Hangi Arama Motorunu Kullanıyorsunuz?

Hangi arama motorunu kullanıyorsunuz?(Nedenin yorumlarda belirtin lütfen.)

• Google

Kullanılan: 23 92.0%
  • Duckduckgo

Kullanılan: 4 16.0%
  • Yandex

Kullanılan: 1 4.0%
  • Bing

Kullanılan: 2 8.0%
  • Ask

Kullanılan: 0 0.0%
  • İxquick

• Startpage

• WOLFRAM ALPHA

• Kullanılan toplam oy
    25

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
GOOGLE varken digerlerine arama motoru demek ayip olur.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Duckduckgo kullanıyorum. Sebebi de bu arama motorunun gizliliğe önem vermesi. Bu arama motorunu kullanmanızı öneririm. Bir şey aradığımda karşıma güzel sonuçlar çıkıyor. Bu arama motorunun sayfasında da seni takip etmeyen arama motoru yazıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17527

Gizliliğe Önem Veren Arama Motoru DuckDuckGo --> Buraya tıklayarak anasayfasına gidebilirsiniz. Eğer anasayfasına giderseniz sayfayı aşağı kaydırmayı da unutmayın! :)
@errno @eronis
Yahu inanır mısın. Bazen böyle bir ürün düşünüyorum. Ama googlede falan aramıyorum konusuyorum kendi kendime. Bir siteye giriyorum reklamlarda o çıkıyor. Artık çoğu tarayıcıya güvenim kalmadı :D Ama bunu denicem bakalım

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yahu inanır mısın. Bazen böyle bir ürün düşünüyorum. Ama googlede falan aramıyorum konusuyorum kendi kendime. Bir siteye giriyorum reklamlarda o çıkıyor
İçinizden mi düşünüyorsunuz yoksa düşüncenizi dışa vuruyor musunuz? Eğer içinizden söylüyorsanız ve reklamlarda düşündüğünüz şeylerle alakalı şeyler gösteriliyorsa bu daha önceden ziyaret ettiğiniz sitelere bakılarak daha doğrusu o sitelerin bıraktığı cookies bir diğer değişle çerezlere bakılarak tahmin yürütülüyor olabilir.
Bilgisayarda iken kullandığınız internet tarayıcısında reklam engelleme eklentisi kullanabilirsiniz. Bunun için Adguard'ı öneririm. Tarayıcı olarak Opera hem Linux'ta hem de Windows da güzel ve hızlı bence. Yani Opera tarayıcısını da kullanabilirsiniz.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
İçinizden mi düşünüyorsunuz yoksa düşüncenizi dışa vuruyor musunuz? Eğer içinizden söylüyorsanız ve reklamlarda düşündüğünüz şeylerle alakalı şeyler gösteriliyorsa bu daha önceden ziyaret ettiğiniz sitelere bakılarak daha doğrusu o sitelerin bıraktığı cookies bir diğer değişle çerezlere bakılarak tahmin yürütülüyor olabilir.
Bilgisayarda iken kullandığınız internet tarayıcısında reklam engelleme eklentisi kullanabilirsiniz. Bunun için Adguard'ı öneririm. Tarayıcı olarak Opera hem Linux'ta hem de Windows da güzel ve hızlı bence. Yani Opera tarayıcısını da kullanabilirsiniz.
Yok zaten 3 aydır opera kullanıyorum. Ama böyle laptopta skypeden konuştuğum bir konuda mesela bir markadan bahsediyorum daha sonra o dediğim ürün reklam olarak çıkıyor ve o ürünü internet üzerinde asla aramamış oluyorum. Zaten bunu yaşadıktan sonra yandex ile chromeyi sildim direk :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Beyler boşuna kasmayın, sizi birinci elden NSA izliyor zaten :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
M0k052.jpg

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Azcik mantikli dusunursek insanlarin kisisel verilerini deferlendirmeyen guya saklamayan(!) Arama motorunun 1 yil icinde eskiyip yok olmasindan daha dogal ne vardir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
şu an piyasada google ın üstüne kişisel veri toplayan başka bir firma yoktur liderlikte maillerinizden tutun sms lerinize, resimlerinizden tutun arama kayıtları ,çoğunun whatsapp yedeği dosyaları ,internet üzerinde yaptığı aramalar gitti yerler, gezdiği yerler, oturduğu ev adresi iş adresi ve nicesi sayamadıklarım düşünün gerisini

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Altavista kullanmış nesil var mı ?. :(

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Takip edilelim, daha iyi. Benim saklayacak pek bir şeyim yok. Eminim bir kaç şeyimiz vardır hepimizin ama onlara da bakmazlar yani olur biter :D Şu var ki bu şekide izlenmemiz suç işleme girişiminde bulunacak, terör olayına karışacak, ya da benzeri topluma ya da kendine zararlı kişilerin de önceden tespit edilebilmesi demektir. Bizi etkilemeyecek şekilde bir yere kadar kabul edilebilir bence o yüzden.
--- Gönderi Güncellendi ---
Altavista kullanmış nesil var mı ?. :(
İsimden soğudam başta.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Takip edilelim, daha iyi. Benim saklayacak pek bir şeyim yok. Eminim bir kaç şeyimiz vardır hepimizin ama onlara da bakmazlar yani olur biter :D Şu var ki bu şekide izlenmemiz suç işleme girişiminde bulunacak, terör olayına karışacak, ya da benzeri topluma ya da kendine zararlı kişilerin de önceden tespit edilebilmesi demektir. Bizi etkilemeyecek şekilde bir yere kadar kabul edilebilir bence o yüzden.
person of interest diyorsun yani

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Whatsapp dan birsey hakkinda konusursaniz bununla ilgili reklamlar gosteriliyordu ama Skype da durumun boyle oldugunu bilmiyordum. Izlesinler amaaan cokta problem degil :D

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Şu an DuckDuckGo kullanmaya başladım. Ama oylamada yüzdeler yanlış gözüküyor. Bir yönetici bu soruna dikkat ederse iyi olacak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
delikanlı adam Google kullanır yandex,mandex,yahoo mahoo duck duck muck muck kullanmaz.