Görünmez Tank

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan T-rex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

T-rex

Doçent
Reaksiyon puanı
3

İngiliz ordusu, görünmez tank projesinin test sonuçlarında başarılı oldu. Sadece 5 yıl sonra envanterlerindeki bütün tankların görünmez olabileceği açıklandı.

İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı.

İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin geliştirdiği görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacağını açıkladılar.

"GÖRMESEM İNANMAZDIM"

Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Ön tarafımda ağaçlar ve çimler vardı. Gerçekte ise dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.

Ordu yetkililerinin sır gibi sakladığı ve ayrıntı vermediği bu çalışma daha önce ABD'de 'görünmez pelerin' ile denenen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde kamera ve projektörlerle ışığın kırılıp cismin görünmez hale getirilmesine dayanıyor.

Çalışmanın bir sonraki aşamasının ise bütün bunlara gerek kalmadan cismin görünmez kılınması olduğunu belirtiliyor.

gorunmaz_tank.jpg

Alıntıdır.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
ya dostum böyle yalan yanlış haberler paylaşıcaksan hiç paylaşma.Sence mantıgın alıyomu senin bu tankın görünmez olabileceği.İlk önce resime dikkatli bak ondan sonra haberini paylaş.Resimdeki photoshop o kadar dandik yapılmışki ben photoshopum dıye bagırıyo...Belkide sen yapmışsındır !!!

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Böyle saçma uydurma haberler ile forumuda doldurup insanları mesgul etmein

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
oBsCuR HoMmE dedi ki:
ya dostum böyle yalan yanlış haberler paylaşıcaksan hiç paylaşma.Sence mantıgın alıyomu senin bu tankın görünmez olabileceği.İlk önce resime dikkatli bak ondan sonra haberini paylaş.Resimdeki photoshop o kadar dandik yapılmışki ben photoshopum dıye bagırıyo...Belkide sen yapmışsındır !!!
+1

sertdemiry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görünmez bir şey yapılsaydı ilk önce küçük aletlerde ortaya çıkar ve başka alanlarda kullanılırdı. Tank gibi büyük ve komplike bir araçta kullanılması biraz garip olmuş. Hadi askeriye'nin araştırması sonucu bulundu diyelim, o halde neden ilk olarak bunu tank gibi bir alete yapmışlar ki? Uçağa falan yapsalarmış :)
Millet daha nelere kanıyor, buna da inanan oldukça kişi vardır :P

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
nayır nolamaz göremiyooorruumm ahahah :D
arkadaşım böyle bişi anca Türk filminde olur yahu ne ettin sen :)

speedfreak

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benim bildiğim görünmezlik arkasındaki görüntüyü yansıtması ile olur. Yani kişinin görüş alanının neresini engelliyor ise orayı görmesini sağlar(bu daha karışık oldu sanki :D )
Bu olay saçma bence bunu bi tankla yapmak pek mantıklı değil. Resimde gerçek değil gibi

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
görürsem alırım anahtarını :D :D

T-rex

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kardeşim ne hakeret ediyorsunuz bunu köklü bi internet haber sitesinden aldım ayrıca+ bunun da olduğu doğru meşgul etmeyim felan demeler daha dünkü sdn e girenler neler söylüyor

T-rex

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ayrıca emeğe saygı göstermesini biliyorsan yaz bilmiyorsan sus

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
T-rex dedi ki:
kardeşim ne hakeret ediyorsunuz bunu köklü bi internet haber sitesinden aldım ayrıca+ bunun da olduğu doğru meşgul etmeyim felan demeler daha dünkü sdn e girenler neler söylüyor

hocam sen merak etme ben gereken cevabı 8.post da verdim :D

sertdemiry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen eğer emeğe saygı gösteriyorsan kaynak göster, hiçbir mesajında kaynak yok...
Senin kaynağını görmeden nasıl güvenelim habere???

Ayrıca yabancı kaynakları da okudum, ortada birşey yok, kamerayla falan yapmışlar olayı, asıl amaçları yüzey geliştirmekmiş ki, bu konuda çalışan profesör de bunun imkansız olmadığını söylemekle yetinmiş...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaşımız hürriyetten almış koymuş,amaç bilgilendirmek, ortada olup olmaması onun sorunu deil gibi geldi bana (:

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
NecronomicoN dedi ki:
arkadaşımız hürriyetten almış koymuş,amaç bilgilendirmek, ortada olup olmaması onun sorunu deil gibi geldi bana (:
Bence onun sorunu.Emin olmadığı bi şeyi buraya koyup bizi yanıltmasın o zaman.Eminsede kanıtlasın..

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
böyle olay benimde çok başıma geldi SDN de kaynak konusana gelince tabi ki size katılıyorum bi haber yayınlıyosan kaynak olması gerekir ki forum kuralıdır ;) hani söylentidir ve haberdir o yüzden göndermiştir bana göre bencede haber doğru olmasa bile gönderdiği için emeğine saygı duymalıyız ;)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Forum kurallarına dikkat ediniz. Yapılan yorumlarda daha dikkatli olunuz. !!!

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
ahhahahhaaa adamlar bir de yuvarlak içine almış, yetmemiş okla göstermiş... teşekkür ediyoruz, bunları yapmasalar görünmez kısmı göremicektik :D

sertdemiry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haberin yabancı bir kaynağı burada:
http://www.dailymail.co.uk/pages/li...html?in_article_id=490669&in_page_id=1770

Yabancı kaynakta yuvarlak ve ok olayı yok...
Bu yuvarlak içine alıp, üstüne bir de ok koymak bizim mankafalıların işi sanırım. Biz salağız ya göremiyoruz :D

Bu arada internetin çivisi çıkmış, millet hit alacağım diye yalan dolan haberlerle dolduruyor sitesini. Hürriyet de bence öyle güvenilir bir kaynak değil, sonuçta başka siteden kopi-peyst yaptıkları aşikar. Bu sitenin de haberi çarpıtıp çarpıtmadığı meçhul.

Haber doğru olsa bile kaynak belirtmekte özen göstermeliyiz...