Gözlük Kullanmak İstemiyorum

seablack2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar valla ben 18 yaşındayım 1 senedir lens kullanıyorum, kullanabilene gerçekten çok rahat kullanımı tozlu ortamda bulunmuyosan gözlük kullanamam diyorsan lens kullanmayı deneyebilirsin. ben 12 yaşında gibi başladım gözlük kullanmaya daha sonra bir tanıdıgımdan görerek lens aldım gayet memnunum :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Valla Bizim Bir Arkadaş Nerdeyse 6 Yaşından Beri Gözlük Takıyordu 25 Yaşına Kadarda Taktı En Sonunda 800 $ Dolar Bir Masrafla Bursa Bahar Hastanesinde Lazerle Ameliyat Oldu Şimdi Çokda Memnun Hatta "Yeniden Doğmuş Gibiyim" Diyor

Lazer Tedavisinde Her Göz Sıfırlanamıyor Yani "Odaklanamıyor" Başarı Yüzdesi %80 Civarlarında Gayette Yüksek Bir Oran . Özellik Le 40 Yaş Sonra Alışkanlıklarından Daha Doğrusu Piskolojik Olarak Lazerle Tedavi Olsa bile Gözlük Takmaya Devam Ediyorlar!

Benim Tavsiyem İzlenimlerim Ve Araştırmalarıma Göre Gözün Odak Noktasının Belirlenme Yaşı En Kesin 22 miş O Yüzden 5 Sene Gözlük Takman İcap Edebilir 22 Yaşından Sonrada Ameliyatla Tedavi Olabilir Gözlüklerden Kurtulabilirsin

Geçmiş Olsun Arkadaşım

seablack2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ovv :D konuyu hortlattık arkadaş çoktan alacağını almıştır bence :)

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
ilerde gözlükle karizma yaparsın merak etme :D şaka bir yana sakın çıkartma o gözlüğü ki çıkartırsan ilerler ama senin daha düşük, takmaya devam et eğer takarsan gözlük numaran düşebilir ve gözlükten kurtulabilirsin.

ihsan-k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 15 yildir gozluk takiyorum beni dusun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gözün bozuksa gözlük tak takmayınca baş ağrısı yapıyo hem göremeyince kendini zorlarsan ilerlermiş bende lk takmak istemedim dalga geçerler diye ilk biraz güldüler sonra onlarda alıştı :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Meraba ben 17 yaşındayım lisede önde 2.sırada oturuyorum ama tahtada yazıları bulanık görüyorum.İnsanlar gözlük takarken gözler daha çok bozulmaya başlarmış öyle diyorlar.Gözlükte kullanmak istemiyorum ne yapmam gerek yardım edin!

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben 18 yıldır gözlük kullanıyorum. Senin yaşından bile fazla yani. 0.25 ile başladı şuan 1.75 ve ayrıca astigmat var. Erken taktığımdan olsa gerek fazla büyüme olmadı.
Alışman zor olacak ama eğer gözlüğünü beğenmiyorsan, gidip kendine en çok yakıştığını hissettiğin bir gözlük al. O zaman daha rahat edersin. Çevrenin ne düşüneceğini de önemsemene gerek yok. Bu senin istediğin bir şey değil. Bu bir hastalık.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Meraba ben 17 yaşındayım lisede önde 2.sırada oturuyorum ama tahtada yazıları bulanık görüyorum.İnsanlar gözlük takarken gözler daha çok bozulmaya başlarmış öyle diyorlar.Gözlükte kullanmak istemiyorum ne yapmam gerek yardım edin!

Kim söylemişse bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadığı belli. En kısa zamanda bir göz doktoruna gitmelisin. Gözlüğü ilk taktığın anda ben bu şekilde nasıl yaşıyormuşum diyeceksin :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Gözlük, gözü bozmaz. Bağımlılık yapar yani gözün gözlüğe alıştığı için takmadığın zaman bulanık görürsün. Numara çok ilerledikçe lazer tedaviye başlarsın. :P Ben 5 senedir gözlük kullanıyorum şuan numara 7 oldu yeni değiştirdim. :) Hatta şişe gibi şuan kalınlığı. :D Çerçevesiz kullanıyorum bir de. Gözlük alacak arkadaşlara çerçevesiz gözlük tavsiye ederim. :)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

25 (yirmi beş) yıldır gözlük kullanıyorum; ben öleyim o zaman.

Teşekkürler, güzel günler.

