Windows Xp görev yöneticisi sorunu 2

mseker32

Asistan
Reaksiyon puanı
3
merhaba
xp pro'yu format atıp kurdum. ancak kurulumdan sonra ofis gibi bazı programları kuramadım. görev yöneticisine girmek istediğimde 'görev yönetisici sistem yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmıştır' şeklinde uyarı çıkıyor ve işlem yapamıyorum. örneğin ccleaner gibi programlar da açtıktan bir süre sonra kendiliğinden devre dışı kalıyor. bir de kayır defteri devre dışı bırakılmıştır şeklinde uyarı aldım. ramlerden olabileceğini düşünerek başka ram taktım, yine düzelmeyince bu kez farklı işlemci takarak başka cd'den kurulum yaptım ancak sonuç değişmedi. Arkadaşlardan gelen tavsiyeleri denedim. dedikleri gibi görev yöneticisi kapanmış, açtım. Ancak Ofis 2003'ü kurmaya çalıştığımda regedit ve görev yöneticisi tekrardan kapndı. kaç kez denedim ise de sonuç aynı oldu. ben bir çözüm bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum...

ysfknn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
senin pc de virüs var.bu virüs normal format ile de silinmiyor. cünkü bilgisayarının mbr kısmına bulaşmış durumda.format ekranında R seçeneği var onar ma. kurulum ekranından R yi seçeceksin sonra pc dos ekranında açılacak oraya fix mbr yada fixmbr yazacaksın orayıda sıfırlayacak ondan sonra pc yi yeniden başlatıp normal formata devam edeceksin.

ayrıca kullandığın usb bellek varsa aynı şey onlarada bulaşmış olabilir.onlarıda pc den uzak tut.takmadan önce lisanslı bi virüs programı ile taratıp temizle ondan sonra kendi pc ne tak.

Reaksiyon puanı
189
merhaba
senin pc de virüs var.bu virüs normal format ile de silinmiyor. cünkü bilgisayarının mbr kısmına bulaşmış durumda.format ekranında R seçeneği var onar ma. kurulum ekranından R yi seçeceksin sonra pc dos ekranında açılacak oraya fix mbr yada fixmbr yazacaksın orayıda sıfırlayacak ondan sonra pc yi yeniden başlatıp normal formata devam edeceksin.

ayrıca kullandığın usb bellek varsa aynı şey onlarada bulaşmış olabilir.onlarıda pc den uzak tut.takmadan önce lisanslı bi virüs programı ile taratıp temizle ondan sonra kendi pc ne tak.
MBR'ye bulaşan virüs (ki oraya bulaşan virus olmaz orası ancak diskin boot bilgisini tutmaya yetecek kadar bir alandır) sisteme atlamaz. K**mızdan virüs çeşitleri uydurmayalım.

Kullandığın flash disk ve benzeri USB aygıtlarda büyük ihtimal virus vardır. Her seferinde oradan tekrar bulaşıyordur. ilk önce onları temizlemelisin.

Live cd linuxlarla ilk önce tüm USB cihazlarının içindeki viruslu dosyaları temizle.

Daha sonra yeniden windows kurup ilk iş olarak sisteme bir anti virus kur. (kaspersky tavsiye ederim 30 günlük demo bile olsa ilk temizlikte işini rahatlıkla görür) sonra tüm sistemini tarat.

Güzel bir temizlikten sonra son kontrol için usb aygıtları bir daha tak (aygıtı bağlarken SHIFT tuşuna basılı tut böylece açılışta çalışan verileri engelemiş olur ve virus tekarar bulaşmaz).

Daha sonra USB aygıtların da tarayıp işlemi tamamlayabilirsin.

MBR ile fazla oynama. her windows kuruluşunda MBR zaten baştan yazılır. bilmeyen arkadaşlarımız öğrensin...

ysfknn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başina gelmeyen bilmez tabi.kurulumda hd yi tam olarak silersen mbr baştan yazilir.sadece c yi silip d yi birakirsa o dediğin olmuyor.

Reaksiyon puanı
189
Başina gelmeyen bilmez tabi.kurulumda hd yi tam olarak silersen mbr baştan yazilir.sadece c yi silip d yi birakirsa o dediğin olmuyor.
hiç farketmiyor. windows her kurulumda MBR yi baştan yazar... istersen şöyle deneyebilirsin. pcye 2. sistem olarak linux kur. linux de mbrye kendini ekler istediğin biçimde windows kur. windows'un mbryi silip sadece kendi verilerini eklediğini göreceksin.

deneyimlerie dayanarak söylüyorum. beni standart ev kullanıcıları ile karıştırma istersen. kurumsal çalıştığım için çok fazla bilgisayara bakıyorum ve öyle sorunlar ile karşılaştım ki bunlar bana vız gelip trıs gidiyo :D

konuya dönecek olursak:

eğer başka partitionlar da varsa içlerinde autorun virüsleri olabilir. böylece her sistemi yeniden kuruşunda partition'a çift tıklaman onu otomatik tetiklediği için yine virus bulaştırır. autorun virusunu silmek için de galiba combofix bunu otomatik yapıyodu yada flash disinfector diye bişi olcaktı galiba.

bunlar basit ve en temel temizleme yöntemleri ama elle temizlemeyi öğrenmek istesen yazarım buradan...

ysfknn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun benim sorunum değil zaten bende sorunu olan mseker32 kullanıcıya yardım etmek için yazdım.bu arada bende kurumsal çalışıyorum.seninle bilgi yarışına girecek değilim.sende boş değilsin anladık ama benim başıma gelmişti ben o şekilde çözüm buldum.
ver yardımcı olmak istemiştim.

Reaksiyon puanı
189
sorun benim sorunum değil zaten bende sorunu olan mseker32 kullanıcıya yardım etmek için yazdım.bu arada bende kurumsal çalışıyorum.seninle bilgi yarışına girecek değilim.sende boş değilsin anladık ama benim başıma gelmişti ben o şekilde çözüm buldum.
ver yardımcı olmak istemiştim.
anlıyorum ama yanlış yönlendirmek daha kötü sonuçlara yol açabilir. MBR kurcalanmamalıdır özellikle deneyimi olmayan kullanıcılar tarafından. Sende kurumsal çalışıyosan bilirsın bunları...

mseker32

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar ilginiz için her ikinize de teşekkür ederim. norton 360 ile virüs taraması yaptırdım her hangi bir virüs çıkmadı. daha sonra tekrar format atıp kurdum, bu kez diğer basit programları kurdum. ama ofis, norton gibi programlara gelince yine kuramadım. görev yöneticisi sistem yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmıştır şeklinde uyarı aldım.

mseker32

Asistan
Reaksiyon puanı
3
basit bir programcık yardımıyla kapanan regedit ve görev yönetisicini tekrar açıyorum ama, program kurmak istediğimde yine kapanıyorlar

ysfknn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklisin.yanliş yönlendirme konusunda ben bu şekilde çözüm bulduğum için yazdim.zaten siteyede yeni üye oldum.sen baya ni eskisin yazdiğin mesajlarda bi hayli çok.

ysfknn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basit bir programcık yardımıyla kapanan regedit ve görev yönetisicini tekrar açıyorum ama, program kurmak istediğimde yine kapanıyorlar

sen profesörü dinle o sorun öle küçük programlarla olacak iş değil.regedit i de kapatiyo ordan da bi müdehale mümkün değil