Günün Duası

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Allahım; yüzümü sana çevirdim. Bütün işlerimi sana havale ettim. Bütün varlığımı sana bağladım. Korkularım ve arzularım başkasına değil, ancak Sanadır ve Sendedir. Sığınışım ve yalvarışım Sanadır. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Yediğimiz yemekte bize bereket ver ve bize daha hayırlılarını yedir!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
‘Rüzgar esmeyince dal sallanmaz, ALLAH demeyince kalp uyanmazmış’ sabah kalplerimizin ALLAH deyip uyanması dileğiyle

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Rabbim!Bizi Yakınlığına kabul buyur;Senden hususi iltifat bekleyenleri kendi uzaklıklarıyla baş başa bırakma!

Amin

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Rabbim bizi senin yolunda daim kıl.Ayağımızı kaydırma!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ey sayısız Güzel İsimlerin sahibi Güzel Allahım! İnanan

bir insan Senin sonsuz güzel isimlerinin tecellisine

mazhardır. İnanalarında tecelli eden güzel isimlerinin

her biri, aşıklarında bir güneş ihtişamıyla zuhur eder.

Senin yanınında innanların ve özellikle aşıklarının her

birinin paha biçilemez bir değeri vardır. Sen

inanmayanlara hidayet, hidayete erenlere aşkını lutfeyle.

İnanmayanların hidayetini, hidayete erenlerin, aşkını öne

al. Bizleri Cemaline meftun, Vuslatına mazhar eyle.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ey Rabbimiz!Halimizi en güzel hal üzere hallendir ve kalbimizi nurunla nurlandır!

Amin

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Rabbim!Kalbimle ve dilimle adını zikretmeyi,adını zikrederek ve yaşayarak ölmeyi nasip eyle!

Amin

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Küfür dalalet dışında her hal için Sana hamd ederim.Ateş ehlinin hallerinden Sana sığınırım!

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
"Allah'ım gönlümde olanı hakkım da hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olanları da gönlüme razı eyle"
Amin (Hz. Ali)

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Senden imanla sıhhat ve güzel ahlâkta kuvvet isterim.Yine Senden bir zafer isterim ki,arkası kurtuluş olsun!

Amin

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Rabbim!Umulmadık yerlerdeki iyi şeyleri ve umulmadık insanlardaki güzellikleri görme yeteneği ver bana!

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Peygamberimizin Duâlarından Örnekler

26_1.gif
Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi­ri şu duâ idi:
"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku­lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs­tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.” (1)
Mugîre bin Şu'be'den rivayet olunduğuna göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi:
27_1.gif
"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe­ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi­bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya­ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz." (2)
Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan ri­vâyete göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-e bazı kimseler gelip:
-İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizin­le muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek dere­cede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız diye kor­kutmak istediklerinde, bu söz mü'minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de:
28_1.gif
"Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!"buyurdu. Mü'minler de böyle söylediler." (3)
Enes bin Mâlik -radıyallahu anh-dan rivâyete gö­re: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok kere duâsı:
28_2.gif
"Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru," meâlindeki duâ idi. (4)
Ebû Musâ el-Eş'ârîden rivâyete göre Resûl-i Ek­rem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle duâ ederlerdi:
29_1.gif
"Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” (5)
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyete göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;
"Her kim günde yüz kere:
29_2.gif
derse o kimse için on köle azâd etmiş sevabı ve­rilir, yüz hasene yazılır, yüz günâhı silinir, o gün akşam oluncaya kadar bu ona şeytana karşı si­per olur. Hiç bir kimse ecir bakımından onu geçemez, ancak bunu ondan fazla söyleyen kimse müstesnâ.”(6)
30_1.gif
"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü­mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.” (7)
"Ey Ebû Bekr'in kızı! Sana diğer duâları da için­de toplayan duâları söyleyeyim mi? Şöyle duâ et:
31_1.gif
"Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Re­sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı­ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.” (8)
"Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ki, Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğ­retir, sonra ebediyyen unutturmaz. De ki:
32_1.gif
"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa­fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” (9)
32_2.gif

33_1.gif
"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.” (10)
Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- duâasında: "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl.” (11)
Ekseri duâları:
33_2.gif
"Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl." İdi.. (12)

(1) Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181;
(2) Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108; Muvattâ', Kader, 8; İbn Hanbel, Müsned,3/87.
(3) Buhârî.
(4) Bakara Sûresi, 201.
(5)Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70.
(6) Buhârî, Ezân, 155; Tecrîd-i Sarîh Terc. 2/910-915.
(7) el-Camiu's Sağir.
(8) İbn Mâce, Duâ, 4.
(9) Râmüzü'l-ehâdis.
(10) Benzeri hadisler Buhârî, Deavât, 39, vd.
(11) Camiu's-Sağir.
(12) Tirmizî, Deavât, 85.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ey Rabbim!Anne ve babam beni nasıl terbiye ettiyse sen de onlara öylece merhamet et!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Sen'in sevgini nefsimden,ailemden,malımdan,soğuk sudan daha sevgili kıl!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ey Hay ve Kayyum olan Allah'ım!Gecemi rahat kıl,uykusuzluğumu gider

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Kabir azabından,göğüs darlığından ve çeşitli irade zayıflığından Sana sığınırım!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Beni çirkin sözlerden,yalandan,küfürden merhametinle muhafaza eyle!

