Halk-Benzin geliyor!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Hızla artan ve cep yakan akaryakıt fiyatları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye, Halk Ekmek'te ve Halk Et projesinde olduğu gibi hesaplı akaryakıt sunan bir marka yaratacak.

854829007042.jpg


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı bir televizyon programında İBB bünyesinde benzin istasyonları zinciri kurarak bir akaryakıt markası yaratmak istediklerini belirtti.

Topbaş projeyle ilgili olarak, "İPARK gibi şehrin önemli ekonomik değeri olacak bazı projelerimiz var. Bir tanesi benzin istasyonu zinciri yapıp akaryakıt markası oluşturup satmak. Bir de belediye olarak web televizyonculuğuna soyunduk.

Taksiler, meydanlar gibi her tarafta olacak bir yayın ağı oluşturulacak. Bunlar kentliye hizmet için yapılan önemli şeyler" açıklamasını yaptı.

HALK EKMEK BÜYÜYOR


Kadir Topbaş'ın belediye bünyesinde benzin istasyonu işletecekleri açıklaması akıllara İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek A.Ş.'yi getirdi. İstanbulluların düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ile un ve undan mamul her türlü yiyecek maddesi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Halk Ekmek halen üç fabrikada üretim yapıyor ve bin 500'e yakın noktada tüketiciye ulaşıyor. Başta normal ekmek olmak üzere 36 çeşit unlu mamulün üretimini yapan Halk Ekmek A.Ş., başlangıçtan itibaren ekmek fiyatlarının belirlenmesinde düzenleyici rol oynuyor.

HALK ET PROJE AŞAMASINDA

İBB daha önce de İstanbul genelinde Halk Ekmek A.Ş. benzeri yapılanmayı Halk Et A.Ş. olarak hayata geçirmeyi planladığını açıklamıştı. Bu sayede İstanbullular'a ucuza et yedirmek hedefleniyordu. İBB Başkanı Kadir Topbaş kendisine gelen talepler ve projeler doğrultusunda bu proje için özel bir ekip oluşturdu. Detaylı bir fizibilite çalışması yapan ekip, İstanbul Perakendeci ve Kasaplar Esnaf Odası ve Et Üreticileri Birliği ve sektörün diğer büyük oyuncuları ile bir araya geldi. Bu çalışma sırasında iki ayrı yatırım fikri oluştu. Bunlardan ilki fason üretim yaptırıp mağaza yolu ile satış yapmak olarak öne çıktı. İkinci yatırım fikri ise Halk Ekmek A.Ş'de de olduğu gibi entegre bir tesis kurarak, eti besicilikten rafa kadar taşıma olarak planladı. Henüz fizibilite çalışmaları yapılan projenin yatırıma ne zaman başlanacağına karar verilmiş değil.

Sabah
 

ddddddddddd

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
1,850
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Herkes mazota yüklenince benzin ucuz kaldı sebebi Türkiye'dede çıkması en azından benzin kullanımı yaygınlaştırıp halkı benzin almaya yöneltecekler bence de doğru karar.Dışa bağımlılığımız azalması ve Türkiye'nin bütün petrol yataklarından petrol çıkmasını hayal bile edemiyorum.
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Acaba rant kime sağlanıyor diye de soru geliyor insanın aklına.
 

SARKAT

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
Yav sanki öbür sistemde rant sağlanmıyor.

Bana kaliteli ve ucuz benzini kim verdi mi ona bakarım. Yemişim rantı nı
 

irfan-06

Asistan
Katılım
14 Aralık 2009
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ankara yada bekleriz böle bir oluşumu.
 

Salt Okunur

Profesör
Katılım
1 Haziran 2009
Mesajlar
2,593
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Daha bugün yarım depoya 8 TL verdim : ) Daha ucuz olsa fena olmaz :D

---------- Post added at 17:32 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

O scooter için fazla bile :)

Böylelikle ilk mesajını da yazmış oldun : )

Satıp kaykay alayım, ulaşım masrafımı daha da kısmış olurum : )
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Gelsin bakalım ne kadar ucuzlayacaksa artık..:)
 

clients

Profesör
Katılım
25 Ağustos 2010
Mesajlar
3,082
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
devlet üstündeki yükü devlet dairelerini satarak atıyorsa, belediyeler deynekciliğe soyunmasının nedeni nedir.
rantlar kime ne kazandıracak. nerde rekabet. allahdan ne şöförlüğüm nede ehliyetim var. olmasınıda istemiyorum cok şükür.
 
Üst