Google'ın kurucusu boğuldu !!

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Konumuzdaki mesajlar biraz dini yöne kaydığı için müsadenizle bir iki kelam da ben yazayım dedim.

Şimdi;
Her kim olursa olsun, ölen insanların arkasından gıybet vari veya lanet vari bir şekilde söylenmek hiçbir zaman doğru değildir.
Eğer ölen insan müslüman olmasa bile arkasından "Rabbim bildiği gibi yapsın" demek en münasibidir.

Ayrıca işin cehennem kısmına gelince;
Öyle insanlar var ki;ömrünü bilime adamış,ilme adamış,insanlığın yararına birşey yapma gayreti içinde bulunmuşlar.

Böyle insanların insanlığa yaptıkları hizmetin mükafatını elbette Rabbim unutmayacaktır.

Nasıl ki bizler tıp adına olsun,teknoloji adına olsun bilinmeyen birşey keşfedince eller üzerinde tutuluyoruz,
Yine bizler vatanımız için,milletimiz için,milletimizin rahatı için canımızı verince şehitlik mertebesi kazanıyoruz.

Onlar da:
Mesela;Edison gecesini gündüzüne katıp,bilmem kaç bin deney yapıp,ampulü icat etti.
Graham Bell telefonu icat etti,bugün ise hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.
Bu yaptıkları hizmetlerin mükafatını elbette alacaklardır.

Çünkü hangi dine inanırsa inansın,hangi milletten olursa olsun, sonuçta bütün insanlık için bir hizmet,bir gayret var,bir ömür var.

Ama bu cennete gidecek manası taşımamalı.
Rabbimin rahmeti elbette cehennemde de tezahür edebilir.

Saygılarımla

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Başka sitelerde de gördüm bu haberi, Adamların yaptığı yorum şu; Kesin Microsoft yapmıştır

Bu kadar ciddi br konu da da espri yapılabiliyosa eğer ben artık bişey söylemek istemiyorum.... !

Ben de konuya yorum yazarken böyle yazdım, sonra böyle bir konuda espri olmaz deyip sildim.

Gerçekten haklısın.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Adam çoluğu çocuğu için yaptırmıştır havuzu. İlla kendi için yaptıracak değil ya.

Google'ı kurarak büyük sevap işlediler. :) Allah rahmet eylesin.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Pek inanmadım doğrusu bu şekilde öldüğüne başka işlerde olabilir bilemeyiz

recepivedick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet öldükten sonra gerek var.Bunu Allah'ın şu iki güzel isimlerinden anlayabiliriz;
er-Rahman: Yani, dünyada mümin ve kafirlere inam ve ihsan edicidir.
er-Rahîm: Yani, ahirette yalnız müminlere inam ve ihsan edicidir.

sen mi karar veriyorsun onun kafir olduğuna ?
asıl bu dediklerinle sen
yazık

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
recepivedick, bu kanıya nerden/nasıl vardınız bilmiyorum ama konuyu saptırmamak için kısaca açıklayayım.
Haşa Rabbimizin kendi iradesine hiç kimse karışamaz, elbette buna inanıyorum. Hem kafir veya değil demedim. Kafir olarak öldüyse, ona öldükten sonra rahmet dilenemeyeceğini, bunun uygun olmadığını söylemek istedim ve bununla ilgili desteklemek için örnek verdim.İtirazınız varsa açıklayın ki bizlerde burada öğrenelim. Bu yorumdan benim kararımmış gibi bahsedip saldırmışsınız, peki buna
Bi kişiye Allah'ın rahmet eylemesi için illaki müslüman olmasına gerek yok.
kim karar veriyor sorusu aklınıza neden gelmiyor? Pekala ben ona sizin yönteminizle şöyle:
"Sen mi kara veriyorsun, kimin rahmete erip ermeyeceğine! Nereden biliyorsun, gösterin ayet, hadis, meal vs...?" diyebilirdim.Ben nerden bildiğimi belirttim, sizde belirtin.Ön yargılarla bir yere varamazsınız.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Abd gibi ülkede böyle mütevazi ölümler hep kuşkuyla karşılarız "ekçşşin" flimler sağ olsun :) gerçi bizdede böyle artık ölümlerin içinde dehşet tecavüz sapkınlık olmayınca hımm bu normal ölmüş kesin bir şey var.... yani sen git havuzda boğul olacak iş değil kesin vardır bol sıfırların sonunda $ işaretiyle biten bir sebeb olmadı mel gibson halleder bu işi....

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Konumuzdaki mesajlar biraz dini yöne kaydığı için müsadenizle bir iki kelam da ben yazayım dedim.

Şimdi;
Her kim olursa olsun, ölen insanların arkasından gıybet vari veya lanet vari bir şekilde söylenmek hiçbir zaman doğru değildir.
Eğer ölen insan müslüman olmasa bile arkasından "Rabbim bildiği gibi yapsın" demek en münasibidir.

