gtx 1070ti gelen ses

samet5323

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
asus cerberus markalı gtx 1070ti aldım ikinci el olarak fakat kart yükteyken en fazla 74 dereceye çıkıyor ve kartdan sesler gelmeye başlıyor bi kaç yere baktım kartın bobinlerinden gelen ses dediler karta veya performansa hiç bir zararı olmaz dediler fakat psikolojik olarak etkileniyorum bi sıkıntı çıkar mı diye acaba ne yapmam lazım sesi kesebilmek için

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
74 derece çok değil. Coil Whine sorunu var büyük ihtimalle. Performansa etkisi yoktur.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Performansa etkisi yok ancak neden ses çıkartan bir kart kullanasın ki ?Satıcı bu sorundan bahsetmedi mi ?Mümkünse geri verip başka bir kart al derim ben, yani ben olsam öyle yapardım.

samet5323

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
satıcı kendi kasasında sessiz çalıştığını belirtti garantili ürün olduğu için ve ucuza aldığım için tekrardan geri vermeyi düşünmedim garantiye vermeye kalkarsam da rahat 15 gün gelmez diye vermeyi de istemiyorum belki ilerde verebilirim ama kendimce çözüm buldum undervolt yaparak hem sıcaklığı hem de sesi kestim bu sayede rahat bir performans alıyorum undervoltun herhangi bir zararı varmı acaba eski kartımdan da böyle ses geliyordu undervolt sayesinde halletmiştim

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Zararı değil faydası var sorun çözüldüyse iyi.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
satıcı kendi kasasında sessiz çalıştığını belirtti garantili ürün olduğu için ve ucuza aldığım için tekrardan geri vermeyi düşünmedim garantiye vermeye kalkarsam da rahat 15 gün gelmez diye vermeyi de istemiyorum belki ilerde verebilirim ama kendimce çözüm buldum undervolt yaparak hem sıcaklığı hem de sesi kestim bu sayede rahat bir performans alıyorum undervoltun herhangi bir zararı varmı acaba eski kartımdan da böyle ses geliyordu undervolt sayesinde halletmiştim
Undervolt zararlı bir işlem değildir.İdeal bir değer yakaladıysan ve kart stabil çalışıyorsa sorun yok demektir :)

samet5323

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
şuanlık sorun gözükmüyor son çıkan oyunları bile yaklaşık 2 3 saat oynamama rağmen 65 üstü sıcaklık gözükmedi umarım ki böyle devam eder teşekkürler