Hangi İşletim Sistemini Yüklemeliyim ?

Hangisi ?

• Windows 7

• Windows 10

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

quaresma71

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Peki benim bilgisayarımın (laptop) özellikleri şöyle. Bu bilgisayara Windows 10 kurulabilir mi ? Kasma donma vs yaşar mıyım ? Düşük hatta vasat gelebilir lakin okulum dolayısıyla yeni pc şu an toplamam mümkün değil. Anca 2-3 sene sonra.

Ram: 8 Gb.
İşlemci: 2.50 GHz
Ekran Kartı: Nvidia 2 Gb
Hdd: 250 Gb.
Kardeşim tersine windows 10 zaten önceki surumlerınden daha az bellek ve daha az disk alanı kullanıyor. Yani teknoloji marketlerine gir 800 liralık laptoplar bile Windows 10 kullanıyor.
Kasma donmadan yana içini rahat tut ve bence güncellemeleri kapat elle yükle zira online oyun oynarken özellikle gece yapar bu güncellemerı ne olduğunu anlamadan internet sağlayıcınla aranı bozma :D
Windows 10 kullanmanı öneririm sana çok güvenli çok efsane güncellemeleri var diyemem ama daha stabil bir işletim sistemi

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Kardeşim tersine windows 10 zaten önceki surumlerınden daha az bellek ve daha az disk alanı kullanıyor. Yani teknoloji marketlerine gir 800 liralık laptoplar bile Windows 10 kullanıyor.
Kasma donmadan yana içini rahat tut ve bence güncellemeleri kapat elle yükle zira online oyun oynarken özellikle gece yapar bu güncellemerı ne olduğunu anlamadan internet sağlayıcınla aranı bozma :D
Windows 10 kullanmanı öneririm sana çok güvenli çok efsane güncellemeleri var diyemem ama daha stabil bir işletim sistemi
Aslında daha fazla bellek ve CPU kullanıyor. Windows 7'de 1.2 GB ve %30 kullanan sistem Windows 10'da 1.8 GB ve %42 kullanıyor.

quaresma71

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Aslında daha fazla bellek ve CPU kullanıyor. Windows 7'de 1.2 GB ve %30 kullanan sistem Windows 10'da 1.8 GB ve %42 kullanıyor.
Kulaktan dolma bilgilerle ilerlemeyelim lütfen kendi bilgisayarımdan atıyorum hemen SS
Gerekli optimizasyonlar yapıldığında hiç bir zaman daha fazla bellek kullanmayacaktır
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam sizi haksız çıkarmak gibi olmasın ama kontrol etmek için diğer bilgisayarımdan da ekran görüntüsü aldım :D

Ekli dosyalar

• mypc.png
    mypc.png
    876.7 KB · Görüntüleme: 637
  • asus.png
    asus.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 632

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Kulaktan dolma bilgilerle ilerlemeyelim lütfen kendi bilgisayarımdan atıyorum hemen SS
Gerekli optimizasyonlar yapıldığında hiç bir zaman daha fazla bellek kullanmayacaktır

Hocam sizi haksız çıkarmak gibi olmasın ama kontrol etmek için diğer bilgisayarımdan da ekran görüntüsü aldım :D
Kulaktan dolma? Bunu söylemedim laf çıkarmayın. Gayet kendi bilgisayarımda denedim ve sonuç bu. Ben kimsenin yalancısı değilim.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Windows 10 mağazası bile kullanmak için önemli bir etken. :)

