Hala karar veremedim.

defkhan59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Mi9T - Redmi Note8 Pro - Mi9 Lite

Bu modeller arasında hangisini alacağıma karar veremiyorum bi türlü.

Mi9t nin performansı çok iyi ve kompakt bir telefon duruşu falan çok güzel. Fakat üstten kamera çıkması hoşuma gitmedi. Ekrana gömülü parmak izi okuyucu da diğerlerine göre yavaş cevap veriyor videolarda izlediğime göre. Yüz tanıma için de kamera üstten çıkıyor falan bilmiyorum o kısmı sevemedim.
Öte yandan redmi note8 proya baktım. Çok hoşuma gitti. Likit soğutma sistemi olsun , bataryası olsun , suya ve toza dayanıklı olması olsun, yüz tanımlama hızı parmak izi okuyucu hızı olsun çok sevdim. Fakat bunda kafama takılan şey MediaTek işlemci. Oyunlarda ve testlerde biraz ısındığını gördüm Redmi note 8 pronun diğerlerine göre. Uzun vadeli kullanımda MediaTek işlemci yarı yolda bırakır diyorlar. Kağıt üzerinde daha performanslı olmasına rağmen. redmi note8 pronun lcd ekranı , mediatek chipseti hoşuma gitmedi. Biraz büyük de bi telefon taşıması falan da sıkıntı ama alışırım ona.

Bi yanda da mi9 lite var. O da güzel bir telefon.Daha az performanslı gözükse de daha stabil geliyor gözüküyor.
Ve Mi9 lite ın fiyatının Redmi note 8 prodan yüksek olması beni düşündürüyor.

Bu durumda ne yapmam gerekir?

Son düzenleme:

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Mi9T - Redmi Note8 Pro - Mi9 Lite

Bu modeller arasında hangisini alacağıma karar veremiyorum bi türlü.

Mi9t nin performansı çok iyi ve kompakt bir telefon duruşu falan çok güzel. Fakat üstten kamera çıkması hoşuma gitmedi. Ekrana gömülü parmak izi okuyucu da diğerlerine göre yavaş cevap veriyor videolarda izlediğime göre. Yüz tanıma için de kamera üstten çıkıyor falan bilmiyorum o kısmı sevemedim.
Öte yandan redmi note8 proya baktım. Çok hoşuma gitti. Likit soğutma sistemi olsun , bataryası olsun , suya ve toza dayanıklı olması olsun, yüz tanımlama hızı parmak izi okuyucu hızı olsun çok sevdim. Fakat bunda kafama takılan şey MediaTek işlemci. Oyunlarda ve testlerde biraz ısındığını gördüm Redmi note 8 pronun diğerlerine göre. Uzun vadeli kullanımda MediaTek işlemci yarı yolda bırakır diyorlar. Kağıt üzerinde daha performanslı olmasına rağmen. redmi note8 pronun lcd ekranı , mediatek chipseti hoşuma gitmedi. Biraz büyük de bi telefon taşıması falan da sıkıntı ama alışırım ona.

Bi yanda da mi9 lite var. O da güzel bir telefon.Daha az performanslı gözükse de daha stabil geliyor gözüküyor.
Ve Mi9 lite ın fiyatının Redmi note 8 prodan yüksek olması beni düşündürüyor.

Bu durumda ne yapmam gerekir?

Kendim de bu ayrımdaydım ve RN8 Pro’da karar kıldım. Yaşadığınız şehirde Mi Store varsa gidip cihazları incelemenizi öneririm. Mi 9 Lite’ı zaten özelliklerinden dolayı karşılaştırmaya bile almadım. Mi 9T ile RN8 Pro’yu karşılaştırdığımda RN8 Pro daha güzel geldi. Pop-up olmadığı için uzun kullanımda daha güvenli ayrıca belli bir seviyeye kadar suya dayanıklılığı da var. Mediatek konusunda endişelenmenize gerek yok, Xiaomi’nin en çok satan serisi olan Note serisinden hiçbir riske gireceğini sanmam. Cihaz 3 aydır global olarak satışta ve şuana kadar herhangi bir sorun haberi gelmedi. IPS ekran da biraz sizinle alakalı bir durum, ben İphone 6’dan geçeceğim için bana gayet güzel geldi:)

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
RN8 Pro derim ben de. Mediatek bu sefer güzel bir işlemci yapmış.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
mediatekten çekinsemde o fiyatıyla rmn8 pro rakipsiz

gerçekten rakipsiz

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Redmi Note 8 pro öneririm,hemde aralarındaki fiyat farkıda çok az değil aradaki fark cebinde kalır.

meraklımelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar black friday de telefonlara xiaomi ye indirim olur mu? bir bilginiz var mı

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Çünkü bu mi9t :D ben pek takip etmem mi9t önerme oranını yüksek tutmaya çalışıyorum :D

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Çünkü bu mi9t :D ben pek takip etmem mi9t önerme oranını yüksek tutmaya çalışıyorum :D
Mİ9T alacak olanlardan biri de benim Mİ9T trendi bitti diyen var ama benim için geçerli değil

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Mi 9 t ile aynı güçte olan redmi Note 8 pro ile mı 9 t nin arasındaki fiyat farkına bir bak,rn8 pro f/p açısından her türlü daha iyi.Antutu puanlarının da önde olmasından bahsetmiyorum bile ?
Şu ve toza karşı dayanikliligi da cabası.

