Grev, İnternetimizi Yer mi?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'un önemli iyileştirmeler içeren yeni teklifini kabul etmedi. Şimdi ne olacak? Türk Telekom'un cevabı ilk kez SDN'de.

"7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, tüm iyi niyetli ve yapıcı tutumumuza rağmen, kritik bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Türk Telekom yönetimi olarak, şartları zorlayarak ve elimizdeki bütün imkanları kullanarak, sendika yönetimine bütçemiz dahilinde mümkün olabilecek en iyi nihai teklifi sunduk. Bunu yaparken, aynı zamanda teklifimizde çalışanlarımızın mutluluğunun ve şirketimizdeki iç huzurun gözetilmesini de hedefledik.

Bugüne kadar geldiğimiz tüm noktaları sizler aracılığıyla çalışanlarımız ve kamuoyuyla paylaşmaya özen gösterdik.

Gelebileceğimiz En Son Noktaya Geldik

2007 Mayıs ayında başladığımız görüşmelerde, 14 Eylül 2007 tarihinde Grev Kararı asıldıktan sonra, davetimiz üzerine Türk Telekom yönetimi ve Haber-İş Sendikası yönetimi, 11 Ekim 2007 Perşembe günü, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda anlaşmazlık konusu olan maddeler müzakere edildi ve Türk Telekom'un gelebileceği en son pozisyonu belirlemek için, anlaşma sağlanamayan maddeler üzerinden tek tek geçildi. Uyuşmazlık konusu maddelerin birçoğunda önemli iyileştirmeler öngören nihai teklifimizi Sendika Yönetimi'ne sunduk.

15 Ekim Pazartesi günü Sendika Yönetimi'nin teklifimize olumlu yaklaşmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Son geldiğimiz noktada nihai teklifimiz ile ilgili detayları ve yapmış olduğumuz iyileştirmeleri bir kez daha hatırlatmak isteriz:

Mevcut durumda toplu sözleşmeye tabi çalışanlarımızın ortalama ücreti piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerindedir. Bu rakam dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketi tarafından, ülkemizde kamu ve özel sektör şirketlerinin benzer pozisyonlardaki elemanlarına ödenen ücretler baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen şartlar zorlanarak ilk yıl için yüzde 10 artış, ve toplu sözleşmenin ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4'er ücret artışı içeren teklifte bulunulmuştur.

Ayrıca, yasal zorunluluk olmamasına rağmen, özelleştirme öncesi dönemden kalan mevcut 112 günlük ikramiye uygulamasının aynı şekilde devam etmesi teklif edilmiştir.

Şirket içindeki düşük ücretlerin yüksek ücret alanlarla aynı seviyeye getirilmesi hedeflenmektedir. Bu teklif aynı unvanda ve aynı kıdemde görev yapanlar arasındaki ücret farklılığının, kademeli olarak düzeltilmesini de içermektedir.

Bu düzeltme ile ilgili, 25 milyon YTL'lik ilave bir bütçenin ayrılması ve ücret farklılığının bu bütçe kullanılarak 2008 yılı içinde kademeli bir şekilde giderilmesi önerilerimiz arasında bulunmaktadır.
Haber-İş Sendikası Yönetimi, önemli iyileştirmeler içeren son paketimizi de reddetmiştir. Bu durumda Türk Telekom Yönetimi olarak yapılacak başkaca bir yaklaşımın kalmadığından hareketle, gelinen noktayı gerek çalışanlar ve gerekse medya yoluyla kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duymuş bulunuyoruz.

Teklifimizin Bir Adım Ötesine Geçilmeyecek

Basınımızın ve kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Türk Telekom yönetimi, muhtemel bir grevin şirketimize ve çalışanlarımıza getireceği zararı göz önüne alarak, her zaman tarafların sağduyusuna olan inancını ortaya koymuş ve böylesi bir noktaya gelinmemesi konusunda bugüne kadar elinden gelen gayreti göstermiştir. Çalışanlarımızın refahının sürekliliği ve şirketimizdeki iş barışının devamlılığının gözetilmesi açısından bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz.

Haberleşmenin Aksamaması İçin Gereken Herşey Yapılacaktır

Çalışanlarımız yasal haklarına ve kararlarına saygı duyuyoruz. Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu konunun grev durumunda yaşanabilecek aksaklıklar olduğunun bilincindeyiz. Özellikle kamu sağlığı ve güvenliği konularında şirketimiz üzerine düşen hassas görevi bugüne kadar olduğu gibi layıkıyla yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için de gereken yapılacaktır.

