Hadi, Pardus 2009.2 Çıkaralım !

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bir de şu pulseaudio'dan vazgeçseler keşke. Video oynatırken çok sorun çıkarıyor, donmalara neden oluyor.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bu 64bit pardusu çıkaracak olan ekibin başı irc de yardım istiyordu make.conf ayarlarıyla ilgili gerisini siz düşünün artık :D nezaman çıkar ayrıca hayatlarında ilk defa bir linux dağıtımı derleyecek bir ekip hocaları dahi hepsi bu konuda tecrübesiz inşallah çıkar ama devamı olurmu bilinmez

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
bu 64bit pardusu çıkaracak olan ekibin başı irc de yardım istiyordu make.conf ayarlarıyla ilgili gerisini siz düşünün artık :D nezaman çıkar ayrıca hayatlarında ilk defa bir linux dağıtımı derleyecek bir ekip hocaları dahi hepsi bu konuda tecrübesiz inşallah çıkar ama devamı olurmu bilinmez
Düşmeş kalkmaz bir Allah :D Boza yapa öğrenecekler artık :D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24

Siz ne kadar çok şey biliyorsunuz öyle. Hastayım size.
Herkesten süper Linux bilginizin yanı sıra, Linux'la ilgilenen herkesin ne kadar Linux bildiğini de biliyorsunuz.

Başka yeteneklerinizde varsa söyleyin, her seferinde şaşırmayalım.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bence sende haklisin diyor orhan gencebay :) Haps yakinda ciddi bir linux gelistiricisi olursa hic sasirmam :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
o var saten kubilay arkadas ,ama rica etsek yardimcisi olabilir :) yada 2012 alabiliriz kendisini ,yai kendisini forumda pek sevmem ilk zamanlar baya ukala davraniyordu son zamanlarda ,daha gercekci davraniyor :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Onur KÜÇÜK'ün duyurduğu Pardus 2009.2 sürüm takvimi şöyle olacak:

Pardus 2009.2 Beta...........................21 Mayıs 2010
Pardus 2009.2 RC............................ 28 Mayıs 2010
Pardus 2009.2 ...................................4 Haziran 2010

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Podcast'ı yani ajans pardus'u dinledim. Geliştiriciler Firefox 3.6.4'ü beklemişler. Bu sebeple iş biraz uzamış. Şu an test deposundan kullanıyorum. Stabil gözüküyor. Çok fazla uzayacağını sanmam.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
acaba neden pardus 2010 değilde 2009.2 oluyor

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Sürüm politikası gereği 2010 çıkmayacak, 2011 yılında Pardus 2011 çıkacak. Bu sebeple 2009 sürümü iki alt sürüm daha içeriyor belki bir de 2009.3 çıkarırlar.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24

Çünkü bu sürüm Pardus'a özel ciddi yenilikler getirmiyor. Yenilikler elbette var ancak daha çok işletim sisteminin içindeki yüzlerce yazılım, yeni ve kararlı sürümleriyle güncelleştiriliyor. Tabi bilinen hatalar da giderilmiş oluyor.

Alt sürümler her Linux dağıtımında vardır. Kısaca toplu güncelleştirme olarak bilebilirsiniz.

Ayrıca, bir önceki sürümü kullananlar yeni kurulum yapmadan sadece güncelleştirmeleri yükleyerek bu yeni sürüme geçerler.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben gnome seven bir kisiyim dyduguma gore pardusu gnome arayuzune cevirmek yasal degilmis .keske boyle destek gelse insanlar tercih etse gnome mu kdemi diye?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
ben gnome seven bir kisiyim dyduguma gore pardusu gnome arayuzune cevirmek yasal degilmis .keske boyle destek gelse insanlar tercih etse gnome mu kdemi diye?
Yasal değil diye bir şey yok. Özgür yazılımda olur mu öyle şey. Yalnızca resmi olarak desteklenmiyor, gönüllü birkaç kişi geliştiriyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir yanlış anlaşılma var. Pardus üzerine GNOME kurmak yasaldır ama resmi olarak desteklenmez. Gönüllüler GNOME paketlerini hazırlayıp proje haline getirdiler. Gnome Project adı altında yürütülüyor bu işlemler. GNOME project deposunu eklediğinizde bir kaç işlemle GNOME masaüstüne sahip olabiliyorsunuz. Ama Pardus'un KDE özelleştirmelerini manuel olarak yapmanız gerekir.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yasal değil diye bir şey yok. Özgür yazılımda olur mu öyle şey. Yalnızca resmi olarak desteklenmiyor, gönüllü birkaç kişi geliştiriyor.

Benim demek istedigimde resmiyetti iste. Bence boyle bir sey olmali kimi kde seviyo kimi gnome .Ben eger bir sey kendinden geliyorsa guveniyom ama baska bir yerden aliyorsam suphe duyabiliyorum etkilermi felan fulan diye. gerci bunda olmazda yine kendinden olsa bence hos olur.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Benim demek istedigimde resmiyetti iste. Bence boyle bir sey olmali kimi kde seviyo kimi gnome .Ben eger bir sey kendinden geliyorsa guveniyom ama baska bir yerden aliyorsam suphe duyabiliyorum etkilermi felan fulan diye. gerci bunda olmazda yine kendinden olsa bence hos olur.
Şu an geliştirici sayısı yeterli değil. Kullanım artarsa geliştirici de artar, Gnome da gelir :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
iyi ya ben ise basladigimda iki bilgisayarim olacak biri mac biri windowslu. o zaman windowsluda ikinci isletim sistemi olarak pardus kullanacagimda ondan dedim. cabuk yapsinlar 5 sene sonra mezun olacam.:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
iyi ya ben ise basladigimda iki bilgisayarim olacak biri mac biri windowslu. o zaman windowsluda ikinci isletim sistemi olarak pardus kullanacagimda ondan dedim. cabuk yapsinlar 5 sene sonra mezun olacam.:D

Pardus zaten yapılı bir şey, beklemenize gerek yok. Hatta size bu iletiyi şu anda Pardus'tan gönderiyorum.