makay7
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhabalar sevgili arkadaşlar okadar çok bilgiye ve deneyime sahibimki bunlar genelde bilinen ama parça parça olan şeyler kısaca kendimi tanıttıkdan sonra ilk yazımı yazacağım ilgi görürse inşallah diğerleride gelecek. Sanal aleme gerçekten çok meraklı bir çocukdum eskiden hala öyle ama eskiden birazdaha kıpraktım hiç bilerek bilgisayarınızı çökerttiniz mi ? acaba bilgisayar nasıl çöker diye ? ben merak ettim yaptım. İşte böyle yıllarca virüslerle haşır neşir olan çevresinde bir fırsat versen tepene binecek insanlarla geçti çoğu zamanım. Bir bilgisayara Virüs ü lamerler i ne çekebilir ? şöyle düşünelim çöpü koyarsanız bir yere oraya sinekler mikroplar gelir doğrumudur ? bilgisayar alanınız.. siz o alana çöp dökerseniz çöpleri online oyun vs. gibi hacker diye dolaşan ama gerçek adları lamer olarak geçen kişilerin hedefinde olursunuz. Şahsen online oyun oynanan bir bilgisayardan ben hiçbir şekilde banka işlemleri vs. önemli işlemler şirket işlemleri gibi değerli şeylerin bu bilgisayarlar tarafından yapılmamasını öneririm. Hala aramızda keylogger ın ne olduğunu bile bilmeyen insanlar var kısaca özetlemek gerekirse klavyenizi koplayarak keyloggerın bağlı bulunduğu sunucuya gönderir ve özelliklerine göre değişirler isterlerse wep cam ınızı bile açabilirler sizin ruhunuz duymaz. Ama aslında korkmayın bu tip çok özellikli keyloggerları artık en dandik antivirüsler bile yakalaya biliyor. Ve aklıma gelmişken ileteyim insanlar resim almaktan hep korkar başkalarından bu konuda bi endişeniz olmasın resimlere virüs koyulduğu görülmemiştir. şu var resim dosyası gibi görünür virüsdür ama resim olarak virüs yoktur. bu hususda çok konu vardır ama asılsızdır. Konumuza dönelim
korkmayın dedikde para ile satılan birçok keyllogger bulunuyor piyasada bunların hedefide olabilirsiniz bunların paralı olmasının nedeni kodlarının sürekli yenilenip değiştirilmesi antivirüslerden kaçırılması yani antivirüslerin yakalayamadığı bir keylogger üretiliyor. bu konumuzun sonune geldik diğer bir konuda anlatacağım keylogger kodları antivirüs ün bu kodlardaki mantığı ve bu kodların antivirüsden nasıl kaçırıldığı. Konunun sonunda sizlere antivirüsden daha önemli ( şahsen bana göre ) bir program sunacağım evet bukadar güvendiğim program Firewall Ashampoo frewall ı tercih etmenizi öneririm bu program nedir ne işe yarar neden ativirüsden daha iyi.. Bu program bilgisayardaki portları takip ederek dışarıya veri çıkışı girişini kontrol eden ve size hemen haber veren bir programdır. mesela program kurulu msn giriş yapıyorsunuz sağ alt köşeden bilgi kutusu açılır msnmsnger.exe örnek : 2324 port örnek. : 123.455.7.200 ip e çıkış yapmak istiyor izin ver seçeneği izin verme kural oluşturma vs. düşünün bir program indirdiniz arkadaşlar programın internet ile bi alakası yok diyelim oyun olsun online değil internetle alakası olmayan bi oyun olsun bu indirdiniz tarattınız tertemiz. baktınız Firewall sağ alttan çıktı oyun.exe bu bu porttan bu ip ye çıkış istiyor. o0 ? bu programın internetle ne alakası olabilir kiii ? Firewall a diyoruz ki hayır çıkış verme birdahada sorma.
bana göre her bilgisayarda bulunması gereken program Firewalll. Eğer firewallınız bilgisayarı açtığınızda açılmıyorsa hata veriyorsa muhakkak ki bilgisayarda virüs vardır. çünkü virüslere eklenen kodlar firewalları etkisizleştiriyor amaç onu baypass edip verileri sorunsuz çıkartmaktır sizde sanarsınız bozuldu silersiniz firewallı kazanan virüs olur.
neyse arkadaşlar şimdilik bukadar. devamı gelicek diğer konumuzda her antivirüsün temiz dediğine güvenecekmiyiz bakalım onu inceleyeceğiz. Esen kalın.

bana göre her bilgisayarda bulunması gereken program Firewalll. Eğer firewallınız bilgisayarı açtığınızda açılmıyorsa hata veriyorsa muhakkak ki bilgisayarda virüs vardır. çünkü virüslere eklenen kodlar firewalları etkisizleştiriyor amaç onu baypass edip verileri sorunsuz çıkartmaktır sizde sanarsınız bozuldu silersiniz firewallı kazanan virüs olur.
neyse arkadaşlar şimdilik bukadar. devamı gelicek diğer konumuzda her antivirüsün temiz dediğine güvenecekmiyiz bakalım onu inceleyeceğiz. Esen kalın.