zootechnist
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 22
Bi kişiye Allah'ın rahmet eylemesi için illaki müslüman olmasına gerek yok.
bu kanıya nerden vardınız merak ettim doğrusu?
Bi kişiye Allah'ın rahmet eylemesi için illaki müslüman olmasına gerek yok.
Başka sitelerde de gördüm bu haberi, Adamların yaptığı yorum şu; Kesin Microsoft yapmıştır
Bu kadar ciddi br konu da da espri yapılabiliyosa eğer ben artık bişey söylemek istemiyorum.... !
Evet öldükten sonra gerek var.Bunu Allah'ın şu iki güzel isimlerinden anlayabiliriz;
er-Rahman: Yani, dünyada mümin ve kafirlere inam ve ihsan edicidir.
er-Rahîm: Yani, ahirette yalnız müminlere inam ve ihsan edicidir.
kim karar veriyor sorusu aklınıza neden gelmiyor? Pekala ben ona sizin yönteminizle şöyle:Bi kişiye Allah'ın rahmet eylemesi için illaki müslüman olmasına gerek yok.
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;
Konumuzdaki mesajlar biraz dini yöne kaydığı için müsadenizle bir iki kelam da ben yazayım dedim.
Şimdi;
Her kim olursa olsun, ölen insanların arkasından gıybet vari veya lanet vari bir şekilde söylenmek hiçbir zaman doğru değildir.
Eğer ölen insan müslüman olmasa bile arkasından "Rabbim bildiği gibi yapsın" demek en münasibidir.
Ayrıca işin cehennem kısmına gelince;
Öyle insanlar var ki;ömrünü bilime adamış,ilme adamış,insanlığın yararına birşey yapma gayreti içinde bulunmuşlar.
Böyle insanların insanlığa yaptıkları hizmetin mükafatını elbette Rabbim unutmayacaktır.
Nasıl ki bizler tıp adına olsun,teknoloji adına olsun bilinmeyen birşey keşfedince eller üzerinde tutuluyoruz,
Yine bizler vatanımız için,milletimiz için,milletimizin rahatı için canımızı verince şehitlik mertebesi kazanıyoruz.
Onlar da:
Mesela;Edison gecesini gündüzüne katıp,bilmem kaç bin deney yapıp,ampulü icat etti.
Graham Bell telefonu icat etti,bugün ise hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.
Bu yaptıkları hizmetlerin mükafatını elbette alacaklardır.
Çünkü hangi dine inanırsa inansın,hangi milletten olursa olsun, sonuçta bütün insanlık için bir hizmet,bir gayret var,bir ömür var.
Ama bu cennete gidecek manası taşımamalı.
Rabbimin rahmeti elbette cehennemde de tezahür edebilir.
Saygılarımla
Ama bu cennete gidecek manası taşımamalı.
Rabbimin rahmeti elbette cehennemde de tezahür edebilir.
Saygılarımla
Yazdıklarınızda biraz daha açıklayıcı olabilirmisniz yani bir insan islam dininden başka bir dine inansa ALLAH'ı inkar etse yinede insanlara faydalı olsa bu o insanın cennnete gidebilileceği ihtimalini mi?doğuruyor haşa Rabbimizin işine karışmıyoruz fakat biraz aydınlatılması gereken bir mevzu.
@tuvano sanırım sorunuzun cevabı zaten mesajda yazıyor.
bu kanıya nerden vardınız merak ettim doğrusu?
Evet öldükten sonra gerek var.Bunu Allah'ın şu iki güzel isimlerinden anlayabiliriz;
er-Rahman: Yani, dünyada mümin ve kafirlere inam ve ihsan edicidir.
er-Rahîm: Yani, ahirette yalnız müminlere inam ve ihsan edicidir.