Guardiola, Transfere Yeşil Işık Yaktı

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
josep_guardiola.jpg



Efsanevi Barcelona kadrosunu kuran ve takımıyla başarıdan başarıya koşan Josep Guardiola, Fenerbahçe'ye transfer olacağı yolundaki söylentilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce ülkemizde çalışmış Del Bosque ve Rijkaard gibi meslektaşlarından Türk Futbolu hakkında övgü dolu sözler duyduğunu belirten "Pep" Guardiola, "Şu ana kadar yaptığım tüm kariyeri 6 ayda mahvetmeye kendimi hazır hissediyorum. Özellikle Telegol programı beni çok heyecanlandırıyor. Soyunma odası basıp kadro belirleyen bir Kulüp başkanı ise benim için fantastik bir deneyim olacak" sözleriyle Türkiye'de çalışma konusunda duyduğu heyecanı dile getirdi.

"Dibe vurmam için gereken her şey var..."
Dört sezon çalıştırdığı Barcelona ile başarıdan başarıya koşmasına rağmen yoğun tempodan yorgun düştüğü ve heyecanını yitirmeye başladığı için istifasını veren 41 yaşındaki Guardiola, Fenerbahçe'ye transfer söylentileriyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "İnsan biraz dibe vurmadan tekrar yukarı çıkamaz. Anladığım kadarıyla bir teknik direktör olarak dibe vurmam için bütün şartlar Türkiye'de mevcut. Taraftar, yönetim, federasyon, basın... her şey ama her şey tam benim istediğim gibi." diyen tecrübeli teknik adam, Barcelona'da kazandığı başarıların üzerine sünger çekip her şeye sıfırdan başlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Transferinin gündeme gelmesinin ardından Türkiye'de görev yapmış Toshack, Del Bosque gibi isimlerden de Türkiye ve Türk Futbolu hakkında bilgi aldığını söyleyen Guardiola, "Bir çok fantastik hikaye duydum ama özellikle eski hakemlerin futbol otoritesi kabul edilmesi kısmı beni çok etkiledi. Daha önce dünyanın hiçbir yerinde uygulanmamış bu sistemi tecrübe etmek çok etkileyici bir deneyim olacak" derken spor basınımızla ilgili de övgü dolu sözler sarfetti.

"Televizyonda pişmeye geliyorum..."
İspanyol teknik adam, kariyerinden en büyük başarısı takımı küme düşmekten kurtarmak olan eski teknik direktörler, Türkiye dışında adını kimsenin bilmediği eski hakemler ve her konuda fikri olan konuyla alakasız köşe yazarları tarafından her hafta televizyonda yerden yere vurulmak için sabırsızlandığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Kendimi Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Erman Toroğlu'na, Kaya Çilingiroğlu'na laf yetişirirken hayal ediyorum. 'Selçuk olur mu orda?' diyenleri, 'Topal'ı ortaya çekmesi lazım' şeklinde ahkam kesenleri düşündükçe içim içime sığmıyor. Ayrıca teknik direktör olarak taş çatlasın 5-6 sene daha çalışabilirim. Peki sonra ne olacak? Bu Guardiola'nın evine ekmeği kim götürecek? Kimse düşünmez bile. O yüzden kariyer hedeflerim açısından yarın bir gün yorumculuğa geçeceksem, bunun atası olan ülkeye gitmek de çok doğru bir tercih olacak benim için. Futbol sahada Brezilya, tribünde İtalya'ysa, ekran başında banko Türkiye'dir. Daha iyisini görmedim. Oraya pişmeye geliyorum..."

"Pepe üzülüyor..."
Türkiye'de teknik direktör olarak kendisine en fazla 6 ay verdiğini, bu süre sonunda kuyruğuna teneke bağlanarak gönderileceğinden emin olduğunu belirten Guardiola, en büyük hayalinin de kovulmadan önce Del Bosque (yeniköy kasabı), Luis Aragones (dede) gibi bir lakaba kavuşmak olduğunu sözlerine ekledi. Guardiola, İspanya'da "Pep" olarak anıldığını hatırlatırken, "Valla bu durumda 'pepe' galiba en uygunu. Gazete manşetlerinde 'pepe üzülüyor, pepe bu işi bilmiyor, ağlama pepe' diye çağrılmaktan onur duyarım" sözleriyle basına tüyo vermeyi de ihmal etmedi.

Kariyer hedefinin, Türkiye'den kovulduktan sonra milli takım seviyesinde Avrupa ve Dünya şampiyonluğu kazanmak olduğunu da sözlerine ekleyen Guardiola: "Del Bosque, Hiddink, Aragones örnekleri ortada. Kısmetse ben de en kısa süre içinde kovulup, bu isimler gibi uluslararası düzeyde büyük başarılara imza atmak istiyorum" diyerek açıklamalarını tamamladı.

 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
ya ben de kaynağına bakmadan yazıyı sonuna kadar okudum, salak salak!
tam da "artık aykuttan kurtuluyoruz, etekleri tutuşmuştur şimdi" diyecekken...
yazının sonuna geldim ve acı hakikati öğrendim! :)
valla tam zaytung ayarında bir haber, süper olmuş ama...
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
İlk cümleyi okumakla Zaytung' un haberi olduğunu anlamak zor olmadı :mrgreen:
 

BrknEs

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
fenerliler ne sevinmiştir var ya ilk başlığı görünce :D
 

Koca Adam

Profesör
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
4,114
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
:) zytunga fransizim ama bu durumlara düştük umarım akşam düzgün oynarız gerçi yenilsek bi ayrı yensek bi ayrı berabere kalsak tam bir seri :(
 

v3l1baba

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
257
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
aslinda cok guzel ve inceden ayar veren bir yazi,anlayana...cok begendim.
 

ahmeta

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2,328
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
Başlıkla Fenerbahçe ne alaka bende onu anlamadım :D
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
bugünkü olaylardan sora zaytung'un yaptığı bu ironi'nin gerçekleşebileceğine inanmaya başladım.

sanırım yakında aykutun da işi bitecek, fazla zamanı kalmadı...

da, neden pep olmasın?

olur mu olur...

zaytungçuları belki de Allah öyle konuşturmuştur, kim bilir!:D
 
Üst