Saygıyla kamuoyuna duyurulur.

Türk Telekom"

:: Konuyu tartışmak için bu başlığa mesajınızı belirtin.

Bilgi için: Türk Telekom
SDN - http://shiftdelete.net

such

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Çalışanlarımız yasal haklarına ve kararlarına saygı duyuyoruz. Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu konunun grev durumunda yaşanabilecek aksaklıklar olduğunun bilincindeyiz. Özellikle kamu sağlığı ve güvenliği konularında şirketimiz üzerine düşen hassas görevi bugüne kadar olduğu gibi layıkıyla yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için de gereken yapılacaktır.

Saygıyla kamuoyuna duyurulur.

Türk Telekom"

Grev etkilemeyecekmiş demekki söz ağızdan çıkar ;D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Bu grev ses getirir mi? tartışılır.Fakat her iki taraf içinde hayırlısı olsun. İnternetimizi yer mi bilemiyorum ama telefonlarımızı yedi şu anda şirketimizde şehirler arası ve cep hatlarına arama yapamıyoruz.

eminem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Grev int. yemeye başladı bile..int. çok yavaşladı 2mbit sınırsız kullanıyorum 256/512 hızında çalışıyor.int.kullana bilmek için para ödüyorum ben.telekomun anlaşmazlığını halk çekmemeli. :(

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
eminem dedi ki:
Grev int. yemeye başladı bile..int. çok yavaşladı 2mbit sınırsız kullanıyorum 256/512 hızında çalışıyor.int.kullana bilmek için para ödüyorum ben.telekomun anlaşmazlığını halk çekmemeli. :(

Evet hissedilir bir yavaşlama var.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Denizhan'ı elinde makasla gördüm bugun.. :*

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ehuhehe sizin internet yavaşlıyo benimki hızlanıyor :) Buldum bi tane rapidshare premium link generator sitesi,120kB ile Heroes Se2Ep4 indiriyorum :)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
ya nasıl bir memlekette yaşıyoruz arkadaş ne terbiyesiz insandır bunlar? benim parayla aldıgım bir hizmeti kendi çıkarları için nasıl yavaşlatırlar... bu zararı kim karşılayacak arkadaş.. hesap versinler.. Allah korusun adamın evi yanıyor belki telefonlar çalışmıyor ne olcak? yarın biri tazminat davası actı Telekoma kim ödeyecek bu parayı greve gidenlermi?

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
böyle rezillik çekilir mi ya yaşam durdu sanki... (A) >X< ^^

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
gecmıs olsun dıleklerımızle...Ne deyim

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Cep telefonlarında da aksaklık olacakmışmışmış..

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
bnm tlfda bi sorunum yok çok şükür fakat internet acaip derecede yavaşladı çok sinir bozucu gerçekten |) :@ cidden haksızlık bu ama yaa >X<

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Doğru çıkan bir haberimizden dolayı daha üzüntülüyüz :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Telekom'un bu denli duygu sömürüsü yapması, sendikayı töhmet altına sokmak için kendi kendine sabotaj yapmış olma ihtimalini arttırıyor.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
benim aklıma takıldı şimdi Türk Telekom un bütün çalışanları grev yapıyor ya Basketbol,Futbol ve Voleybol da Türk Telekom adına kurulan takımların sporcuları da mı grevde?

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Bence çalışanların taleplerini karalamak için pislik yapıyorlar (herzaman yaptıkları gibi) orada çalışanlar üzreti sisitemin iyi çalışması bunları ayarlamak yönetimiz görevidir bu işten para kazınıyorlar...daha fazla kazanmak için çalışanların ucretlerınden kesıntı yapmaya calışabılıyorlar ayrıca onemlı devlet birimlerinin iletişimde onemli mevkilerde bir sıkıntı yasanacagını zannetmıyorum sızde zannetmeyın bence...vede telekomu satılmış bir tüccara tabi adam kazandıgını bilir millet ne kadar para alır almaz onu okadar baglamaz sadece karını dunur demek ıstedıgım bazı degrler varı kamu hizmetınde olmalı ama kalıteyide olmassa olmazlarından olacak sekılde mesela internet sınırsız hızlı ve tum yurdum insanına ücretsiz olmalıydı neyse konu konuyu acar fazla uzatmayalım ....erman toroglunun videoya aldıgım futbol yorumlarını izleyeceğim beni rahatlatıyor :)