Görev Yöneticisi ve Regedit Hakkında

seham61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımda çok tuhaf bir sorun var ama ne olduğunu anlayamadım büyük ihtimalle virüs var görev yöneticisini regediti devre dışı bırakıyor virüs programlarını kabul etmyor(kurulmuyor) bakın şunların hepsini denedim aşağıdakileirn aynılarını diyecek olan varsa demesin arkadaşlar
1-Xp home kurdum olmaz pro kur dediler değişip professionel kurdum olmadı
2-Görev yöneticisni yönetimsel araçlardan ctrl+alt+delete ayarlarını devre dışı yaptım olmadı
3-netten windows xp sorun gidericisini indirip etkinleştirdim aynı(4 kez yaptım) gene olmadı
4-Enable TM dosyasını indirip çif tıkladım çalıştır dedim "Kayıt defteri ,yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış" uyarıısı verdi
5-yeni kullanıcı hesabı oluşturdum eskisini sildim olmadı
6-anlayacanız netteki tüm görev yöneticisini açmak için herşeyi denedim gene olmadı
7-nod32,avast,antvir programlarını kuramıyorum en son karpesky kurdum reset attım ama kapersky açılmıyor çalıştıramıyorum.
8-hatta arkadaşlar tüm riskleri göze alıp harddiske sıfırlama yaptım "maxplast 4" ile tam 3 buçuk saat sürdü ama gene olmadı bir türlü başaramadım beynim durdu görev yöneticisini ve regedit i ne ettiysem aktif hale getiremedim malesef
ne yapmam lazım arkadaşlar harddiske baktım badsector yok sapasağlam ama yinede anlayamadım nedenini:(:(:(

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Konu başlığı düzenlenmiştir.
Lütfen biraz daha dikkat.

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
O ne biçim virüs, ComboFix ile tara. HijackThis raporlarını koy buraya :S HijackThis.rar

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
çok basit bir işlem yapacaksın
aynı virüs bende de vardı
hatta sadece regedit'i değil görev yöneticisi(ctrl+alt+delete) dahil birçok şeyi devre dışı bırakmıştı
panda 2009 internet security yükledim virüsü sildim ama ayarları geçmedi
sonra regedit'i tekrar açmak için bir ton ayar yapacaksın ki onun için de tuneup utilites 2009 içerisindeki task manager ve regedit manager gerekiyor
zaten xp'yi en son kaç yıl önce kullandım kim bilir
imkanın varsa win7'ye geç
hatta virüssüz sistemler için linux öneririm, ama sakın ubuntu kurma:D masaüstü kde olan bir sürüm kurunca win7'den bile güzel oluyor, hem de hiç virüs derdi yok

seham61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
combo fix ile denedim ama sonuçları yok birdaha deneyip koyarımsonuçları kardeş hiçbir virüs programını kuramıyorum ki hangisi olursa olsun kuruluma geçerken birden kapanıyor kurulum ekranı kaspersky kurdum ama açamadım açılmıyor :(

seham61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben fransız kaldım yaa ne bu ubuntu ile gnome biraz açıklar mısınız?

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hdd ye sıfırlama yapmana rağmen virüsün durması ilginç(demek bayağı iyi bir virüsmüş).

sisteminde 2 sabit disk mi var? bunu bi cevapla.

1)antivirüs kurulmuyorsa sende kurmayacaksın:D diyeceksin ne olcak? google da portable(taşınabilir) antivirüs arıyacaksın(antivirüs portable yaz gelir bir sürü var.). bunu bir usb ye atarak sistem taraması yapabilirsin.

portable antivirüs kullanamazsan, git google a bana online antivirüs tarama sitesi lazım de(online scan yaz yine bir sürü antivirüs bulursun). hemde en güncel antivirüs sürümü ile tarama yapmış olursun. üstelik pc ne yüklemeden.

2)bu sorununu çözmezse; ikinci bir hdd varsa çıkar. sonra hdd ni sıfırla. ama hemen işletim sistemi kurma! pc nin fişini çek, kasayı açıp ramleri yerinden çıkartıp yeniden tak(böylece virüs ram in içinde pusuda ise nalları diker :D). bundan sonra işletim sistemini yeniden kur. bu işe yararsa ikinci hdd yede aynısını yap derim. virüs bu ikinci hdd yede kendini kopyalamış olabilir.

şimdilik diyeceğim bu kadar. umarım atlatırsın bu durumu.

(haa bide aklıma gelmişken, virüs taramalarını güvenli kipte yapmayı dene. adı üstünde güvenli kip antivirüs daha rahat çalışır.)

hijackthis le sistemi temizlemeye çalışabilirsin. ama hijackthis kullanmak bilgili ve tecrübeli olmayı gerektirir. ben hijackthis de ne yapacağını söyleyecek kadar iyi bilmiyorum. ama bu konuda sana yardımcı olacak bir site biliyorum. özelden mesaj atarsan sana siteyi söylerim.(burda yazmıyorum hani başka bir sitenin reklamını yapımoyrmuş gibi olmuyayım diye)

bunların hiçbiri olmazsa aklıma linux kurmandan başka çare gelmiyor.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ondan Bendede Vardı Dün Gece Format Atım Hiç Bişesi Kalmadı Kaspersky 2010da Yukledım

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
mbr virusu varsa low level format atman gerekebilir .

wolkhy33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka bir xp cd'si kullanmayı dene derim...