:P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba bende 5-6 senedir gözlük kullanıyorum ve 16 yaşındayım. Bu zamana kadar görmediğim tepkileri bu sene aşırı derecede görmeye başladım ve bu beni gerçekten çok etkiliyor. Lens kullanmak istiyorum ve ailem buna karşı ama ben lensin en ince detayına kadar araştırdım ve kendime güveniyorum. sizce ne yapmalıyım lens işi zormu? ve gözlük takmaya 2.0 numarayla başladım ilk kullandığımda 0.50 astigmat vardı ama geçen sene damla uygulaması ile göz numaramı düşürdü doktor bu yüzden sadece 3.75 miyop var gözlüksüz duramıyorum tembellik haline geldi her hangi bi düşüş yok damlasız göz numaram 4.25 korkumdan bu sene kontrolede gitmedim ne tavsiye edersiniz gözlük lens ???

Gurberkable

Asistan
Reaksiyon puanı
3
9 yıl gözlük kullandım. 2 sene önce lens kullanmaya başladım ve ilk defa gözlerimin numarası artmadı hatta düştü. Şimdi yine gözlük kullanıyorum. Lensin numarası fazla geliyor. :)

patlicanlidolma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Astigmat benimde 0.75 ama göremiyorum normal hayatımı etkilemiyo sadece derste takıyorum :D bide astigmatta çizdirme gibi bi şansımız yok dimi

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
valla 10 yasımda muayene olmustum 0,25 demişlerdi dinlendirici bir gözlük verdiler 2 hafta sonra çıkarıp atmıstım 12 yasımda tekrar gittim 0,75 dediler yine gözlük verdiler onuda takmadım hiç suan 25 yasındayım ve daha gidip kontrol ettirmedim kim bilir kaç oldu yada öyle kaldı bilmiyorum ama görmemeyle ilgili bir sıkıntı hissetmiyorum onun için gidip muayene olmak istemiyorum :))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
7 yıldır gözlük kullanıyorum gözlerim 0.25 falanken 4 dereceye yükseldi üstelik hiçbi şekilde çıkarmıyodum gözlüğümü gözlükle uyuduğumu bilirim.. İşte sırf bu yüzden burnum çok bozuldu gözlük taktığım yer ezildi lens istedim ama doktor kullanma dedi yaşım 17 ne yapmalıyım?

BilgicanBlog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar ben hayatımda ilk defa gözlük taktım.aynaya baktığımda kendimi garip hissettim:turned:Karizma zaten bitik.gözlük numarası 1.25 Miyop:(.acaba gözlük takmasamda lazer tedavisi ile düzelttirsem olmazmı?(yaşım 17).ama bazı arkadaşlarıma sordugumda lazerin bir işe yaramadıgını memnun kalmadıklarını yeniden gözlük takmak zorunda oldugunu söyleyen yorumlar okumuşlar.acaba şimdi ben ne yapsam,acaba taktıkca düzelirmi:crying:göz tembelliği felan yokmuş sadece uzağı göremiyorum.ama gözlüğü takınca gözüm iyi bi rahatladı.gözlük numarası artar diye pc başına geçip web işleriylede uğraşmak istemiyorum içimden hiç gelmiyor ne yapayım.önerileriniz bekliyorum.(aramızda göz doktoru abiler varsa cevaplarını bekliyorum:))

Not:Zaten hep bu oyun merakım değilmi beni bu duruma getiren 24 saat kıpırdamadan oyun oynarsan sonunda böyle olursun işte:cursing:

Hocam öncelikle hayırlı sabahlar. Benim abimde senin gibi gözlük kullanıyordu Kayseri göz hastanesine gitti sildirdi şimdi gözlük takmıyor ve iyi görüyor tedavisi var meraklanma.

Aimee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanıyorum bu kadar da kötü bir şey değil

mezmerdek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence gözlük kullan , ama gözlüğü sana yakışan bir aksesuar a dönüştür:thumbup:

iyimser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gözlük lensten veya lazerden çok daha iyi. Sağlık için katlanman gerek.

maksimumbilisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bende gözlük kullanmayı çok fazla sevmiyorum ama gözlerim daha kötü olucak diye de çok korkuyorum bence kullanmaya başlasak hiçde fena olmaz

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kullan gozlugunu BENIM BABAMDA GOZ SIKINTISI VAR HIPERMETROP allah gostermesin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

9 yıldır omurilik felçlisiyim elbisemi annem çıkartır,tuvaletimi banyomu annem yaptırır.. adamın dert ettiği şeye bak yaa ..Allah'ım sen bilirsin..
Sanada uzuldum valla