Ayrıca işin cehennem kısmına gelince;
Öyle insanlar var ki;ömrünü bilime adamış,ilme adamış,insanlığın yararına birşey yapma gayreti içinde bulunmuşlar.

Böyle insanların insanlığa yaptıkları hizmetin mükafatını elbette Rabbim unutmayacaktır.

Nasıl ki bizler tıp adına olsun,teknoloji adına olsun bilinmeyen birşey keşfedince eller üzerinde tutuluyoruz,
Yine bizler vatanımız için,milletimiz için,milletimizin rahatı için canımızı verince şehitlik mertebesi kazanıyoruz.

Onlar da:
Mesela;Edison gecesini gündüzüne katıp,bilmem kaç bin deney yapıp,ampulü icat etti.
Graham Bell telefonu icat etti,bugün ise hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.
Bu yaptıkları hizmetlerin mükafatını elbette alacaklardır.

Çünkü hangi dine inanırsa inansın,hangi milletten olursa olsun, sonuçta bütün insanlık için bir hizmet,bir gayret var,bir ömür var.

Ama bu cennete gidecek manası taşımamalı.
Rabbimin rahmeti elbette cehennemde de tezahür edebilir.

Saygılarımla

Yazdıklarınızda biraz daha açıklayıcı olabilirmisniz yani bir insan islam dininden başka bir dine inansa ALLAH'ı inkar etse yinede insanlara faydalı olsa bu o insanın cennnete gidebilileceği ihtimalini mi?doğuruyor haşa Rabbimizin işine karışmıyoruz fakat biraz aydınlatılması gereken bir mevzu.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Parti bittikten sonra hava almak için dışarı çıkan profesörün havuza düşerek boğulduğu sanılıyor.

Bu kısmı biraz saçma geldi bana, daha iyi bir açıklama yapılabilir bence.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
ya böyle bir ölüm olur mu allah aşkına.Bu kadar saçma sapan bir kılıf uydurulmuş.Resmen bir cinayet bu.Google internet aleminin kralı ve artık dünya üzerinde büyük etkisi olan bir şirket.Bu tür dev firmaların düşmanı çoktur.Heleki google'ın beyni denilen bir şahısın düşmanı dahada çoktur.Tabiki örtpas ediliyo hemen cinayetler.Çok derin devlet meseleleri bunlar.İnsanlar bilse bile elden gelen bişi yok.Kanıt yok.Delil yok.Delil olsa bile anında yok edilir.Yeterki en derindeki istesin !!!

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Yazdıklarınızda biraz daha açıklayıcı olabilirmisniz yani bir insan islam dininden başka bir dine inansa ALLAH'ı inkar etse yinede insanlara faydalı olsa bu o insanın cennnete gidebilileceği ihtimalini mi?doğuruyor haşa Rabbimizin işine karışmıyoruz fakat biraz aydınlatılması gereken bir mevzu.

Merhaba arkadaşım;

Konumuz harici olarak istisnai bir şekide basit bir açıklama yapacağım.

Rahmet ve gazap izafi bir kavram olup yer ile gök arası kadar mertebeleri vardır.
Şimdi hapiste olan bir kimse hücrede yatarken hapishane müdürü iyi halden onu normal koğuşa çıkartsa onun bir rahmet olur.
Devamlı olarak bir hastalıktan dolayı aynı anda baş ağrısı ve mide ağrısı çeken bir kimsenin mide ağrısı geçse onun için bir rahmet olur.

Aynen onun gibi,Ehli küfrün cehennemde azabının hafifletilmesi onun için bir rahmettir.

Ben hiçbir zaman cennete gidebilir demedim.
Yukarıdaki misali benim yazdığım mesajla kıyaslayabilirsiniz.

Saygılarımla

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
******* dedim ama iyimi dedim bilmiyorum.. eğer o an ( kimbilir belki ) müslüman olmuştur.. Allah rahmet eylesin diyelim.. ozaman .. ;)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Mehmet arkadaşım, bildiğiniz gibi bu konuyu sadece buradan takip etmiyoruz farkındayım ama belkide hempimizin bilmesi gerekir :) (gerekirse bu soruyu "günün sorusu" bölümüne taşıyabilirsiniz)
Madem bu konu ölen adamın ölümünden ziyade, ölüm sonrasındaki durumuna sıçradı ve bir iddia ortaya atıldı.Buradaki iddia bence büyük ve sağlam kanıtlar isteyen bir konu olmaya doğru gidiyor.Zira sadece yapar yada sadece yapmaz, yapması mantıklı gibi kısa cevaplar yerine kanıtlayıcı örneklerle açıkca desteklenmesi gerekir.
Müslüman olmayan bir kişinin ahirette nelerle karşılacağı Allah'u alem ve biz bilmeyiz ve burada ne "Rahmet eder/edebilir", ne de "Rahmet etmez/etmeyebilir" kanısına varamayız, haşa bize düşmez.
Fakat şöyle ki; eğer bir iddia ortaya atılıyorsa destekleyici/kanıtlayıcı örnekler yapılmalı.Eğer "rahmet edebilir" diyorsanız, size bu sonuca vardıran bildiğiniz kaynakları sakıncası yoksa paylaşırsanız sevinirim.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
şöylede bir ayet var ;
“Şüphesiz iman edenler; yahudiler, hıristiyanlar ve sâbiîler; Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.” (Bakara 62)

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlarım;

Konunun dini yöne kayması hasebiyle istisnai bir durum olarak bir iki yazdım.
Lütfen sizlerden ricam;konuyu daha fazla dağıtmayalım.

