Hakan Ünsal: "Namaz kıldığım için kadro dışı bırakıldım"

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
460020120221114204539.jpg

Galatasaray'ın efsane isimlerinden Hakan Ünsal, futbol oynadığı dönemde odasında 'takke ve seccade' bulunması sebebiyle 'cemaatçi' olarak suçlandığını ve kadro dışı bırakıldığını söyledi.

O dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Hakan Ünsal, "Kadro dışı bırakıldığımızda bize yemek de vermediler." dedi.

TRT 1'de yayınlanan 'Zirvedekiler' adlı programın konuğu olan Hakan Ünsal, Galatasaray'da oynadığı 2001'de inancından ötürü çok büyük baskı gördüğünü anlattı.

"O dönem insanların manipüle edildiği ve korkutulduğu bir dönemdi" ifadelerini kullanan Ünsal, odasında 'takke ve seccade bulunması' ile 'altyapıdaki oyuncuları dinî yönden örgütledikleri' gerekçesiyle baskı altında tutulduklarını bildirdi.

Ünsal, altyapıdaki oyunculardan bazılarının kendilerinden etkilendiğine ve cuma namazına gitmeye başladığına dikkat çekerek, "Altyapıdaki çocuklar namaz kılmaya başladı; ancak bunun bizimle hiçbir alakası yok. 14-16 yaşındaki çocukların, UEFA şampiyonu olmuş, Süper Kupa'yı kazanmış başarılı milli takım oyuncularını örnek alması kadar doğal bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Ünsal, 'dinî içerikli iddialar'dan ötürü Galatasaray yönetimince diğer arkadaşlarıyla kadrodan çıkarıldıklarına dikkati çekerek, daha sonra altyapıyla antrenmanlara katılmaya başladıklarını söyledi.

Kadro dışıyken yemek yiyemediklerini dile getiren Ünsal, "Bize verilecek yemekler ya sayılı getirildi veya hiç verilmedi. Bunları bize yaşatan insanların çıkıp 'ben bunları yaptım' şeklinde konuşmaları da işin enteresan tarafı." açıklamasını yaptı.

Hakan Ünsal, tüm sıkıntılara rağmen olayların çok güzel şekilde neticelendiğini aktardı ve İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers'a transferinin kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Transferini, "İlahi adalet tecelli etti" şeklinde değerlendiren Ünsal, o dönemde kötü bir davranışta bulunmadığını ve bu yüzden iyi bir transferle futbol hayatına devam ettiğini vurguladı.

Hakan Ünsal, yabancı ülkelerde futbolcuların dinî inançlarına büyük saygı gösterildiğine ve bu konuda destek verildiğine işaret etti.

2001'de Barcelona deplasmanına gittiklerini hatırlatan Ünsal şöyle devam etti:

"Nou Camp Stadı'nda soyunma odasından çıkıp merdivenlerden aşağıya indiğimizde sağ tarafta camekanlı bir kapı bulunuyordu.

Buranın oyuncular için hazırlanmış küçük bir kilise olduğunu öğrendik. Futbolcular oraya girip inancı doğrultusunda dua edip maça çıkıyor.

Biz ise odamızda seccade bulundurduğumuz için dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi lanse edildik.
"

Kaynak

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Hakan şükür' de namaz kıldığı için gol kralı oldu !

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hakan şükür' de namaz kıldığı için gol kralı oldu !

sadece gol kralı değil aynı zamanda aleminde kralı oldu. kimsenin yapamıcaklarını yapabiliyor. 160 bin lira maaşla hem milletvekilliği hemde yorumculuk yapabiliyor. ameliyat olduğu için meclise gidemiyor ama yorum yapmaya gidebiliyor. o nedenle namaz kılıyorum diye kadro dışı bırakıldım dersen kimse inanmaz ama sende hakan şükür gibi bonus toplar ve bir yorumculuğa milyarlar alırsın o kesin. heleki F tipi olursan kimse duramaz önünde Hakan Ünsal.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
sadece gol kralı değil aynı zamanda aleminde kralı oldu. kimsenin yapamıcaklarını yapabiliyor. 160 bin lira maaşla hem milletvekilliği hemde yorumculuk yapabiliyor. ameliyat olduğu için meclise gidemiyor ama yorum yapmaya gidebiliyor. o nedenke namaz kılıyorum diye kadro dışı bırakıldım dersen kimse inanmaz ama sende hakan şükür gibi bonus toplar ve bir yorumculuğa milyarlar alırsın o kesin.

Yazdığımı ne güzel anlamışsın :D

Namaz kıldığı için kimse kadro dışı bırakılmaz Galatasaray'da olay bu . Olayı çarpıtmayı ne çok seviyorsunuz

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yazdığımı ne güzel anlamışsın :D

Namaz kıldığı için kimse kadro dışı bırakılmaz Galatasaray'da olay bu . Olayı çarpıtmayı ne çok seviyorsunuz

ben senin dediğini onayladım. çünkü namaz kıldığı için en kötü günlerinde bile kadroda yerini aldı Hakan Şükür(milli takımda bile). bunun en önemli nedeni malum kişiye olan yakınlığı idi. dediklerin doğru ama eksik olanları ben tamamladım.

