Hangi GNU/Linux Dağıtımınlarını kullandınız

Hangi GNU/Linux dağıtımlarını kullandınız

• Kullanılan toplam oy
    46

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Birden çok şıkkı işaretleyebilirsiniz
Bu arada anket haricinde cevaba da şu anki kullandığınız GNU/Linux türevini ve varsa özel nedenlerinizi yazarsanız daha iyi olur.

Benim şu an kullandığım OpenSuse

Güncelleme:Artık Mandriva:D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ubuntu kullanıyorum..Eskiden muhtelif dağıtımlar kullanmıştım ama tam hatırlayamıyorum..Daha çok livecd'lerini denemiştim dergilerle verilen..
Pardus kurmuştum en son. bazı programlar donup kalıyordu , vazcaydım
son 1 yılda ubuntuya iyice ısındım..bunda özellikle program kurma kolaylığı etkili oldu diyebilirim..ayrıca eskiye nazaran interneti kullanım kabiliyetimiz de artınca yaşadığımız problemleri çözmemiz de kolaylaştı diyebilirm
windows'da kullandığım programların da benzerlerini kurarak yumuşak geçiş sürecine ev ahalisini de dahil etmeye çalışıyorum..zira kendileri msn wmp winamp bağımlısıdırlar.:)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
open suse bana 5 yil önceden anami aglatmisti 2 haftami almisti bir flim bakmak icin de yapamamistim :) o yüzden kara bir defteri var benim icin ,birde bu paket deposu ne durumda ,ben pardus diyorum son kullanici icin birerbir ,bu arada ubuntu ,mint bunlarda iyi ,mandriva da iyi ,genel olarak su an bütün linux dagitimlari assagi yukari ayni

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Şu an ubuntu kullanıyorum nedeni kardeşimin bunun üzerinden bana çok soru sorması ve nedensiz bir şekilde ubuntu nun çok kolay gelmesi oldu,

99 dan bu yana çeşitli linux dağıtımları kullandım fakat içlerinden beni cezbeden Suse Linux olmuştu, dün itibariyle Open Suse 11.2 dvdsini indirdim henüz kuramadım.
kde 4 teki menü beni rahatsız ediyor ilk aşamada yine kde deneyeceğim beğenmezsem gnome a bakıcam ama her şekilde open suse ile devam etmeyi düşünüyorum :)

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben ilk önce ubuntu ile başladım, daha sonra linux Mint, Mandriva, Pardus olarak devam etti.

En çok Pardus'la, Ubuntu'yu kulandım.

Şimdi Ubuntu kullanıyorum ve çok rahat kullanabiliyorum.

Open suse'yi merak ettim, bir kaç denememe rağmen çalıştıramadım. Live Cd de şifre

istedi benden.

Open suse kullanan arkadaşlarda Open suse'yi çalıştırıken Live Cd de şifre istedi mi sizlerden?

Saygılar.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Mandriva, Ubuntu, Pardus, Slax, Opensuse(ankette işaretlemeyi unutmuşum:S)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Pardus, Suse, Debian, Arch, Mandriva, Fedora, Zenwalk bir de Mint

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Pardus, ubuntu, kubuntu, debian, pclinuxos, mandriva, opensuse, mint, magmalinux, gentoo, arch, pcbsd, moonos, gos, lapislinux, opengeu.

bunlar denediğim dağıtımlar. içlerinde en kullanılabilir olanlar ise Pardus, ubuntu, debian, pclinuxos, mandriva, mint geldi bana. şuan ve uzun süredir pardus kullanıyorum. değiştirmeyi düşünmüyorum.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ubuntu ve pardusu kullandım. Pardusu sevemedim ve kaldırdım, Ubuntu'ya ise ısındım baya, şuan Ubuntu ve Win7yi kullanıyorum..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ubuntu
Pardus
Slax
Mandriva

Denedim Uzun bir Zaman Ama Alışamadım Hiç Birine

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
pclinuxos, kubuntu,ubuntu, ve sistem kurtarmak için puppy ve bitlinux(bitdefender anti-virüs tabanlı kurtarma sistemi) en son ve en baba openSUSE...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Adam gibi Ubuntu ve OpenSuSE kullandım. Diğer denediklerimi saymıyorum.

Yeni dağıtımlara gözüm ve gönlüm kapalı, Ubuntu'mla mutluyum. :)

Bu arada Linux XP neymiş ya? :huh: İlk defa görüyorum. :)

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Linux xp' nin görünüşü xp ile aynı, yanlış hatırlamıyorsam Rus yapımı.

Bende şuan Ubuntu 9.10 ve flashdiskimde de slax kullanıyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
open suse bana 5 yil önceden anami aglatmisti 2 haftami almisti bir flim bakmak icin de yapamamistim :) o yüzden kara bir defteri var benim icin ,birde bu paket deposu ne durumda

şuradaki adresten bütün multimedya kodeklerini ve sahiplenişmiş driverları yükleyebilirsiniz
http://opensuse-community.org/1-click-collection
daha fazlası için
http://opensuse-community.org/Welcome_to_openSUSE-Community.org
paketler şu an ubuntu'dan daha fazla çünkü sadece kendi paketlerini değil, birçok farklı linux dağıtımının paket depo adreslerini de ekliyor ayrıca komite depolarını da kendi bulup ekleyebiliyor

kde 4 teki menü beni rahatsız ediyor
kde4'te klasik bir menü de mevcut gnome'a benzeyen, onu deneyebilirsiniz

Open suse'yi merak ettim, bir kaç denememe rağmen çalıştıramadım. Live Cd de şifre
istedi benden.
Open suse kullanan arkadaşlarda Open suse'yi çalıştırıken Live Cd de şifre istedi mi sizlerden?
live cd şifre istemişse ekran kartı ile ilgili bir sorundan x.org açılamamış demektir, live cd'lerde driverlar kısıtlı olduğu için bu tür sorunlarla karşılaşılma ihtimali yüksek, yine de son sürümde giderilmiş olabilir ancak tavsiyem dvd kurulumu yapman olacaktır

Çok iyi bir anket olmuş.
teşekkür ederim, 100 şık ekleme imkanım olsa 100 tane de eklerdim distrowatch'dan :D(en fazla 30 izin veriyor)

Bu arada Linux XP neymiş ya? :huh: İlk defa görüyorum. :)
Hakikaten ya bu linux xp nedir?
Fedora ve Red Hat tabanlı i386 mimarili varsayılan gnome masaüstü kullanan ext3'den başka dosya sistemine destek vermeyen varsayılan dilleri ingilizce ve rusça olan rpm paket sistemini kullanan önceden ücretli satılmasına rağmen yeni yeni ücretsize geçen 1 DVD'lik rus yapımı linux
daha fazla bilgi için:http://distrowatch.com/table.php?distribution=linuxxp

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Niye Linux-Xp'ye takıldınız ya
amma takıntılıyız Microsoft'a :D

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Pardus ve Ubuntu şuan Ubuntu kullanıyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sarı Köpekten bahseden olmamış galiba ?

Yoksa onu linuxtan saymıyorlar mı? :D
Yarın sabaha köpek de hazır :)

2v0bdxd.png

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kubuntu kullanıyorum...ubuntu dan sonra alışmaya çalışıyorum..
kotalı internet sağolsun :|

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Ubuntu,Kubuntu,Linux Mint,Pardus.

Yakında:Yellowdog,Mandriva,Pardus,Ubuntu,OpenSuSE deniyecem.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247