Gerekirse konumuzda adı geçen mesele ile ilgili Din kültürü bölümümüzde yeni bir konu başlığı altında mesajlarımızı paylaşabiliriz.

Saygılar

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
merhum kişinin başarılarının yada yaptığı iyiliklerinin konuşulmamasından yada ne bilim yeni gelişme varmı yokmu onları tartışmaktan ve hatta bırakın onları konu hakkında konuşmayıp konuyu "kime rahmet dilenir kime dilenmez" konusuna çeviren arkadaşları kınıyorum. bırakın insanlar Allah'tan kime rahmet dilemek istiyolarsa dilesinler bunu sorgulamak size düşmez.

Evet öldükten sonra gerek var.Bunu Allah'ın şu iki güzel isimlerinden anlayabiliriz;
er-Rahman: Yani, dünyada mümin ve kafirlere inam ve ihsan edicidir.
er-Rahîm: Yani, ahirette yalnız müminlere inam ve ihsan edicidir.

dostum örnekleri müslüman inanışına göre vermişsin ancak bahsettiğin "Bi kişiye Allah'ın rahmet eylemesi için illaki müslüman olmasına gerek yok." yorumunu yapan kişinin seninle aynı inanca sahip olduğunu nereden biliyorsun? belki inanışı farklı bir biçimde veya belki kendisinin inancı o yönde..? hoş seninle aynı inançta olsa bile birşeyler öğretmek amacındaysan yorumlarını yazarken "bizim inancımıza göre" "müslüman inancına göre" diye belirtmedikten sonra insanları sanki doğrusu buymuş gibi yönlendirirsin ancak bu sadece senin ve seninle aynı inanca sahip olanların doğrusudur.. fakat senden farklı inançlı kişiye ispatlayamayacağın bir doğru olduğundan inanmayan ve yorumu okuyan kişiyi yanlış yönlendirmiş olursun. (örnek: farklı inancı olan kişiye kendi kutsal kitabından örnek verirsen kişi o kitaba inanmadığından söyleyeceklerinin hiçbir değeri olmaz..)

hani yorumlarının birinde yazmışsın ya "Ön yargılarla bir yere varamazsınız." diye bence burada sen bu yorumu yapanın seninle aynı inançta olduğu veya olması gerektiği hakkında önyargılısın ve yanlış olduğunu düşünüp doğrusunu örneklerle ispatlamaya çalışıyosun.. bırak herkes istediğine istediği gibi rahmetlerini dilesin bu rahmet dileğini yargılamak ne sana düşer ne başkasına sonuçta din bir inançtır, kişi ile (inanıyorsa)yaratıcı arasındadır kişi inanılan kitapları inceler hangisini daha doğru bulursa birine inanır bulmazsa kitaplara inanmaz.. yaratıcıya inancı ise yine kendisine kalmıştır sonuçta inançlar kişiden kişiye göre değişir, izafidir.

bende o yorumu yapan arkadaşla aynı inançlara sahip olduğumu düşünüyorum ve Allah'ın kafirleri dahi affedeceğine inanıyorum o yüzden ölen kişinin inancı ne olursa olsun, Allah'tan ölen kişiye rahmet diliyorum.

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rajeev Motwani Google'nin kurucusu değil. Aralarında Paypal'ında olduğu bir çok firmaya danışmanlık yapan birisi Google basmış parayı zamanında fikir almış. Toprağı bol olsun.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@bodof istersen uzatmayalım. çünkü o kadar çok şey söylecek şeyim var ki ama derin konular, derinleme dalması riskli konular. bilmem anlatabiliyor muyum :) .
google 'ın kurucusu olarak bildiğimiz değerli insanın, tüm insanlığa katkıları yüzü suyu hürmetine, inşallah ahiretteki yaşamına Rabbimizin rahmetine erişmiş olarak gitmiştir (Müslüman olarak bunu dilerim).bize çok faydası oldu.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kimsenin ölen kişinin arkasından yaptığı yorumu eleştirme hakkınız yok.
Adam ha "Allah rahmet eylesin" ha "Toprağı bol olsun" der.Size ne?

Bu yorumum saçmalayan arkadaşlara idi. Üstüne alınan alınsın.