realmanager
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 99
hadi çıkaralım diyince çıkmaz ki ama 
Düşmeş kalkmaz bir Allahbu 64bit pardusu çıkaracak olan ekibin başı irc de yardım istiyordu make.conf ayarlarıyla ilgili gerisini siz düşünün artıknezaman çıkar ayrıca hayatlarında ilk defa bir linux dağıtımı derleyecek bir ekip hocaları dahi hepsi bu konuda tecrübesiz inşallah çıkar ama devamı olurmu bilinmez
bu 64bit pardusu çıkaracak olan ekibin başı irc de yardım istiyordu make.conf ayarlarıyla ilgili gerisini siz düşünün artıknezaman çıkar ayrıca hayatlarında ilk defa bir linux dağıtımı derleyecek bir ekip hocaları dahi hepsi bu konuda tecrübesiz inşallah çıkar ama devamı olurmu bilinmez
Pardus 2011 Sürüm Yöneticisi Hapsbence sende haklisin diyor orhan gencebayHaps yakinda ciddi bir linux gelistiricisi olursa hic sasirmam
![]()
acaba neden pardus 2010 değilde 2009.2 oluyor
acaba neden pardus 2010 değilde 2009.2 oluyor
Yasal değil diye bir şey yok. Özgür yazılımda olur mu öyle şey. Yalnızca resmi olarak desteklenmiyor, gönüllü birkaç kişi geliştiriyor.ben gnome seven bir kisiyim dyduguma gore pardusu gnome arayuzune cevirmek yasal degilmis .keske boyle destek gelse insanlar tercih etse gnome mu kdemi diye?
Bir yanlış anlaşılma var. Pardus üzerine GNOME kurmak yasaldır ama resmi olarak desteklenmez. Gönüllüler GNOME paketlerini hazırlayıp proje haline getirdiler. Gnome Project adı altında yürütülüyor bu işlemler. GNOME project deposunu eklediğinizde bir kaç işlemle GNOME masaüstüne sahip olabiliyorsunuz. Ama Pardus'un KDE özelleştirmelerini manuel olarak yapmanız gerekir.ben gnome seven bir kisiyim dyduguma gore pardusu gnome arayuzune cevirmek yasal degilmis .keske boyle destek gelse insanlar tercih etse gnome mu kdemi diye?
Yasal değil diye bir şey yok. Özgür yazılımda olur mu öyle şey. Yalnızca resmi olarak desteklenmiyor, gönüllü birkaç kişi geliştiriyor.
Şu an geliştirici sayısı yeterli değil. Kullanım artarsa geliştirici de artar, Gnome da gelirBenim demek istedigimde resmiyetti iste. Bence boyle bir sey olmali kimi kde seviyo kimi gnome .Ben eger bir sey kendinden geliyorsa guveniyom ama baska bir yerden aliyorsam suphe duyabiliyorum etkilermi felan fulan diye. gerci bunda olmazda yine kendinden olsa bence hos olur.
iyi ya ben ise basladigimda iki bilgisayarim olacak biri mac biri windowslu. o zaman windowsluda ikinci isletim sistemi olarak pardus kullanacagimda ondan dedim. cabuk yapsinlar 5 sene sonra mezun olacam.![]()