Hackintosh işletim sisteminde açılış yani boot menüsü değiştirme [Resimli Anlatım]

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba arkadaşlar. Bu anlatımımda hackintosh sistem sahiplerinin yapmak istedikleri ancak sistemi göçertirler yada bir daha açamazlar korkusuyla çok fazla dokunamadıkları boot menüsünü düzenlemeyi göstereceğim.

Dilerseniz hemen anlatıma başlayayım. Öncelikle belirteyim. Benim bu işlemleri yaptığım sistem Mac OS X Lion 10.7.3 sürümü.

Boot menümüzü düzenlememiz ve değiştirebilmemiz için Kexts.com sitesinden Chameleon Wizard 4.0.1 programcığını indiriyoruz.

Download Linki : http://www.osx86.net/view/2607-chameleon_wizard_4.0.1_chameleon_rc5_v2.1_allos.html

Daha sonra indirdiğimiz programı hiç açmadan direkt Application(Uygulamalar) dizinine taşıyoruz.

Daha sonra uygulamamızı çalıştırıyoruz ve aşşağdaki gibi bir pencere geliyor karşımıza.

İlk olarak yapmanız gereken Target Partition: Bölümünden Mac'inizin kurulu olduğu bölümü seçmek ve Install Method: bölümünden de ilk seçenek olan Boot0hfs seçeneği işaretleyip en alttaki Install butonuna tıklamak . Böylelikle ilk olarak Chameleon'u sisteme kurmuş oluyoruz...

Şimdi ikinci adım olarak artık istediğimiz şeyi yani açılıştaki görünümü değiştirebiliriz. Bunun içinde yine çok basit bir şekilde en üstteki sekmelerden Themes olan sekmeye geçmek ve aşşağıdaki Download Theme bölümündeki seçimlere tek tek tıklayarak hoşunuza gideni beğenmek.. Ben Blackosx_Product_Box olanı seçtim

Seçimi yaptıktan sonra hemen sağ tarafta iki seçeneğimiz mevcut. Birincisi Download diğeriyse Download And Apply Theme . Şimdi yapmamız gereken ekranımızın boyutunu belirlemek . Bunun içinde yine aynı bölümde Adjust Theme Resolution bölümündeki Get Screen Resolution butonuna tıklama ve daha sonrada Apply demek . Böylelikle ekranımızın ebatlarını programa girmiş olduk. Dilerseniz kendiniz elllede bunu girebilirsiniz.
Daha sonra Target Partition bölümünden Mac OS X işletim sisteminizin kurulu olduğu bölümü seçip Download and apply theme butonuna tıklıyorsunuz ve temanız hızlı bir şekilde indiriliyor.

Bu işlemi yaptıktan ve temanız indirildikten hemen sonra yönetici parolanızı isteyen bir pencere gelir. Şifrenizi girdikten sonra Done butonuna tıklayarak işlemi başarılı bir şekilde tamamlamış oluyoruz...

Bu program sadece tema değiştirmeye yaramıyor arkadaşlar. Biraz kurcalarsanız bir çok fonksyona sahip . Ve bunlar aslında eskiden bir sürü bul / değiştir / kaydet işlerini bir kaç tıkla kolayca halletmenize yarıyor.

Fakat programa yada sisteme yaabancı olanların çok fazla kurcalamamasını öneririm. Sonra sisteminiz güme gidebilir zira üstteki resimdede gördüğünüz gibi org.chameleon.Boot.plist bölümü direkt olarak sistem açılışını düzenlediği için en küçük bir hatada sistem açılmaz bir hal alabilir :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Böyle güzel güzel anlatımları görünce insanın mac kurası geliyor :)

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ellerine sağlık :) Bende dün iMac'e Windows 7 kurdum keşke SS alıp da konu açsaydım :)

Şimdi BootCamp driverlarını kuruyorum. Onu anlatırım olmazsa.

Teşekkürler konu için ;)