Google'da türk çalışanların zaferi

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
16574.jpg

Türk Google çalışanları isteyince, Atatürk videosu kalktı...

Google Gelişen Pazarlar Bölgesi Direktörü Mohammad Gawdat, Türkiye'de değişim yaratmak için müthiş bir potansiyel bulunduğunu, misyonlarını, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında en güçlü şekilde Türkiye'de gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Gawdat, "Google Gelişen Pazarlar Ofisi'nde 3 Türk üst düzey görevli var. Bu kişiler her zaman 'Hadi bunu ilk önce Türkiye'de deneyelim' diyorlar. Yani, Google içerisinde çok sayıda Türkiye destekçimiz var" dedi. Şirketin satın aldığı Youtube'da yayımlanan Atatürk videosu ile ilgili olarak da Gawdat, "Nasıl en doğru olan şeyi yapabiliriz?" sorusunu kendilerine sorduklarını aktardı.

Gawdat şöyle konuştu: "Türkiye takımına gittim 'Kaçınız Türkiye'yi seviyorsunuz? Kaçınız Atatürk'e inanıyorsunuz?' diye sordum. Hepsi ellerini kaldırdılar. Olanlara, 'Kaçınız gerçekten sinirlendiniz?' dedim. Yine hepsi, Google'da çalışıyor olmalarına rağmen gerçekten sinirlendiklerini söylediler. Ben de 'Youtube'u yarın kapatıyorum' dedim. 'Hayır, içinde çok güzel şeyler var' dediler. Sorun aslında değişimin nasıl şekillendirileceğiyle ilgili."

Gawdat, "Kötü içeriklerin gelişen pazarlarda, diğer ülkelere göre daha fazla arandığı şeklinde bir yanlış algı var. Bu doğru değil" dedi. Google Kıdemli Finansal Analisti Ari Keşişoğlu ise Türkiye'nin kullanıcı sayısı ve kullanım olarak Google'un dünyadaki ilk 10 pazarından biri olduğunu kaydetti.

link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=259419

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bu google böyleyse hakkaten helal olsun

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sırf bizi rahatlatmak için böyle demiş olmasınlar :) (&)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
"Türkiye takımına gittim 'Kaçınız Türkiye'yi seviyorsunuz? Kaçınız Atatürk'e inanıyorsunuz?' diye sordum. Hepsi ellerini kaldırdılar. Olanlara, 'Kaçınız gerçekten sinirlendiniz?' dedim. Yine hepsi, Google'da çalışıyor olmalarına rağmen gerçekten sinirlendiklerini söylediler. Ben de 'Youtube'u yarın kapatıyorum' dedim. 'Hayır, içinde çok güzel şeyler var' dediler.

Acaba gerçekte böyle bir dialog geçtimi (A) Haber için teşekkürler jengar :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Jengar dedi ki:
Gawdat şöyle konuştu: "Türkiye takımına gittim 'Kaçınız Türkiye'yi seviyorsunuz? Kaçınız Atatürk'e inanıyorsunuz?' diye sordum. Hepsi ellerini kaldırdılar. Olanlara, 'Kaçınız gerçekten sinirlendiniz?' dedim. Yine hepsi, Google'da çalışıyor olmalarına rağmen gerçekten sinirlendiklerini söylediler. Ben de 'Youtube'u yarın kapatıyorum' dedim. 'Hayır, içinde çok güzel şeyler var' dediler. Sorun aslında değişimin nasıl şekillendirileceğiyle ilgili."

Kimse buna inanmamı beklemesin. "Üst düzey" yetkili olsalar kendileri söylerlerdi bunu kaldıralım diye. Veya kendileri kaldırırlardı söylemeden. Ayrıca bu gayet bir "Türk" lafı.
Bu bir deyim gibi. Tamam yarından tezi yok şöyle yapıyorum. Veya yarın böyle edeceğim. Bu gibi deyimler bizim deyimlerimiz. İngilizce'de böyle deyimler yok. Hadi diyelim ki var, milyonlarca dolar vererek aldığı Youtube'u sırf üç çalışan istedi diye mi kapatıyormuş? :) Ya da bu arkadaş google'ın sahibi mi? O da hayır.. Nasıl oluyor o zaman bu iş? Bu kadar ucuz şeylere inanmamızı kim bekliyor? Haber3 mü yoksa bunu yazan arkadaş mı sadece?

Google'ın en büyük pazarlarından biri Türkiye ve bu beni çok feci rahatsız ediyor!

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Kimse buna inanmamı beklemesin. "Üst düzey" yetkili olsalar kendileri söylerlerdi bunu kaldıralım diye. Veya kendileri kaldırırlardı söylemeden. Ayrıca bu gayet bir "Türk" lafı.
Bu bir deyim gibi. Tamam yarından tezi yok şöyle yapıyorum. Veya yarın böyle edeceğim. Bu gibi deyimler bizim deyimlerimiz. İngilizce'de böyle deyimler yok. Hadi diyelim ki var, milyonlarca dolar vererek aldığı Youtube'u sırf üç çalışan istedi diye mi kapatıyormuş? :) Ya da bu arkadaş google'ın sahibi mi? O da hayır.. Nasıl oluyor o zaman bu iş? Bu kadar ucuz şeylere inanmamızı kim bekliyor? Haber3 mü yoksa bunu yazan arkadaş mı sadece?

Google'ın en büyük pazarlarından biri Türkiye ve bu beni çok feci rahatsız ediyor!
[/quote]
Elmacik dedi ki:
Jengar dedi ki:

haberi SDN'e göndermeden önce okuduğumda bana da saçma geldi bu tarafı ;) kimseyi zaten zorla inandıramam ;) ben elimden geleni yaptım aldığım sitenin de link'ini verdim ben onların yalancısıyım kusura bakmayın ;)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
dogruysa helal olsun google a

akifsever

Asistan
Reaksiyon puanı
0
youtube de videonun kalkması googlede yeni servislerin türkçe denenmesi için googlede Türklerin çalışmasına gerek yok zaten google ve youtubeye çok sayıdı Türkiyeden ziyaret edildiği için vidoların kalkması yeni servislerin denenmesi gerek amerikadan sonra en çok biz kullanıyoru galiba.

sizin siteniz de çok girenler olsa ziyaretçilerin isteklerine göre değiştirmezmisiniz?

bu şehir efsanesi :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sözüm sana değildi Jengar, haberi yazan her kimse onu kastetmiştim :) Bu kadar da uydurulmaz ki :)