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103

kulaktan dolma kesinlikle değil, senin attığın formattan çok format atıyorum ben kendi bilgisayarıma nerdeyse 2 haftada bir format +4 sene koca bir bilgisayar laboratuvarı kurup işlettim tek başıma. @Scalh o konuda haklı windows10 daha fazla sistem kaynağı tüketiyor ne yazıkki. gerekli optimizasyonları istediğin kadar yap sonuç değişmiyor

quaresma71

Asistan
Reaksiyon puanı
185
kulaktan dolma kesinlikle değil, senin attığın formattan çok format atıyorum ben kendi bilgisayarıma nerdeyse 2 haftada bir format +4 sene koca bir bilgisayar laboratuvarı kurup işlettim tek başıma. @Scalh o konuda haklı windows10 daha fazla sistem kaynağı tüketiyor ne yazıkki. gerekli optimizasyonları istediğin kadar yap sonuç değişmiyor
Peki formatcı abi ben kendi deneyimlerimi aktardım

ismail1424

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Windows 10 tercih edin tamam hepimiz XP ve 7 kullandık efsanelerdi fakat çoğu üretici bunlara geliştirmeyi kapattı. Windows 10 güncelleme alması sıklaştı, En yeni özelliklere sahip olursunuz, güvenlik için XP'den 4 kat Windows 7'den 2 kat güvenlidir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Windows 10 SAÇMALIK.
WİN7 kesinlikle daha akıcı hele hele düşük sistemlerde 7 uçar 10 sürünür
Herkesle tartışırım cesareti olan cevap versin 4-5 sene win7 2-2.5 sene win 10 kullandım 7700hq işlemci ile bile bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyor musunuz yerinde hafif gecikme takılma var

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Windows 10 SAÇMALIK.
WİN7 kesinlikle daha akıcı hele hele düşük sistemlerde 7 uçar 10 sürünür
Herkesle tartışırım cesareti olan cevap versin 4-5 sene win7 2-2.5 sene win 10 kullandım 7700hq işlemci ile bile bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyor musunuz yerinde hafif gecikme takılma var
Her zaman daha güncel bir işletim sistemi kullanmak iyidir destek kalmayınca ne yapacaksınız acaba merak ediyorum yoq zamqi win 7 daha iyi desteği napıcaz zaten lisanslıda değil her güncellemede bilgisayarınız yavaşlıyor falan güncellemeyede gerek yok güldürmeyin :) neye göre ölçtünüz neler çalışıyordu bunlar etken o zaman sayın küçükyumuşakcığımız yeni os çıkartmazdı

M

Murat Burç

SDN Okuru
Her zaman daha güncel bir işletim sistemi kullanmak iyidir destek kalmayınca ne yapacaksınız acaba merak ediyorum yoq zamqi win 7 daha iyi desteği napıcaz zaten lisanslıda değil her güncellemede bilgisayarınız yavaşlıyor falan güncellemeyede gerek yok güldürmeyin :) neye göre ölçtünüz neler çalışıyordu bunlar etken o zaman sayın küçükyumuşakcığımız yeni os çıkartmazdı
Yahu ne diyon sen ?
Masaüstü bilgisayarimda win7 uçuyor win 10 kasıyor
Win 10 7700hq 16 GB ram olan laptoplar bile dediğim yerde takılıyor. Başlarım desteğine ne desteğinden bahsediyorsun ?
Aptal bir güncelleme gelmeyiversin
Düşük sistemler kesinlikle win7 kullanılmalı
Technopattan gelip gelip Güncel sistem kollonolmolo demeyin bana

