Hangi kitaptan başlamalı?

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Merhabalar... 8. Sınıfa gidiyorum. Sınıfımda, eskiden beri sağlam kitap okuyan bir arkadaşım var. Bunun dersine yansıdığını ve okuyabildiği kitapları benim zorlanarak az buz okuyabileceğim ortada. Ufak karışık bir cümlede, kafamı versem dahi cümleyi sentezleyemiyorum. Çünkü şu zamana kadar çok az kitap okudum. Ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. Kitap önerebilir misiniz? MEB 100 temel eseri mi okumalıyım?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Evet, oradan başlaman da iyi olur; ancak mümkün olan en kısa zamanda başlamalısın ve bunu günlük bir etkinlik haline getirmelisin.

Beyinde kullanılmayan alan patikaya döner, kullanılan ise otobana. Okuya okuya en uzun cümleleri bile anlayabilir duruma gelirsin.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ne 100 temel eseri ya?

Ohoo.

Ne hoşuna gidiyorsa onu okumakla başla işe. Sherlock Holmes, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Bir gün bir arkadaşım, evde yüzlerce kitabım var, koyacak yerim kalmadı artık demişti. Ben de çok heyecanlanmıştım ve aramızda fark edemediğimiz ne dâhiler var diye düşünmeye başlamıştım. Evlerine gittiğimizde gördüğüm, Tommiks, Teksas, Mandrake v.s. gibi, benim de aslında okumaya bayıldığım çizgi romanlar çıktı. Zaman öldürmek için okumak ile bir şeyler öğrenmek için okumak çok farklı şeyler.