• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Hangi Dağıtım Daha İyi?

Mint yok ama 1 saate iner.Değer mi sence?

Bence değer ama sen bilirsin. Yeni toplayacağım bilgisayarıma Mint yükleyeceğim.

Zaten Ubuntunun aynısı. Biraz görselde menülerde filan farkediyor. Beklemek istemiyorsan Ubuntu..

Başladım indirmeye 700le çekiyorum 20dk var.Peki paket depoları vs... Ubuntu ile birebir aynı değil mi?

Ubuntu da var elimde madem aynısı sorun olmaz...40gb yer ayırdım Nanelinux'a:D

Mint'te ayrıca codec ler ve openjdk runtime java filan beraber geliyor ayrıyetten yüklemiyorsun bu avantajıda var.

Son 15dk 2 dk da dvdye çekmesi.Format atması da 15dk süre 45dk sonra Mint yüklenmiş olur.Lan ayarlarına gerek yok değil mi internete direk girebilirim:D

sadece internet üzerinden calışan uygalamalar ve ofis uygulamaları için ubuntu tercih etmeliyim sanırım. şu an linux makinede pardus2008 kullanıyorum ama son derece yavaş calışıyor. farklı olarak ne önerirsiniz?

:D Mint

Bağlantıyı sağlayacan işte. Göstericen bilgisayara neti belki kabloluda göstermiyorsundur. Hiç kablolu internetim olmadı :D

Ben ona Nanelinux diyorum.(Nanelilinux yani liler ortak:D)

Bu arada Nanelinux indi dvdye çekiyorum birazdan başlayacak kurulum.Yalnız bende usb girişli klavye var sorun olur mu?

Win7'de olmuştu da:DNeyse ben formattayım

Şu anda kurulum esnasındayım.Disk alanı hazırla yerindeyim ama yanyana kur bulunmuyor.

Win7 tabanlı işletim sisteminin yanına 40gb yer ayırdım ama seçenekler 2 tane.Ya 500gb diğerini anlamadım.Resim var üstte.

Win7 tabanlı işletim sisteminin yanına 40gb yer ayırdım ama seçenekler 2 tane.Ya 500gb diğerini anlamadım.Resim var üstte.

SmiLey, Windows 7'ne dönüp diski bölümlemen en sağlıklısı olacaktır. Veri kaybetmeni istemeyiz. İstersen çık kurulumdan.