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Yahu ne diyon sen ?
Masaüstü bilgisayarimda win7 uçuyor win 10 kasıyor
Win 10 7700hq 16 GB ram olan laptoplar bile dediğim yerde takılıyor. Başlarım desteğine ne desteğinden bahsediyorsun ?
Aptal bir güncelleme gelmeyiversin
Düşük sistemler kesinlikle win7 kullanılmalı
1.İlk başta üslubunuzu düzeltmenizi öneririm
2.Lisansız kullanım la lisanslı kullanım arasında fark var
3.8320(5.0ghz) 16gb ssd raid 0 valla bende bir problem yok 6 yıllık makina
4.DELL XPS 15Z 4gb ram i7-2400(2.nesil bide) hayatımdan gayet memnunum en ufak bir takılma zorlanma yok işlemci fanı bile çalışıymıyor ki derleme yaparken
HAYIR ANLAMIYORUM BİDE TECHNOPATTAN GELMEKTEN BAHSEDİYORSUN NEDEN BU KADAR ÜSLÜPSUZCA YAZIYORSUN ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Onların güncel sistem kullanılmalı felsefesinim uygulanışı İOS sürümlerinde kendini belli ediyor Apple 7 Plus'u bile süründürüyor.
Kalkmış güncel sistem hayır efendim güncel sistem yalan sadece
1.İlk başta üslubunuzu düzeltmenizi öneririm
2.Lisansız kullanım la lisanslı kullanım arasında fark var
3.8320(5.0ghz) 16gb ssd raid 0 valla bende bir problem yok 6 yıllık makina
4.DELL XPS 15Z 4gb ram i7-2400(2.nesil bide) hayatımdan gayet memnunum en ufak bir takılma zorlanma yok işlemci fanı bile çalışıymıyor ki derleme yaparken
HAYIR ANLAMIYORUM BİDE TECHNOPATTAN GELMEKTEN BAHSEDİYORSUN NEDEN BU KADAR ÜSLÜPSUZCA YAZIYORSUN ?
Lisanlı Windows 10 Educition kullanıyorum. Enterprise ile aynı özelliklere sahip Pro'dan daha iyi
Ve 7700Hq'da TAKİLİYOR. İster inan ister inanma UEFİ Win 10 Educition da takılıyor.

Win 10 defalarca formatlama son sürüm kullanmama rağmen AMD Athlon X3 450 4GB RAM HD7850 olan masaüstünde win7den bariz daha yavaş

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Onların güncel sistem kullanılmalı felsefesinim uygulanışı İOS sürümlerinde kendini belli ediyor Apple 7 Plus'u bile süründürüyor.
Kalkmış güncel sistem hayır efendim güncel sistem yalan sadece
Tanımların ve anektotların çok saçma daha ne diyebilirim ki ? .net 5 çıkınca görücem sizi win7 ye yüklenmicek ondan sonra win10'u crackli ararsınız...
apple 7 plus :P iphone he o haberin olsun ayrıca ios 11 stabil sürümü gelince hayat güzel olucak 5s te bile takılmadan kullanıyorum kaldıki ios tan bahsediyoruz
ayrıca artık ben senle konuşmayı bırakıyorum uefi WİN 10 dedin ya ssapodjaoıfj haykırıyorum şu an git sen efi win 10 yükle lütfen apfkpaof daha hızlıymış hatta xp yükle daha fazla performans veriyomuş.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ha sen 3D touchda kasan 7 Plus'u diyorsun :D
Ayrıca win10 crackli aramam Microsoft sitesinden indirir yüklerim lisanslamam cracklemem guncellemede gelir altı üstü arka planı değiştiremem altta etkinleştirin diye yazı çıkar.
Tanımların ve anektotların çok saçma daha ne diyebilirim ki ? .net 5 çıkınca görücem sizi win7 ye yüklenmicek ondan sonra win10'u crackli ararsınız...
apple 7 plus :p iphone he o haberin olsun ayrıca ios 11 stabil sürümü gelince hayat güzel olucak 5s te bile takılmadan kullanıyorum kaldıki ios tan bahsediyoruz
ayrıca artık ben senle konuşmayı bırakıyorum uefi WİN 10 dedin ya ssapodjaoıfj haykırıyorum şu an git sen efi win 10 yükle lütfen apfkpaof daha hızlıymış hatta xp yükle daha fazla performans veriyomuş.

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Güncel yazılımdan şaşmamanı tavsiye ediyorum. Hani diyorlar ya özellikleri düşük PC'ye Win 10 kurma kasasr. Yedek PC'im var HomeTech diye bir marka 2GB Ram var özelliklerini saymaya ihtiyaç duymuyorum sıfırı 450 lira :) Ve Win 10 sıkıntısız çalışıyor. :)