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
çok basit bir işlem yapacaksın
aynı virüs bende de vardı
hatta sadece regedit'i değil görev yöneticisi(ctrl+alt+delete) dahil birçok şeyi devre dışı bırakmıştı
panda 2009 internet security yükledim virüsü sildim ama ayarları geçmedi
sonra regedit'i tekrar açmak için bir ton ayar yapacaksın ki onun için de tuneup utilites 2009 içerisindeki task manager ve regedit manager gerekiyor
zaten xp'yi en son kaç yıl önce kullandım kim bilir
imkanın varsa win7'ye geç
hatta virüssüz sistemler için linux öneririm, ama sakın ubuntu kurma:D masaüstü kde olan bir sürüm kurunca win7'den bile güzel oluyor, hem de hiç virüs derdi yok
Evet, Kubuntu kur yaslan arkana, oooh missss

Cuslaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu tür virüsler görünmeyen temp klasörüne yerleşiyor.Kendimden örnek vereyim.
Bilgisayarımda C,D,E sürücüleri var.
Bu olay benimde başıma gelmişti.Defalarca windowsu baştan kurdum.İlk açılışta herşey normaldi bir süre sonra regedit ve görev yöneticisi devre dışı kalıyordu.Daha sonraları farkettim ki D sürücümde gizlenmiş temp klasörlerinde virüs var.D sürücüsüne girip programlarımı kurmaya başlayınca bu olay oluyordu.Aslında virüs programlara bulaşmış değil , programların arkasında kendini oluşturmuş temp klasöründe gizli.
Yani kendini kısayol gibi oluşturmuş.Programı çalıştırınca dolaylı olarak oda çalışıyor ve temizlenmiyor.
Çok uğraşmıştım.En son bütün programlarımı , şarkı ve filmlerimi dvd' ye yazdım.
Diski komple formatladım.Windowsu kurdum.Driverları tanıtmadan nod32 yükledim ve güncelleştirdim.Ardından dvd deki verileri bilgisayara attım ve komple bi tarama yaptım.
Sonuç istediğim gibi oldu.Kurtulmuştum.
Bundan kurtulmanın başka yolu ise , Nod32 kurup güncellemeleri yapıcaksın !
Ardından Combofix ile taratıcaksın.Nod32 güncellemeleri yaptıktan sonra bütün diskleri taratıcaksın.%90 sorun çözülüyor.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Böle bişi yok :) ya yükleme medyanda bişi var çok küçük ihtimal. Yada D sürücüsü gibi bi sürücün var ondan geri bulaşıyor. Windowsu yüklediğin sürücüdeki tüm bölümleri silersen mbr vb. virüsü kalmaz.

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
herşeyin bir çözümü var kimse bilemedi ama

1) kaspersky live cd indir
2) cdye yazdır
3) bili restarla
4) silme sırası 1.disinfect 2.delete
5) sdfix uygula bu kadar

hadi bakim iş başına

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
cevabım budur %90 gibi düzelir
2) cdye yazdır
3) bili restarla
5) sdfix uygula bu kadar

hadi bakim iş başına

demek lazım mantıklı gelıyor bana..

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
cevabım budur %90 gibi düzelir
2) cdye yazdır
3) bili restarla
5) sdfix uygula bu kadar

hadi bakim iş başına

benimki öyle olduğunda bu yoluda denemiştim,fakat sonuç olarak yinede düzelmemişti.

avdanli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başlangıç ayarlarını burdan yapabiliyoruz.
pc nin hızlı açılması için

MyaspM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu virüsün adı win32.sality'dir.Bir mbr virüsüdür ve Bilgisayarınızdaki tüm exe dosyalarına bulaşır.Aynı zamanda antivirüsler devre dışı bırakıp yeni antivirüslerin kurulmasına izin vermeyebilir..

Bu virüsten çok çeşitli kurtulma yöntemleri var.Sabit diskleri başka PC'de taratmak,2 diskede format atmak,Avira,Kaspersky gibi antivirüslere taratmak vb. Her bilgisayarda farklı işleyebiliyor onun için denemeye devam etmekde fayda var..

afulutas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
güzel kardeşim senin sorunun bilgisayarında wih32 salityaa denen bir virüs var. bu virüs kendisini tüm exe dosyalarına bulaştırır. görev yöneticisini açtırmaz. virüs programlarını kurdurmaz genelde ancak bu virüsün bulaştığı bilgisayarlara kaspersky kurabilirsin. yaklaşık 60 tane bilgisayarı kaspersky ile temizledim. eğer kaspersky da kurmuyor diyorsan ki bazen bu da oluyor portable kaspersky kur. format falan atma. eğer format atacağım diyorsan tüm bilgisayarı daha doğrusu bilgisayarında ki tüm exe dosyalarını silmen lazım. eğer silmezsen formattan sonra yeniden bulaşacak çünkü.
kaspersky 2009'u dene. anında buluyor siliyor.