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Nakşî dergâhlarında yapılagelen yemek duaları

GÜMÜŞHÂNEVÎ (NAKŞÎ) DERGÂHLARINDA YAPILAGELEN YEMEK DUÂSI

El-hamdü lillâhillezî yut’imu velâ yut’amu ve menne aleynâ ve hedânâ ve et’amena ve sekâna ve külle belaîn hasenin eblânâ. El-hamdü lillâhillezî et’amenâ mine’t-taâm ve sekânâ mine’ş- şerâb ve kesânâ mine’l-uryi ve hedânâ mine’d-dalâle ve bassaranâ mine’l amâ ve faddalenâ alâ kesîrin min halkıhî tafdîlâ. Allâhümme et’amte ve eşba’te ve eskayte ve ervayte fehenni’nâ ve zid taâmenâ ve bârik taâmenâ veşfi sudûranâ verhamnâ varda annâ ve huz bieydînâ velâ tekilnâ ilâ enfüsinâ tarfete aynin ebeden velâ ila ehadin sivâk. Allahümme a’tınâ temâme ni’metike ve devâme ni’metik ve temâme âfiyetike ve devâme âfiyetik ve temâme tevfîkıke ve devâme tevfîkık ve temâme ma’rifetike ve devâme ma’rifetik ve temâme mahabbetike ve devâme mahabbetik ve temâme rıdvânike ve devâme rıdvânik bihurmeti habîbike ve taâmike yâ ekrame’l- ekramîn.Allâhümmec’alhâ ni’meten meşkûraten muttasılaten ila ni’metil cenneti. Allâhümme zid velâ tenkus bihurmeti’l-fatiha.

Meali: “Yemek yemekten münezzeh olup yediren, bize ihsan edip hidayet eden, bizi yedirip içiren ve bizi her türlü iyiliklerle sınayan Allah’a hamdolsun. Yiyeceklerden bize yediren, içeceklerden içiren, çıplaklıktan kurtarıp giydiren, sapıklıktan (koruyup) hidayet eden, körlükten (muhafaza edip) görmemizi sağlayan ve bizi yarattıklarının çoğuna üstün kılan Rabbımıza hamdolsun. Ya Rabbi, bizi yedirip doyurdun, bize su içirip suya kandırdın. Ya Rabbi bize âfiyet ver,nîmetini artır.yiyeceklerimizi bereketli kıl, gönüllerimize şifâ ver, bize rahmet et, bizden râzı ol. Bizim elimizden tut ve bizi bir göz açıp kapayıncaya kadar dahî olsa nefsimizin ve senden başka hiçbir kimsenin eline bırakma.
Rabbımız, bize nîmetlerin tamamını ve devamını nasip eyle. Âfiyetin tamamını ve devamını, yardımının tamamını ve devamını, ma’rifetinin tamamını ve devamını, sevginin tamamını ve devamını, rızânın tamamını ve devamını, sevgilin (Muhammed Mustafa (s.a.v) hürmetine, nimetlerin hürmetine (senden dileriz) bize bahşeyle yâ Rabbi.
Yâ Rabbi, nîmetlerini şükrü ifa edilmiş ve cennet nimetlerine de kavuşturan nimetler eyle. Yâ Rabbi, rızkımızı artır, noksan eyleme (el-fatiha).”

Kaynak: "Hadislerde ve Uygulamada Yemek Duaları" Mustafa Karataş s. 67, 68, 69, 70

bismillahirrahmanirrahim_.jpg

Sizleri ;

Allah’ı {c.c.} sevmeye davet ediyorum.

Ya Rabbi! Yolumuzu aç!
Dualarımızı aziz ve yüce İsmin hürmetine kabul et.
Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü tehlike ve kötülüklerden koru.
Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü güzellik ve iyiliklere eriştir.
Bizleri muvaffak ve muzaffer eyle.

M.N.Coşan(Rha]

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Rabbi zidni ilmen ve fehmen
Rabbim ilmimi ve aklımı ziyadeleştir

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ebul vefa hz.'nin duası
Ya Allah!
Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,
Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,
Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,
Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,
Her bir günah için 'estağfirullah'ı,
Her darlık için 'hasbiyallah'ı,
Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,
Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı
Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.
Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.
Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

http://www.ebediyyen.biz/showthread.php/51166-Ebul-vefa-hz.-nin-duası

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Hidayet ve takva sahibi olabilmek için; Allahümme inni es'elüke'l hüda vettuka vel afafe vel gına (Allahım, senden hidayet, takva, iffet ve (kalb) zenginliği isterim)

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
ALLAH herkesi sevdigiyle.. Ezelden ecele, Ecelden kabire, Kabirden hazire, Hazirden cennete, Girmeyi nasip eylesin

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Defterimi sağ tarafımdan ver ve benim hesabımı kolaylaştır!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ey hastalara şifa veren,
Ey öldüren ve dirilten,
Ey güldüren ve ağlatan,
Sen her türlü noksan sıfatlardan münezzehsin,
Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin.El-aman,El-aman!Bizi cehennem azabından muhafaza eyle!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Allah'ım!Kur'an'ı bize cehennem ateşine karşı örtü ve engel,cennette arkadaş e bütün hayırlı işlerde rehber eyle!

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Allah'ım ne olur beni bir güzele aşık olmamı sağla... Aşk hissimi öldüren o kızıda affet ne olur...

Amin...

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
dua1xz0dk2ij0.jpg

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
ALLAH'IM!
Lisânı ağızda olanı değil, lisânı gönülde olanlara yâr et bizi... Tebessümü simâsında olanı değil, tebessümü gönülde olanlara kat bizi...

AŞK'ı tende sananı değil, AŞK'ı ruhunda can bilenlere arat bizi...