojileriyle yüce büyük aziz TÜRK mühendisleri tarafından yenilenerek netleştirilecek diye. Sonra ortaya çıktı ki programı amerikalılar yapmış türk mühendisleri de sadece kullanacaklar. Afedersiniz de nikah senin kadın başkasının meselesi.
Avrupa bile bu konuda çoktan uyandı yazılım patenleri AB de geçerli değil. Çünkü bir özgürlüktür. Türk silahlı Kuvvetleri windows yüzünden askeri bilgileri israile sızdırdı sonra Linux kullanmaya başladılar. ABD'de ise bir kod parçası sizi mahkemelik edebilir benim koduma benziyor diye. Avrupa kendi özgür yazılımlarını geliştiriyor çünkü bu konuda dışa bağımlılık demek İNTİHAR demek. Bknz: İRAN.

Abd teknolojileriyle yazılım geliştirme;
Windows 550$
Visual Studio 2011 Ultimate 11.000$
Ms Office 500$
Windows Server 2008 1200$
Üçüncü sınıf kompadentler(Telerik vb) 20$ 50$ 100$

yani işin içinden çıkılmaz. Evde kullanırsınız da yarın bir yasayla onuda yapamazsınız. İşyerleri hep eski sürümleri kullanır para vermemek için. Facebook, Google, Yahoo windows kullansa batmıştı şimdiye.

Afedersiniz biraz uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.