Son düzenleme:

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
O zaman yeni trend rn8 pro mu :D rn8 pro öneriyorum artık o daha iyiymiş bunu öğrendim. hadi bakalım rn8 furyası başlasın :D

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
O zaman yeni trend rn8 pro mu :D rn8 pro öneriyorum artık o daha iyiymiş bunu öğrendim. hadi bakalım rn8 furyası başlasın :D

Asıl önerilenler orta segment cihazlar oluyor. Yıl başından yaza kadar G7 öneriliyordu, sonrasında Mİ 9T ve şuan RN8 Pro...:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Asıl önerilenler orta segment cihazlar oluyor. Yıl başından yaza kadar G7 öneriliyordu, sonrasında Mİ 9T ve şuan RN8 Pro...:)
Orta üst segment desek daha doğru olur orta segment RN8 Galaxy A50 Realme 3 Pro gibi cihazlar
Bu arada ben orta üst segment ve amiral gemisi seviyorum ve bir şey farkettim Mİ9T 1 ay önce deli gibi öneriliyordu modası mı geçti ne oldu ama ben hala Mİ9T istiyorum onu napacaz ?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Orta üst segment desek daha doğru olur orta segment RN8 Galaxy A50 Realme 3 Pro gibi cihazlar
Bu arada ben orta üst segment ve amiral gemisi seviyorum ve bir şey farkettim Mİ9T 1 ay önce deli gibi öneriliyordu modası mı geçti ne oldu ama ben hala Mİ9T istiyorum onu napacaz ?
İşte önerilmesin daha iyi değil mi biz alana kadar telefon bitecek diye korkuyorduk ?

meraklımelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Mİ9 T çok güzel bir alet. Ama o pop up kamera beni düşündürüyor.Teknosada elime aldım sürekli ön kamerayı açıp kapadım. Sonra bi uyarı verdi ön kamerayı çok sık açıyorsunuz diye. Yani ne bilim o kısmı biraz sıkıntılı gibi. Ekran amoled zaten ekrana baktığımda dedim yav bu amoled ne kadar güzelmiş. Amoled ekran ve de çentiksiz olunca ekrandan kafanı kaldıramıcağın bi güzel görüntü oluşuyor.Ama mi 9 t nin siyahını alırım ben alırsam eğer. Şuan siyah rengi 2900 tl.
Rn 8 pro ya gelince o da güzel bi alet. 2400 tl şuan. Her şey iyi hoş rn 8 proda ama 300-500 tl fazla olsaymış rn8 pro da amoled olsaymış direk alırdım.
Bakalım kasım sonunda m9 t 2600-2700 gibi bişey olursa alıcam. Olmazsa rn8 pro devam edicem.
Bir de mi9t nin yorumlarını okuduğumda bazen ekranda donmalar takılmalar yaşanıyormuş. Bazı kullanıcılar böyle yazmış.Bu da beni düşündürüyor.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Reis yemin ediyorum kafayı sıyırıyorum şu Black Friday bir gelmedi gitti lan psikopat gibi Mİ9T ve RN8 Pro videoları izliyorum böyle bir manyaklık olabilir mi sence ?

Ben de inceleme ve kutu açılımlarını çok izliyodum, artık onlar da sıkıcı gelmeye başladı:(

meraklımelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
yav bu black friday da ben çok bi indirim olacağını düşünmüyorum.Tamamen satış politikası.Öyle dediniz diye bekliyorum bakalım.Umarım 100 lira da olsa bi indirim gelir.Öğrenci adamız sonuçta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

cengelkoylu53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Mi 9 t ile aynı güçte olan redmi Note 8 pro ile mı 9 t nin arasındaki fiyat farkına bir bak,rn8 pro f/p açısından her türlü daha iyi.Antutu puanlarının da önde olmasından bahsetmiyorum bile ?
Şu ve toza karşı dayanikliligi da cabası.

uzun kullanımda mi9t nin daha stabil olacağını düşünüyorum bir yanda kendini kanıtlamış qualcomm işlemcisi var ve xiaominin mi markası ve redmi markası arasındaki farklardan da mi9t nin güncelleme açısından da daha uzun gideceğini düşünüyorum. nasıl ki xiaomi bu kadar satacak üründe (rn8pro) işlemciyi riske sokmaz diyorsanız bu kadar satacak bir üründe de kamerayı riske atmaz yani pop up kamerayı da tehlikeli olarak görmüyorum bence mi9t tercih edilen cihaz olmalı bu iki cihaz arasından.