Hangi Dil Bu?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Merhaba arkadaşlar,
Bir oyunu Türkçeleştiriyorum. Menüyü ve bazı yerleri hallettim fakat oyunda size gönderilen e-postalar var. Bu aşağıdaki yazı e-postalardan bir örnek. Oyunda yazılar Rusça gözüküyor ama oyunun dosyalarında bu şekilde. Dosyalar Not Defteri ile açılıyor.
Google çeviriye sordum Yorubaca dedi :confused1: "O ne la?" dedim bi an...
Neyse bunları nasıl adam akıllı bi şekle getirebilirim. Rusça olsa bile razıyım...

Ïğèâåò!<br><br>Êàê ğàáîòà? Òû çíàåøü, ÷òî ÿ íåäàâíî íà÷àë íåçàâèñèìûå ãğóçîïåğåâîçêè? İòî äåéñòâèòåëüíî çäîğîâî! Íåâîçìîæíî æåëàòü ëó÷øåãî - áîëüøèå äåíüãè, èíòåğåñíûå ïğåäëîæåíèÿ (åñëè Òû çíàåøü ïğàâèëüíûõ ëşäåé ;-)) è Òû ñâîáîäåí âûáèğàòü òî, ÷åì ñîáèğàåøüñÿ çàíÿòüñÿ äàëüøå! Òû ïğîñòî íàõîäèøü è âûáèğàåøü ëó÷øåå, ÷òî òàì åñòü :-) Äà, ÿ äóìàş, ÷òî ÿ ñäåëàë ñàìûé ëó÷øèé âûáîğ â ìîåé æèçíè.<br><br>Ãàíñ

Bir de aklımı karıştıran şey yazı Not Defteri'nde böyle, oyunda Rusça gözüküyor. Bunu nasıl yapmışlar?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Bu dil filan değil bence. Not defteri Rusça' yı algılayamadığı için saçma sapan yazı tipine dönüştürmüş :)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bu dil filan değil bence. Not defteri Rusça' yı algılayamadığı için saçma sapan yazı tipine dönüştürmüş :)

Peki Rusça'yı nasıl veya neye algılattırabilirim?

Yalnız bir hilesi var bunun. İngilizce yamasına baktım onda da karışık kuruşuk şekiller var...

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Sen bu yazıların not defteri ile açıldığına emin misin. Aynı şey gibi duruyor. Word dosyasını NotePad' da açmış gibi. Orda da bunun gibi saçma saçma yazılar çıkar. Eğer dediğim gibiyse PC' yi Rusça yapsan bile göstermez.

Neden dersen Not defteri o dosyayı açmayı bilmiyor. Yani benzinle çalışan arabaya mazot koymak gibi düşün :)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Sen bu yazıların not defteri ile açıldığına emin misin. Aynı şey gibi duruyor. Word dosyasını NotePad' da açmış gibi. Orda da bunun gibi saçma saçma yazılar çıkar. Eğer dediğim gibiyse PC' yi Rusça yapsan bile göstermez.

Tamam arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler sorunu hallettim. Normalde not defteri ile açıp herşeyi hallediyordum. Hatta eski sürümüne bu şekilde yama yapmıştım.

Word ile açtım dosyayı o da ilk başta açamadı ve Kiril yazısı dedi:) Sonra doğru düzgün Rusça olarak gösterdi. Gerisine de Google amca sağolsun...

Şimdi yamaya devam...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Peki oyun hangisi falan detay versen belki yararın olur bize?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kolay gelsin güzel olur inşaallah hayatta en çok istediğim türkçe yama call of duty serilerininki bir türkçeleştiremediler gitti şu şaheser oyunları.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Kolay gelsin güzel olur inşaallah hayatta en çok istediğim türkçe yama call of duty serilerininki bir türkçeleştiremediler gitti şu şaheser oyunları.

Sağol
Evet nedense onları Türkçeleştiremediler.
Tabi onlar çok daha profesyonelce bir çeviri istiyor. Benim yaptığım çok basit bir çeviri...

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Türkçeleştirilmesi gereken o kadar program ve oyun var ki. Boş vaktim olsa uğraşırım