arkadaşlar pardus kurucam(tek işletim sistemi olacak pc de) ancak ben power tuşuna basınca direk pardus un açılmasını istiyorum grub ekranı gelip enter a basmak istemiyorum kurulum sırasında grub yüklemesine hayır desem olur mu ?
Hayır, GRUB olmadan işletim sistemini başlatamazsınız.arkadaşlar pardus kurucam(tek işletim sistemi olacak pc de) ancak ben power tuşuna basınca direk pardus un açılmasını istiyorum grub ekranı gelip enter a basmak istemiyorum kurulum sırasında grub yüklemesine hayır desem olur mu ?
sudo nano /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=0
sudo update-grub
Hayır, GRUB olmadan işletim sistemini başlatamazsınız.arkadaşlar pardus kurucam(tek işletim sistemi olacak pc de) ancak ben power tuşuna basınca direk pardus un açılmasını istiyorum grub ekranı gelip enter a basmak istemiyorum kurulum sırasında grub yüklemesine hayır desem olur mu ?
sudo nano /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=0
sudo update-grub
tşkler.Hayır, GRUB olmadan işletim sistemini başlatamazsınız.
Ancak başlangıçta açılan menüyü gizleyebiliriz. Aşağıdaki komutları Uçbirim uygulaması üzerinden çalıştırın.
- GRUB yapılandırma dosyasını açın:
Kod:sudo nano /etc/default/grub- Satırları şu şekilde değiştirin. Aşağıdaki satırlar yoksa ekleyin.
Kod:GRUB_DEFAULT=0 GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true GRUB_TIMEOUT=0- Yapılandırma dosyalarını güncelleyin.
Kod:sudo update-grub![]()
How do I hide the GRUB menu showing up at the beginning of boot?
I stopped dual booting and I don't want to have to choose the OS any more. I want to boot into Ubuntu 12.04 directly without seeing the GRUB menu. How can I achieve that?askubuntu.com
İşe yaradıysa çözüm olarak işaretleyin.tşkler.
Ben işaretledim.İşe yaradıysa çözüm olarak işaretleyin.