Güvenliğiniz İçin Ne Yapıyorsunuz?

Güvenlik İçin Sadece Antivirüs Yeterli mi?

• Kullanılan toplam oy
    339

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
magicxxL dedi ki:
Arkadaşlar yazılanları okudum ve kullanılan güvenlik programları arasında ne yazık ki Ikarus antivirus programına rastlayamadım programı yok şöyle yok böyle diye uzun uzun anlatmak yerine sadece bi kaç cümle ile size nasıl bir program olduğunu tarif etmek istiyorum.

Bilgisayarımda aşırı bir program değişimi olmaz standart kullanılan programlar tek tükte yabancı programları deneme amaçlı kullanırdım ki o sıralar bilgisayarımda güvenlik programı olarak İnternet security yüklü idi güveniyordum programa bir gün, henüz çoğu antivirüs firması tarafından tespit edilmemiş sadece Ikarus antivirus ve değişik bir antivirüs programı daha var şu an ismini hatırlayamadım, tarafından tespit edilmiş ve bilgisayarıma yetkisiz erişim sağlayan, yazıcısına benim bilgisayarımı uzak masa üstü bilgisayarı gibi kullanımına açan bir dosyaya rastladım o zamanda İnternet Security ile kendimi güvende hissediyordum ki yanılmışım kaldırdım hemen internet security yerine Ikarus Antivirus ü kurdum programın kurup bilgisayarı açmamla henüz sistem taraması sırasında virüsler ortaya çıkmaya başladı.Daha sonrasında genel bir sistem taraması yaptım sonuç hüsrandı.

Uzun zamandır Nod32 kullanıcısı olan bir arkaşıma önerdim bu programı yanlış hatırlamıyorsam en son çıkan toplam virus sayısının 136 olduğunu söylemişti sizede önerim Ikarus Antivirus pişman olmayacaksınız. ;)

nod32 nin virüs diye değerlendirmediği programları virüs diye değerlendiren birçok program var birçok kişi bunu görebilir ama nod 32 nin virüs diye belirtmedikleri gerçekten belirtmeye gerek olmacak şeyler oluyor genelde bende nod32 den başka programları denedim ama yine geri dönüş oluyor illaki :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
windows güvenlik duvarı + Nod32 yeter gibi düşünüyorum , ama bir keresinde 3 ay ne antivirüs ne başka bir şey kullandım 3 ay tertemizdi pc içim rahat etmedi sonra tekrardan bir antivirüs kurdum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Jojoba dedi ki:
windows güvenlik duvarı + Nod32 yeter gibi düşünüyorum , ama bir keresinde 3 ay ne antivirüs ne başka bir şey kullandım 3 ay tertemizdi pc içim rahat etmedi sonra tekrardan bir antivirüs kurdum.

zaten bendekinin de en son ne zaman uyarı verdiğini unuttum :) ama kurulu dursun işte nolurr nolmaz ;)

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Linux yerine XP kullandığım zaman lisanslı Nod32 2.7 kullanıyorum. Birde Firefox için Keyscrambler diye bi eklenti var. Klavyeden gelen verileri şifreleyebiliyor. Klavye izleyici (keylogger) program ile denedim işe yarıyor. Tam benim gibi paranoyak insanlar için :D
Fakat bütün güvenlik önlemleri BESAKY'nin (bilgisayar ekranı ile sandalye arasında kalan yaratığın) dikkatsizliği sonucu bir işe yaramaz. Antivirüslerin tanımadığı virüsler her zaman olacaktır. Yukarda birkaç arkadaşımızın belirttiği gibi her maili açmamak, Programları orijnal web sayfalarından indirmek vs. önlemler almak gerekiyor. Birde artık hemen her cracklı dosyadan trojan çıkmaya başladı, bu konuda dikkatli olun. Mümkünse orijnal yazılım kullanın.
(Hayır M$ yada başka bir yerin çalışanı değilim :))