Görselliği en iyi linux sürümü

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar linux konusunda pek bilgim yok bir kere ubuntu bir kerede pardus kurup kaldırdım ama bu sefer daha yoğun kullanmak istiyorum çünkü eskisi kadar oyun oynamıyorum.Yalnız benim için görsellik çok önemli görsel açıdan en zengin linux sürümü hangisi acaba?Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Size KDE'yi kullanan bir sistem olarak Kubuntu'yu tavsiye ederim. Görselliğin iyi olması konusunua gelince bu kullandığınız temaya, efeklere, vb... özelliklere göre değişir.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
opensuse tavsiye ederim
15 temmuzda yeni sürümü çıkıyor.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ubuntu kur. Görsellik konusunda sıkıntın olacağı düşüncesinde değilim. Ama sen, ben kurar kurmaz görsellik istiyorum dersen o zaman KDE masaüstü olan herhangi bir dağıtımı indirip kurabilirsin. Benim sana önerebileceğim Mandriva yada Pardustur. Ama şunu unutma Ubuntu daha yaygın, sorunlarına daha kolay çözüm bulabilirsin.
İşte bir Ubuntu Linux masaüstü.

Uploaded with ImageShack.us

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Fedora,OpenSUSE ve Mandriva'nın KDE'li sürümlerini de deneyebilirsiniz. Görsellik örnekler için kde-look.org sitesine bakabilirsiniz.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hangi dağıtımı kurarsan kur görselleştirmek senin sınırlarınla belirlenir. İster gnome olsun ister kde mutlaka hoşuna giden temalar simgeler bulacaksın. Burada yazılanlar senin için referanstır ancak sana en uygun dağıtımı bulmak deneme yanılma yoluyla oluyor. Ararsan en uygun dağıtımı bulacağına eminim. Hdd de biraz yer bırak orada kur kaldır.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ubuntu öneririm, bir kaç eklenti ile hayal bile edemeyeceğin görselliğe ulaşıyorsun. Görsellikten kastım ekrana ateşle yazı yazmak vs.. gibi çocukca şeyler değil, gayet güzel bir görsellik.

Ubuntu kurduktan sonra compiz ve cairo dock kurarak başlayabilirsin bu görselleri elde etmek için. Yazı fontlarını keyfince düzenleyebilirsin.

Ancak kendiliğinden gelsin bu görsellik diyorsan aldığım en iyi görsellik kesinlikle Kubuntu' da idi Windows 7 ile çok rahat yarıştırırım ancak onda da hiç stabillik fln yoktu, zırt pırt hata veriyordu. Çok sağlam bi sistemin yoksa kesinlikle Ubuntu!

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Şu an yine en ideal seçenek ubuntu ve pardus gibi duruyor.Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar linux konusunda pek bilgim yok bir kere ubuntu bir kerede pardus kurup kaldırdım ama bu sefer daha yoğun kullanmak istiyorum çünkü eskisi kadar oyun oynamıyorum.Yalnız benim için görsellik çok önemli görsel açıdan en zengin linux sürümü hangisi acaba?Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Madem görsellik madem farklı olmak amacın;

donors.png

conky.png

http://ultimateedition.info/

bir incele derim