Haber Kaynağına Link Eklemek Zorunlu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Özellikle gündem bölümüne açılan haberlerin altında belirtilen kaynaklara link ekleniyor.Elbette link eklenmesi haberin kaynağına ulaştırmak için güzel oluyor.

Ancak haberin kaynağını yazı ile belirtsek ancak link vemezsek sıkıntı olur mu?

Haber sitelerinin çoğu haberleirn altında kaynağı yazılı olarak gösteriyor link vermiyor.

Otobüs biletlerine zam ..haberini yayınlasak ve kaynak olarak, SABAH GAZETESİ yazsak..yeterli olacağını sanıyorum.Dediğim gibi bütün haber sitelerinde kaynaklar bu şekilde link vermeden belirtiliyor.

Şimdi yetkili bir arkadaşın bu soruya cevaben'hayır link verilmelidir'' demesinin ise sadece alışkanlıktan ötürü olduğunu düşünürüm.

Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Örnek linksiz kaynak:
4hcr3p.jpg

Bu haber haber7.com sitesine ait.Kaynağı belirtmişler ancak link verilmemiş.SDN de böyle bir zorunluluk var mı merak ettim.O yüzden sordum

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
direk haber linkinin verilmesi daha sağlıklı :)

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Aynı fikirdeyim Birde eklemek istediğim Güncel bölümündeki moderetör Onayı kalkmalı nasılsa Siyaset haberi yasaklandı insanların tartışıcağını sanmam artık...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
bence olması daha sağlıklı olur, bir konun kaynağını belirtmedinmi emeğe saygısızzlıktan başın ağrıyabilir buna dikkat etmek lazım.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
yanlış anlıyorsunuz kaynak belirtmeyeyim demiyorum.Kaynağa link eklemezsem sorn olur mu diyorum.

Link eklenen kaynağın daha işlevsel olacağının farkındayım.Ancak sadece merak ettim link eklemek zorunlu mu zorunluysa neden?

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
yanlış anlıyorsunuz kaynak belirtmeyeyim demiyorum.Kaynağa link eklemezsem sorn olur mu diyorum.

Link eklenen kaynağın daha işlevsel olacağının farkındayım.Ancak sadece merak ettim link eklemek zorunlu mu zorunluysa neden?
link değil de isim yazsanda yeterlidir, artık her medya sitelerinde link belirtmeden isim vermesi yetiyor ama sdn işi sağlama alıyor isim yeterli değil diyor, link versen daha sağlık olur diyor :D

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Forum kuralları Madde 6.

6. Başka bir yerden alıntı yapılmış ise orijinal kaynağa mutlaka link verilmelidir. Alıntı yapılan yerden izin almak gerekiyorsa izin alınmalıdır.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
bence sorun olmaz ama link verirsen en azından kaynağında neler var neler yok bakılır.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Teşekkürler cevap için.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bence Link Olmalı Zaten Link Eklemek Zor Bişe eğil

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
mesela ana sayfadaki haberlerimizi almak istedikleri zaman mutlaka link veirlmesini istiyoruz biz diğer sitelerden.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Linkback :)

Bence link verilmeli. Belki adam sallama haber yazdı altına da salladı "Akşam" diye. Her konu araştır. Sahte olanları sil vs uğraş dur.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Tamam canım öylesine sormuştum aa!!:)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben de sadece düşüncemi söyledim! aaa :D