GTX960 v R9 380X

Reaksiyon puanı
0
Öncelikle selamlar. Yeni bir kasa toplamayı düşünüyorum bu 2 ekran kartı arasında kaldım. İnternetten bulduğum sonuçlara göre oyunlardaki FPS performansı olarak R9 yaklaşık 5-10 fps kadar güçlü. Fakat yazılım olarak AMD nin çok geride olduğunu ve bunun çoğu oyunda sorun yarattığını gördüm. NVIDIA bu konuda çok üstün deniyor. Bu konuda bilgisi olan birini arıyorum yardımcı olabilecek var mı ? Hangisini almalıyım ?

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
İki ekran kartı da kafa kafaya. R9'un 5-10 fps fark olması oyundan oyuna fark edebilir. AMD ile anlaşmalı bir oyun oynadığında AMD kartlar daha yüksek fps verir. NVIDIA ile anlaşmalı olan bir oyun ise NVIDIA kartlarda daha iyi fps verebilir.

İkisi arasındaki tercihini oynadığın oyunlara bakarak vermelisin. Yazın yeni ekran kartları çıkacak çok acelen yoksa yeni nesil kartları bekle derim.

Reaksiyon puanı
0
İki ekran kartı da kafa kafaya. R9'un 5-10 fps fark olması oyundan oyuna fark edebilir. AMD ile anlaşmalı bir oyun oynadığında AMD kartlar daha yüksek fps verir. NVIDIA ile anlaşmalı olan bir oyun ise NVIDIA kartlarda daha iyi fps verebilir.

İkisi arasındaki tercihini oynadığın oyunlara bakarak vermelisin. Yazın yeni ekran kartları çıkacak çok acelen yoksa yeni nesil kartları bekle derim.
Zaten yazın başında alacağım ne zaman çıkacağını takip edebileceğim bir site var mı ?

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
R9 390 olsa onu al derdim de Bu seçeneklerden mantıklı olanı GTX 960 çünkü niye diyecek olursanız R9 380x evet kağıt üstünde sanki biraz daha iyi gibi gözüküyor lakin iş optimizasyona gelince Nvidia daha iyi bu konuda Oyunların çoğu Nvidiaya göre optimize ediliyor bu bir gerçek.