Hacklenen sitemi eski haline nasıl getirebilirim?

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sitemi nedendir bilmiyorum ama hacklemişler. Gerçi daha önce yedeklediğim dosyayı ftp klasörüne atarak düzelttim ama güncel değil malesef. En son haliyle nasıl düzeltebilirim ?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Nasıl bir sistem kullanıyorsun? Veritabanını da silmişler mi? Biraz daha bilgi verebilirsen çözüme daha yakınlaşırız :)

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl bir sistem kullanıyorsun? Veritabanını da silmişler mi? Biraz daha bilgi verebilirsen çözüme daha yakınlaşırız :)

Space Nuke. Siteyi eski haline aldım ancak güncel değil. Veritabanını silmemişler. Bu arada site www.cokrakkoyu.com/yeni/ isteyen yine hackler sanırım açıklar varmış nasıl kapanacaksa.

h2ocukluegg

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanırım sağdan soldan bulduğunuz scriptlerle oluşturduğunuz bir site. Sitenizi Joomla ve ya Drupal gibi sistemlerle tekrar oluşturmanızı öneririm. Son veriler için hosting şirketinizle bağlantıya geçiniz yedekleri büyük ihtimal vardır. Ama olmazsa site:cokrakkoyu.com şeklinde Google da aratarak önbelleğe alınan sayfaları inceleyin ve kaybolan verilerinizi oradan elde etmeye çalışın...

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki nasıl yapabilirim bu joomla filan köy sitesi olacak şekilde.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
O kullandığınız scripti derhal değiştirin. Sitenizde ciddi açıklar var

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
wordpress ya da joomla kur ya da php fusion boşver sağdan soldan bulduğun şeyleri

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam nuke mü kaldı bu devirde? Çok kullanıldığı zamanlarda bile zibil gibi açığı vardı ve bir türlü kapatılamıyordu. h2ocukluegg'in dediği gibi joomla, drupal, wordpress vs. bu içerik yönetim sistemlerinden hangisi işinize geliyorsa acilen onlardan birine geçin.

Giden verileriniz için veritabanım silinmedi diyorsunuz eğer öyleyse bir kaybınız olmaz. Yedekli dosyalarınızı yüklerseniz siteniz eski haline döner.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
nuke demedim fusion dedim ikisi farklı şeyler

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ah birde nasıl kuracağımı bilsem bugün biraz uğraştım joomlayı indirdim localhost a giriş yapamadım kaldı öylece.Dediğim gibi kurmasını bilmiyorum biraz araştırma yapmam lazım birde sizin gibi bilen arkadaşlardan bilgi alarak kurmaya çalışacam.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Cpanel için Panele gir veri tabanı oluştur ardından aynı yerden kullanıcı oluştur kullanıcıya yetkileri ver aynı sayfa da görürsün ardından joomlayi public html ye kur (plesk te htpdocs diye bişey netten bakarsın) veritabanı yazan yere veri tabanı adını kullanıcı yazan yere veri tabanıyla birlikte oluşturduğun kullanıcıyı yaz şifre yazan yere oluşturduğun kullanıcıya ait şifreyi yaz diğer yerlere dokunma gerisi basit zaten sana tavsiyem wordpres kur