Reaksiyon puanı
10,315
eğer namaz kılıyorsanız bi şekilde bir yerlerle ilişkilendirilmeniz kaçınılmazdır. bu yaşanılan devrin, ortamın şartlarına göre değişir. o an islami kimliği olan hangi cemaat, hangi grup göz önündeyse sizi ondan yapıverirler hemen. adam diyor ki namaz kıldım diye beni cemaatçi yaptılar diyor. fakat bi kere damga yemiş ya, bunu üzerinizden atmanız ne mümkün!

halbuki asıl ceamaatçi olan hakan şükürdü. fakat hakan şükürsüz takım olmuyordu. hakan şükürsüz maç kazanılamıyordu öyle kolay. menfaatleri zedeleniyordu, mecburdular. fakat hakan ünsal alternatifi olabilecek bir oyuncuydu. keza aforoz edilebilirdi, harcanabilirdi. onun üzerinden dini değerlere sempati duyacaklara mesaj verilebilirdi.

benim bu cemaatle uzaktan yakından bir ilişkim yok; fakat toplumsal hafızaya günah keçisi olarak kabul ettirilmiş bir obje bulunca ayağı takılan suçu üzerine yıkma psikolojisi genlerimize işlemiş bir milletin ahfadıyızdır. anında yapıştırırız damgayı olur biter. hani einstein'in meşhur bir sözü var: "önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan zordur" dediği gibi.

hafızamıza yerleştirilen önyargılarımız bu toplumun asıl ve gerçek hapishanesidir. bu hapishanenin gerçeklerinden tek farkı içine su-i zan ile suçsuz kimselerin atılmasıdır.

ve son söz: gözünle görmediğin, aynel yakin bilmediğin konularda işkembe-i kübradan sallamayacaksın. insanların günahını alırsın, kul hakkına girersin.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
karrdeşim ne alaksı var ya madem öyle birşey vardı o zaman cıkıp nie söylemedin şimdi kalkmıs söylüyorsun ki böyle bir olay olduğunada inanmıyorum

Reaksiyon puanı
31
Neden şimdi açıkladığı biraz kafa karıştırıcı :blink:

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öncelikle hakan ünsal'ın yaptığı açıklamaları ayıplıyorum. ne demek yemek vermediler? seni aç, susuz mu bıraktılar sanki? tesiste yemek çıkmadıysa gider paranla yersin. ama katıldığın tv programında bunu malzeme yapıp kendini küçük duruma düşürmezsin. galatasaraylılık bu değil!

ayrıca hakan ünsal'ın yaşadıklarının sorumlusu galatsaray yönetimi değil, o dönem televizyonda feytullah gülen hakkında açıklamalarda bulunan, takım kaptanı hakan şükür'dür. hakan o açıklamaları yapınca, takım içinde dini vecibelerini yerine getiren tüm oyuncular "cemaatçi" damgası yedi. hakan bir şekilde kendi paçasını kurtardı. olan takım arkadaşlarına oldu.

bu yüzden yıllar boyu hakan şükür galatasaray camiasında, hak ettiği saygıyı tam anlamıyla görmemiştir. gerek yönetim içinde, gerekse taraflarlar arasında ciddi bir kesim şükür'e hep antipatiyle bakmıştır. başarılarını alkışlamakla beraber, kişilik olarak sevmemişlerdir.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Galatasaraylılık bu değil!

ayrıca hakan ünsal'ın yaşadıklarının sorumlusu galatsaray yönetimi değil, o dönem televizyonda feytullah gülen hakkında açıklamalarda bulunan, takım kaptanı hakan şükür'dür. hakan o açıklamaları yapınca, takım içinde dini vecibelerini yerine getiren tüm oyuncular "cemaatçi" damgası yedi. hakan bir şekilde kendi paçasını kurtardı. olan takım arkadaşlarına oldu.

bu yüzden yıllar boyu hakan şükür galatasaray camiasında, hak ettiği saygıyı tam anlamıyla görmemiştir. gerek yönetim içinde, gerekse taraflarlar arasında ciddi bir kesim şükür'e hep antipatiyle bakmıştır. başarılarını alkışlamakla beraber, kişilik olarak sevmemişlerdir.
+1
Yazıyı ilk okumaya başladığımda aklıma Hakan Şükür geldi. Aynı dönemin oyuncuları sonuçta.Başlarında Fatih Terim gibi biri varken ayrımcılık olmaz o kulüpte.Yok yemek yasağı yok efendim sayıyla veriyorlardı falan, bu ve bunun gibi davranışlar Fatih Terim başta varsa kesinlikle inanmam.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Şimdi bu olayları tek taraflı konuşulması olmaz tabi ama bi zamanlar bi tv programında Fatih Terim den bende şöyle bişey duymuştum... Galatasaray da Arif te namaz kılıyormuş ve Fatih Terim biz futbolcularımızı dini inançlarında destekliyoruz herkes kendi inancını hür bi şekilde yaşayabiir demişti..

Yanii her iki tarafıda dinlemek lazım...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Yeni farkına varmış heralde ki şimdi açıklama yapıyor.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
adam gündemden düşüyordu şimdi kendini tekrar piyasaya sokmak için böyle olaylar çıkartıyor ortaya değişik insanlar

waffenss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0